Funkcija „TimeSerial“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje tip podataka Varijanta (Datum) koji sadrži vreme za određeni čas, minut i sekund.

Sintaksa

"TimeSerial" ( sat, minut, drugi )

Sintaksa funkcija "TimeSerial" ima sledeće argumente:

Argument

Opis

sat vremena

Obavezno. Varijante (Ceo broj). Broj od 0 (12 12.00 ujutru) do 23 (23 h), uključujući te brojeve ili brojni izraz.

minut

Obavezno. Varijante (Ceo broj). Bilo koji numerički izraz.

druge

Obavezno. Varijante (Ceo broj). Bilo koji numerički izraz.


Primedbe

Da biste naveli vreme, kao što su 11:59:59, opseg brojeva za svaki argument "TimeSerial" trebalo bi da u normalan opseg za jedinicu; To jest, 0 – 23 sati i 0 – 59 za minute i sekunde. Međutim, možete da navedete relativna vremena za svaki argument koristeći bilo koji numerički izraz koji predstavlja neki broj časova, minuta ili sekundi pre ili nakon određenog vremena. Sledeći primer koristi izrazi umesto apsolutnih vreme brojeva. Funkcija "TimeSerial" daje vremena za 15 minuta pre nego što (-15) 6 sati pre podne (12 - 6) ili 5 45: sati.

TimeSerial(12 - 6, -15, 0)

Kada neki argument premaši normalan opseg za taj argument, način se uvećava sledeća veća jedinica po potrebi. Na primer, ako navedete 75 minuta, to se tumači kao jedan sat i 15 minuta. Ako je bilo koji argument izvan opsega-32 768 da 32.767, doći će do greške. Ako vreme navedeno u argumentima tri dovodi do toga da izlaze izvan prihvatljivi opseg datuma datum, dolazi do greške.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju "TimeSerial" da biste se vratili jedan za navedenu sat, minut i sekundu.

Dim MyTime
MyTime = TimeSerial(16, 35, 17)
' MyTime contains serial representation of 4:35:17 PM.
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×