Funkcija „QBColor“

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje dugo koji predstavlja RGB kôd odgovara broj na navedeni boje.

Sintaksa

QBColor ( color )

Potrebne bojeargument je ceo broj u opsegu 0 – 15.

Postavke

Argument boja ima sledeće postavke:

Broj

Boja

Broj

Boja

0

Crno

8

Siva

1

Plava

9

Svetlo plave

2

Zelena

10

Zeleni

3

Cijan

11

Svetlocijan

4

Crvena

12

Svetlocrvena

5

Magenta

13

Svetlo Magenta

6

Žuti

14

Osnovna žuta

7

Belo

15

Svetlo belo


Primedbe

Argument boja predstavlja vrednosti boja koje koriste starije verzije programa osnovni (kao što je Microsoft Visual Basic za MS-DOS i osnovni kompajlera). Počev od najmanje znatnog bajta, vraćena vrednost označava crvene, zelene i plave vrednosti koristi se za podešavanje odgovarajuće boje u RGB sistemu koji koristi Visual Basic za aplikacije.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju QBColor da biste promenili svojstvo " BackColor " obrasca prosleđenog kao MyForm boju označeno ColorCode. QBColor prihvata vrednosti ceo broj između 0 i 15.

Sub ChangeBackColor (ColorCode As Integer, _
MyForm As Form)
MyForm.BackColor = QBColor(ColorCode)
End Sub

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×