Funkcija „IsError“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje Bulovu vrednost koja označava da li je izraz> vrednost greške.

Sintaksa

IsError ( )izraz)

Potrebni expressionargument može da bude sve važeće izraze.

Napomene

Vrednosti grešaka su kreirane konvertovanje realnih brojeva u vrednosti grešaka pomoću funkcija CVErr . Funkcija IsError se koristi za određivanje da li je brojni izraz predstavlja grešku. IsError daje True ako je argument izraz označava grešku. u suprotnom vraća vrednost False.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju IsError da biste proverili da li brojni izraz vrednost greške. Funkcija CVErr se koristi da biste se vratili na Grešku varijante iz korisnički definisanih funkcija. Pretpostavimo da je UserFunction proceduru korisnički definisanih funkcija koja vraća vrednost greške; na primer, vrednost koja se dobija dodeljen na izjava UserFunction = CVErr(32767), gde je 32767 je broj korisnički definisanih.

Dim ReturnVal, MyCheck
ReturnVal = UserFunction()
MyCheck = IsError(ReturnVal) ' Returns True.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×