Funkcija „InputBox“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Prikazuje odziv u dijalogu, čeka da korisnik unese tekst ili kliknite na dugme i vraća nisku koja sadrži sadržaj okvira za tekst.

Sintaksa

InputBox ( )odziv [naslov ] [podrazumevano ] [, xpoz ] [, ypoz ] [, HelpContextID ] [kontekst ] )

Sintaksa funkcije InputBox ima sledeće argumente:

Argument

Opis

odziv

Obavezno. Izraz niske koji je prikazan kao poruka u dijalogu. Maksimalna dužina odziv je približno 1024 znaka, u zavisnosti od širine znakovi koji se koriste. Ako odziv sastoji od više od jednog reda, možete da razdvojite redova pomoću znakova za kraj povratnu znaka za ("Chr"()13)), znak prelaz u novi red ("Chr"()10)) ili znakova za kraj povratak – prelaz u novi red kombinacije znakova ("Chr"()13) i "Chr"()10)) između svakog reda.

naslov

Opcionalno. Izraz niske koji je prikazan na naslovnoj traci dijaloga. Ako izostavite naslov, ime aplikacije se postavlja na naslovnoj traci.

podrazumevani

Opcionalno. Izraz prikazan u okviru za tekst kao podrazumevani odgovor ako drugi ulaz je obezbeđen niske. Ako izostavite podrazumevane, okvir za tekst će biti prazan.

xpoz

Opcionalno. Numerički izraz koji određuje, u tvipovima, horizontalno rastojanje leve ivice dijaloga od leve ivice ekrana. Ako xpoz izostavljen, dijalogu horizontalno Centrirani.

ypoz

Opcionalno. Numerički izraz koji određuje, u tvipovima vertikalne udaljenost gornje ivice dijaloga na vrhu ekrana. Ako ypoz izostavljen, dijalogu vertikalno postavljen približno 1-3 na dole ekrana.

HelpContextID

Opcionalno. Izraz niske koji identifikuje datoteku pomoći da koristite za pružanje pomoći prilagođene kontekstu za taj dijalog. Ako je obezbeđen HelpContextID , kontekst takođe mora biti naveden.

kontekst

Opcionalno. Numerički izraz koji predstavlja broj konteksta pomoći koja je dodeljena odgovarajuća tema pomoći autor pomoći. Ako je obezbeđen u kontekstu , HelpContextID takođe mora biti naveden.


Primedbe

Kada obezbeđeni su HelpContextID i kontekst , korisniku da pritisnete taster F1 (Windows) ili pomoć (Macintosh) da biste prikazali teme pomoći koja odgovara u kontekstu. Neke aplikacija-domaćin, na primer, Microsoft Office Excel 2007, automatski dodaju dugme pomoć u dijalog. Ako korisnik klikne na dugme u redu ili pritisne taster ENTER, funkcija InputBox daje šta god je u okvir za tekst. Ako korisnik klikne na dugme Otkaži, funkcija će vratiti niske nulte dužine ("").

Napomena : Da biste naveli više od prvog imenovanog argumenta, morate da koristite InputBox u na izraz. Da biste izostavili neke propozicioni argumente, morate da uključite odgovarajući zarez za razgraničavanje.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer prikazuje različite načine da koristite funkciju InputBox da zatraži od korisnika da unesem vrednost. Ako x i y pozicije izostavljena, dijalogu automatski Centrirani za odgovarajućim ose. Promenljiva MyValue sadrži vrednost koju ste uneli od strane korisnika ako korisnik klikne na dugme u redu ili pritisne taster ENTER. Ako korisnik klikne na dugme Otkaži, dobija se niske nulte dužine.

Dim Message, Title, Default, MyValue
Message = "Enter a value between 1 and 3" ' Set prompt.
Title = "InputBox Demo" ' Set title.
Default = "1" ' Set default.
' Display message, title, and default value.
MyValue = InputBox(Message, Title, Default)
' Use Helpfile and context.
' The Help button is added automatically.
MyValue = InputBox(Message, Title,,,,"DEMO.HLP", 10)
' Display dialog box at position 100, 100.
MyValue = InputBox(Message, Title, Default, 100, 100)

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×