Funkcija „MacID“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Na Macintosh računarima koristi se za konvertovanje konstanta od 4 znaka u vrednost koju mogu da koriste Dir, Kill, Shell, i AppActivate.

Sintaksa

MacID ( konstanta )

Potrebni argument konstante sastoji se od 4 znaka koji se koriste za navođenje tipa resursa, tipa datoteke, potpisa aplikacije ili Apple događaja, na primer TEXT, OBIN, „XLS5“ za Excel datoteke („XLS8“ za Excel 97), Microsoft Word koristi „W6BN“ („W8BN“ za Word 97) i tako dalje.

Napomene

MacID se koristi uz Dir i Kill da biste naveli tip Macintosh datoteke. Budući da Macintosh ne podržava * i ? kao džoker znakove, možete koristiti konstantu od četiri znaka identifikovanje grupe datoteka. Na primer, sledeći izraz vraća tekst tip datoteke TEXT iz trenutne fascikle:

Dir("SomePath", MacID("TEXT"))

MacID se koristi uz Shell i AppActivate da biste naveli aplikacije pomoću jedinstvenog potpisa aplikacije.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×