Funkcija „CurDir“

Napomena : Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisani u ovoj temi biće onemogućeni ako je Microsoft Jet Expression usluga pokrenuta u „sandbox“ režimu, što onemogućava procenu potencijalno nebezbednih izraza. Za više informacija o „sandbox“ režimu pretražite Pomoć za „sandbox režim“.

Vraća tip Variant (nisku) koji predstavlja trenutnu putanju.

Sintaksa

CurDir[(disk jedinica)]

Opcionalni argumentdisk jedinica je izraz niske koji navodi postojeću disk jedinicu. Funkcija CurDir će vratiti putanju za trenutnu disk jedinicu ako nijedna disk jedinica nije navedena ili ako je disk jedinica niska nulte dužine (""). Na Macintosh računarima, funkcija CurDir zanemaruje sve navedene disk jedinice i jednostavno vraća putanju za trenutnu disk jedinicu.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u modulu Visual Basic for Applications (VBA). Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca za program Developer u padajućoj listi pored stavke Pretraživanje i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

U ovom primeru, funkcija CurDir se koristi za vraćanje trenutne putanje. Na Macintosh računarima, zanemaruju se specifikacije disk jedinice koje su date funkciji CurDir. Podrazumevano ime za disk jedinicu je „HD“, a delovi imena putanje su odvojeni dvotačkom umesto obrnutom kosom crtom. Slično tome, naveli biste Macintosh fascikle umesto \Windows.

' Assume current path on C drive is "C:\WINDOWS\SYSTEM" (on Microsoft Windows).
' Assume current path on D drive is "D:\EXCEL".
' Assume C is the current drive.
Dim MyPath
MyPath = CurDir ' Returns "C:\WINDOWS\SYSTEM".
MyPath = CurDir("C") ' Returns "C:\WINDOWS\SYSTEM".
MyPath = CurDir("D") ' Returns "D:\EXCEL".
Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×