Funkcija „TimeSerial“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje varijante (datum) koji sadrži vreme za određene sat, minut, a drugi.

Sintaksa

"TimeSerial" ( sat, minut, drugi )

Sintaksa funkcija "TimeSerial" ima sledeće argumente:

Argument

Opis

sat vremena

Obavezno. Varijante (Ceo broj). Broj od 0 (12 12.00 ujutru) do 23 (23 h), uključujući te brojeve ili brojni izraz.

minut

Obavezno. Varijante (Ceo broj). Bilo koji numerički izraz.

druge

Obavezno. Varijante (Ceo broj). Bilo koji numerički izraz.


Primedbe

Da biste naveli vreme, kao što su 11:59:59, opseg brojeva za svaki argument "TimeSerial" trebalo bi da u normalan opseg za jedinicu; To jest, 0 – 23 sati i 0 – 59 za minute i sekunde. Međutim, možete da navedete relativnom termine za svaku argument koristeći bilo koji numerički izraz koji predstavlja neki broj časova, minuta ili sekundi pre ili nakon određenog vremena. Sledeći primer koristi izrazi umesto apsolutnih vreme brojeva. Funkcija "TimeSerial" daje vremena za 15 minuta pre nego što (-15) 6 sati pre podne (12 - 6) ili 5 45: sati.

TimeSerial(12 - 6, -15, 0)

Kada neki argument premaši normalan opseg za taj argument, način se uvećava sledeća veća jedinica po potrebi. Na primer, ako navedete 75 minuta, to se tumači kao jedan sat i 15 minuta. Ako je bilo koji argument izvan opsega-32 768 da 32.767, doći će do greške. Ako vreme navedeno u argumentima tri dovodi do toga da izlaze izvan prihvatljivi opseg datuma datum, dolazi do greške.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju "TimeSerial" da biste se vratili jedan za navedenu sat, minut i sekundu.

Dim MyTime
MyTime = TimeSerial(16, 35, 17)
' MyTime contains serial representation of 4:35:17 PM.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×