Funkcija „Val“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje broj koji se nalaze u niski kao numeričke vrednosti odgovarajućeg tipa.

Sintaksa

Val ( niske )

Potrebne niskeargument je sve važeće izraz niske.

Napomene

Funkcija " Val " prestaje sa čitanjem niske na prvi znak ne prepoznaje kao deo broja. Simbola i znakova koje se često smatraju delove numeričke vrednosti, kao što su znak dolara i zareze, nije prepoznat. Međutim, funkcija prepoznaje početnu vrednost prefiksa &O (za oktalni) i &H (za heksadecimalni). Prazne ćelije, kartice i znakova za prelaz u novi red se uklanjaju iz argument.

Sledeći izraz vraća vrednost 1615198:

Val("    1615 198th Street N.E.")

U kodu ispod, Val daje decimalnu vrednost -1 za heksadecimalnu vrednost prikazane:

Val("&HFFFF")

Napomena : Funkcija " Val " prepoznaje samo tačku (.) kao važeći znak za razdvajanje decimala. Kada se koriste drugi znaci za razdvajanje decimala, kao u međunarodnim aplikacijama, umesto toga koristite CDbl za konvertovanje niske u broj.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Val da biste se vratili na brojeve koji se nalaze u niski.

Dim MyValue
MyValue = Val("2457") ' Returns 2457.
MyValue = Val(" 2 45 7") ' Returns 2457.
MyValue = Val("24 and 57") ' Returns 24.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×