Funkcija „LBound“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje dugo koja sadrži najmanjeg dostupnog indeksnog teksta za navedene dimenzije sa niz.

Sintaksa

LBound ( imeniza [dimenzija ] )

Sintaksa funkcije LBound ima sledeće argumente:

Argument

Opis

imeniza

Obavezno. Ime niza promenljiva; Prati standardne konvencije za imenovanje promenljive.

dimenzije

Opcionalno. Varijante (Vremena). Dobija se ceo broj koji označava koje dimenzije donja granica. Koristite 1 za prvu dimenziju, 2 za drugu i tako dalje. Ako dimenzije izostavljen, pretpostavlja se 1.


Primedbe

Funkcija " LBound" se koristi sa funkcijom UBound da odredite veličinu niza. Koristite funkciju UBound da biste pronašli gornje ograničenje od dimenzije niza.

LBound vraća vrednosti iz sledeće tabele za niz sa sledećim dimenzijama:

Dim A(1 To 100, 0 To 3, -3 To 4)

Naredba

Povratna vrednost

LBound(A, 1)

1

LBound(A, 2)

0

LBound(A, 3)

-3


Podrazumevana donja granica za sve dimenzije je 0 ili 1, u zavisnosti od postavke opcijabaze izraza. Osnova niza kreirane pomoću funkcije niza je nula. Option Basene utiče na je.

Nizovi za koje su dimenzije određene korišćenjem odredbe u Dim, privatno, javne, ReDimili statične izjavu možete imati bilo koju celobrojnu vrednost kao donja granica.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju LBound za određivanje najmanjeg dostupnog indeksnog teksta za navedene dimenzije niza. Koristite Opciju osnovni izraz da biste zamenili podrazumevanu vrednost indeksnog osnovni niz od 0.

Dim Lower
' Declare array variables.
Dim MyArray(1 To 10, 5 To 15, 10 To 20)
Dim AnyArray(10)
Lower = Lbound(MyArray, 1) ' Returns 1.
Lower = Lbound(MyArray, 3) ' Returns 10.
Lower = Lbound(AnyArray)
' Returns 0 or 1, depending on setting of Option Base.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×