Funkcija „Sum“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Vraća zbir skupa vrednosti koje se nalaze u određenom polju upita.

Sintaksa

Sum( expr )

Čuvar mesta izraz predstavlja izraz niske identifikuje polje koje sadrži numeričke podatke koje želite da dodate ili izraz koji izvršava izračunavanje pomoću podataka u tom polju. Operandi izraz mogu da sadrže ime polja tabele, konstantu ili funkciju (koji može biti unutrašnje ili korisnički definisana, ali ne jedna od drugih SQL agregatne funkcije).

Napomene

Funkcija Sum sabira vrednosti u polju. Na primer, možete da koristite funkciju Sum da biste utvrdili ukupan trošak prevoza.

Funkcija Sum zanemaruje zapise koji sadrže Null polja. Sledeći primer pokazuje kako da izračunate zbir proizvoda cena po jedinici "i" Količina ":

SELECT Sum(UnitPrice * Quantity) AS [Total Revenue]
FROM [Order Details];

Možete da koristite funkciju Sum u izrazu upita. Takođe, možete da koristite ovaj izraz u svojstvu SQL na QueryDef objekta ili prilikom kreiranja na zapisa na osnovu SQL upita.Napomena : Odricanje odgovornosti mašinsko prevođenje: ovaj članak ima prevedene sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×