Funkcija „IsObject“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje Bulova vrednost koja označava da li identifikator (Visual Basic) predstavlja jedan objekat promenljiva.

Sintaksa

IsObject ( identifikator )

Potreban identifikatorargument je ime promenljive.

Napomene

IsObject je korisna samo u određivanju da li varijante će biti VarTypevbObject. Ovo se može dogoditi ako varijante stvarno referencira (ili jednom upućuje) objekat ili ako sadrži ništa.

IsObject daje True ako je identifikator promenljiva deklarisane sa objekat ili bilo koji važeći klasa tipa, ili ako je identifikator za varijanteVarTypevbObjectili korisnički definisane objekat. u suprotnom vraća vrednost False. IsObject vraća vrednost True , čak i ako je promenljiva postavljeno na ništa.

Koristite alatku za hvatanje grešaka da biste bili sigurni da je referenca objekta je važeći.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju IsObject da biste utvrdili da li identifikator predstavlja promenljive objekta. MyObject i YourObject su promenljive objekta istog tipa. One su generička imena koristi samo za ilustraciju.

' Declare variables.
Dim MyInt As Integer, YourObject, MyCheck
Dim MyObject As Object
Set YourObject = MyObject ' Assign an object reference.
MyCheck = IsObject(YourObject) ' Returns True.
MyCheck = IsObject(MyInt) ' Returns False.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×