Funkcija „IsEmpty“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje Bulovu vrednost koja označava da li je promenljiva pokrenut.

Sintaksa

Funkcija IsEmpty ( izraz )

Potrebni expressionargument je varijantu koja sadrži numeričku ili izraz niske. Međutim, pošto IsEmpty koristi za određivanje da li su pojedinačne promenljive pokrenut, argument izraz je najčešće ime jedne promenljive.

Napomene

Funkcija IsEmpty vraća vrednost True ako je promenljiva nije pokrenut ili izričito postavljene u Prazan; u suprotnom vraća vrednost False. False se uvek vraća ako izraz sadrži više od jedne promenljive. Funkcija IsEmpty samo daje smisla informacije za varijante.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju IsEmpty da biste utvrdili da li je promenljiva pokrenut.

Dim MyVar, MyCheck
MyCheck = IsEmpty(MyVar) ' Returns True.
MyVar = Null ' Assign Null.
MyCheck = IsEmpty(MyVar) ' Returns False.
MyVar = Empty ' Assign Empty.
MyCheck = IsEmpty(MyVar) ' Returns True.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×