Funkcija „Str“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje tip podataka Varijanta (Niska) koji predstavlja broj.

Sintaksa

STR ( broj )

Potreban brojargument je duga koji sadrži sve važeće brojni izraz.

Napomene

Kada se brojevi konvertuju u niske, razmak na početku zelenu znak broja. Ako je pozitivan, vraćena niska sadrži razmak na početku i se podrazumeva znak plus.

Koristite funkciju Format radi konvertovanja numeričkih vrednosti koje želite da formatirate kao datume, vremena ili valuta ili u drugim formatima korisnički definisane. Za razliku od Str, funkcija " Format " ne sadrži razmak na početku za znak broja.

Napomena: Funkcija " Str " prepoznaje samo tačku (.) kao važeći znak za razdvajanje decimala. Kada drugi znaci za razdvajanje decimala mogu se koristiti (na primer, u međunarodnim aplikacijama), koristite CStr za konvertovanje broja u nisku.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkcija " Str " da biste se vratili niske predstavu broja. Kada broja se konvertuju u niske, razmak na početku zelenu znaka.

Dim MyString
MyString = Str(459) ' Returns " 459".
MyString = Str(-459.65) ' Returns "-459.65".
MyString = Str(459.001) ' Returns " 459.001".
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×