Funkcija „GetSetting“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite "" sandbox "režim" u pomoći.

Vraća vrednost postavke ključeva iz stavke aplikacije u operativnom sistemu Windows registratora ili (Macintosh) informacije u datoteci za pokretanje aplikacije.

Sintaksa

GetSetting ( imeaplikacije odeljak, ključ [podrazumevano ] )

Sintaksa funkcijegGetSettinima sledeće argumente:

Argument

Opis

APPNAME

Obavezno. izraz niske koja sadrži ime aplikacije ili projekta čija postavka ključeva traži. Na Macintosh računaru, ovo je ime datoteke za pokretanje datoteka u fascikli "željene postavke" u fascikli "sistem".

odeljak

Obavezno. Izraz niske koji sadrži ime odeljka gde se nalazi ključnih postavku.

ključ

Obavezno. Izraz niske koji sadrži ime postavke ključeva da biste se vratili.

podrazumevani

Opcionalno. Izraz koji sadrže vrednost koja se vraća ako nijedna vrednost nije postavljena u postavci ključeva. Ako se izostavi, definicijeault pretpostavlja se da je niske nulte dužine ("").


Primedbe

Ako sve stavke po imenu u argumentima GetSetting ne postoji, GetSetting vraća vrednost od podrazumevanog.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

U ovom primeru prvo koristi na SaveSetting da biste stavke u operativnom sistemu Windows registratora (ili .ini datoteku na 16-bitni Windows platformama) za aplikaciju naveden kao appname, a zatim koristi funkcija " GetSetting" da biste prikazali od postavki. Zato što podrazumevani argument nije naveden, neka vrednost je sigurno će biti vraćena. Imajte na umu da imena odeljaka moguće preuzeti sa GetSetting. Na kraju, izjavu DeleteSetting uklanja stavke sve aplikacije.

' Variant to hold 2-dimensional array returned 
' by GetSetting.
Dim MySettings As Variant
' Place some settings in the registry.
SaveSetting "MyApp","Startup", "Top", 75
SaveSetting "MyApp","Startup", "Left", 50
Debug.Print GetSetting(appname := "MyApp", _
section := "Startup", _
key := "Left", default := "25")
DeleteSetting "MyApp", "Startup"

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×