Funkcija „Shell“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite "" sandbox "režim" u pomoći.

Pokreće izvršni program i vraća na varijante (dupli) koji predstavlja ID zadatka programa ako uspešno, u suprotnom daje 0.

Sintaksa

Shell ( putanje [, stilprozora ] )

Sintaksa funkcije Shell ima sledeće argumente:

Argument

Opis

putanje

Obavezno. Varijante (Niska). Ime program da izvrši i sve argumente ili komandna linija prebacuje; zahteva mogu da sadrže direktorijuma ili fascikle i disk jedinice. Na Macintosh računaru, možete da koristite funkciju MacID da biste naveli potpis aplikacije umesto njegovo ime. Sledeći primer koristi potpis u programu Microsoft Word: Shell MacID("MSWD")

stilprozora

Opcionalno. Varijante (Ceo broj) koja odgovara stil prozor u kom program koji je da se pokreće. Ako stilprozora, program se pokreće fokus. Na Macintosh (sistem 7.0 ili novije verzije) stilprozora samo određuje da li je aplikacija dobija fokus kada se pokrene.


Stilprozora pod imenom argumenata ima sledeće vrednosti:

Konstanta

Vrednost

Opis

vbHide

0

Prozor je skriven i fokus se prosleđuje skrivenom prozoru. Konstantu vbHide nije primenljiva na Macintosh platformama.

vbNormalFocus

1

Prozor je u fokusu i vraća se na prvobitnu veličinu i položaj.

vbMinimizedFocus

2

Prozor se prikazuje kao ikona sa fokusom.

vbMaximizedFocus

3

Prozor je uvećan sa fokusom.

vbNormalNoFocus

4

Prozor se vraća na poslednju veličinu i položaj. Trenutno aktivni prozor ostaje aktivan.

vbMinimizedNoFocus

6

Prozor se prikazuje kao ikona. Trenutno aktivni prozor ostaje aktivan.


Primedbe

Ako funkcija Shell uspešno pokrene imenovanu datoteku, daje ID zadatka pokrenutog programa. ID zadatka je jedinstveni broj koji identifikuje pokrenuti program. Ako funkcija Shell ne može da pokrene imenovani program, dolazi do greške.

Na Macintosh, vbNormalFocus, vbMinimizedFocusi vbMaximizedFocus sve postavite aplikaciju u prednjem planu; vbHide, vbNoFocus, vbMinimizeFocus sve postavite aplikacija u pozadini.

Napomena : Podrazumevano, funkcija Shell pokrenut drugim programima asinhrono. To znači da program počeli Shell ne završi izvršava pre nego što se izrazi iza funkcije Shell .

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Shell za pokretanje aplikacije koju je odredio korisnik. Na MacIntosh ime podrazumevane disk jedinice je "HD" i delovi imena putanje su razdvojene tačkom i zarezom umesto obrnute kose crte. Slično tome, možete da navedete Macintosh fascikle umesto \Windows.

' Specifying 1 as the second argument 
' opens the application in normal size and
' gives it the focus.
Dim RetVal
' Run Calculator.
RetVal = Shell("C:\WINDOWS\CALC.EXE", 1)

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×