Funkcija „Spc“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite "" sandbox "režim" u pomoći.

Koristiti sa izraz Print # ili metod štampanja da biste promenili poziciju izlaz.

Sintaksa

SPC ( n )

Potreban nargument je broj razmaka da biste umetnuli pre prikazivanja ili štampanja sledeći izraz na listi.

Napomene

Ako je n manji od širine reda sledeću poziciju odmah prati broj razmaka. Ako n nije veće od širine reda, Spc izračunava sledeću poziciju za štampu pomoću formule:

trenutnapozicija + (n Mod širine)

Na primer, ako je trenutna pozicija za štampu 24, širine reda je 80, i ako navedete Spc() 90), sledeći štampanja će pokrenuti poziciji 34 (trenutna pozicija ispisa + ostatak od 90/80). Ako je razlika između trenutne pozicije štampe i širine reda manji od n (ili n Mod širinu), funkcija Spc preskače na početku sledeći red i generiše razmake n – (Širinatrenutnapozicija).

Napomena : Uverite se da su tabelarne kolone dovoljno široka da prihvate široka slova.

Kada koristite metod štampanja sa fontom proporcionalne, širina razmaka koji se štampaju pomoću funkcije " Spc " uvek je prosek širina svih znakova u veličini odabranog fonta. Međutim, ne postoji korelacija između broja odštampanih znakova i broja fiksne širine kolona zauzme ove znake. Na primer, veliko slovo W zauzima više od jedne fiksne širine kolone i malo slovo i zauzima manje od jedne kolone fiksne širine.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Spc za pozicioniranje izlaza u datoteku i u prozoru " Immediate ".

' The Spc function can be used with 
' the Print # statement.
Open "TESTFILE" For Output As #1 ' Open file for output.
Print #1, "10 spaces between here"; Spc(10); "and here."
Close #1 ' Close file.

Sledeći izraz dovodi do teksta za štampanje u prozor Immediate (koristite metod štampanja ), prethodi 30 razmaka.

Debug.Print Spc(30); "Thirty spaces later..."

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×