Funkcija „Partition“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje na varijante (Niska) koji označava mesto pojavljivanja broj unutar izračunate niz opsege.

Sintaksa

Particija ( broj, početak, zaustavi, interval)

Sintaksa funkcije particija ima sledeće argumente:

Argument

Opis

broj

Obavezno. Ceo broj koji želite da uporedite sa opsezima.

Počnite

Obavezno. Ceo broj koji je početak ukupnog opsega brojeva. Broj ne može biti manji od 0.

Zaustavljanje

Obavezno. Ceo broj koji je na kraj ukupnog opsega brojeva. Broj ne može biti jednaka ili manja od pokretanje.

period

Obavezno. Ceo broj koji navodi veličinu particija ukupnom opsegu brojeva (između pokretanje i svrha).


Primedbe

Funkcija Partition identifikuje određeni opseg u kojem broj spada i vraća na varijante (Niska) koji opisuje taj opseg. Funkcija Partition je najkorisnija u upitima. Možete da kreirate upit za izdvajanje koji pokazuje koliko porudžbina spada u razne opsege, na primer, redosled vrednosti od 1 do 1000, 1001 do 2000 i tako dalje.

Sledeća tabela prikazuje kako se opsezi određuje koriste tri skupa argumenata pokrenuli, zaustavilii intervala . Opseg prvi i poslednji opseg kolone prikazuju particija daje. Opsezi su predstavljeni lowervalue:gornjavrednost, gde se niskog kraju (lowervalue) opsega odvojeni od krajnjoj (gornjavrednost) opsega zarezom (:).

Počnite

Zaustavljanje

period

Pre nego što prvi

Prvi opseg

Poslednji opseg

Iza poslednjeg

0

99

5

": -1"

"0: 4"

„95:”99

"100:"

20

199

10

": 19"

„20:29

„190:”199

"200:"

100

1010

20

": 99"

„100:”119

„1000:”1010

"1011:"


Treći red u tabeli prikazan iznad prikazuje rezultat kada pokrenete i zaustavite definišu skup brojeva koji ne može da bude jednako podeljen intervala. Poslednji opseg proširuje da biste zaustavili (11 brojeva), čak i ako je interval 20.

Ako je potrebno, particija vraća opseg sa dovoljno razmake tako da postoje isti broj znakova levo i desno od dve tačke, kao što su znakovi u Zaustavljanjeplus jedan. Na ovaj način da ako koristite particija za druge brojeve, tekst će se obrađivati ispravno tokom sledećih operacija sortiranja.

Ako je interval 1, opseg je broj: broj, bez obzira na to da pokrenete i zaustavite argumente. Na primer, ako je interval 1, broj je 100 i Zaustavi je 1000, particija vraća „100:”100.

Ako je bilo koji deo vrednosti, particija vraća vrednost "null".

Primer

U ovom primeru podrazumeva da imate tabelu porudžbina koja sadrži polje troškovi prevoza. Kreira procedura za izdvajanje koji Prebrojava porudžbine za koju troškovi prevoza spada u svakom od nekoliko opsega. Particija se koristi funkcija prvo ustanovi te opsege, a zatim funkcija SQL Count Prebrojava porudžbina u svakom opsegu. U ovom primeru, su argumenti za funkciju particijapokretanje = 0, zaustavite = 500, intervala = 50. Prvi opseg će prema tome biti 0:49, i tako dalje do 500.

SELECT DISTINCTROW Partition([freight],0, 500, 50) AS Range,
Count(Orders.Freight) AS Count
FROM Orders
GROUP BY Partition([freight],0,500,50);
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×