Funkcija „Year“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje na varijante (ceo broj) koji sadrži ceo broj koji predstavlja godinu.

Sintaksa

Godine ( datum )

Datum isporukeargument je sve varijante, brojni izraz, izraz niskeili bilo koju kombinaciju ovo može da predstavlja datum. Ako sastanak sadrži "null", "null" dobija se.

Napomena : Ako je postavka svojstva Kalendar gregorijanski, vraćeni ceo broj predstavlja gregorijanski godinu za argument datum. Ako je kalendar Hidžra, vraćeni ceo broj predstavlja godinu Hidžra za argument datuma. Za Hidžra datume, broj argumenta je bilo koji numerički izraz koji može da predstavlja datum i/ili vreme od 1/1/100 (gregorijanska 2 avgust 718) do 4/3/9666 (gregorijanska Dec 31 9999).

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Year da bi se dobila godina od navedenog datuma. U okruženje za razvoj, datum literala se prikazuje kao kratki oblik datuma koristeći postavke lokalnog standarda kod.

Dim MyDate, MyYear
MyDate = #February 12, 1969# ' Assign a date.
MyYear = Year(MyDate) ' MyYear contains 1969.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×