Funkcija „FileLen“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite "" sandbox "režim" u pomoći.

Daje dugo navesti dužinu datoteke u bajtovima.

Sintaksa

FileLen ( putanje )

Potreban putanjeargument je izraz niske koja navodi datoteke. Putanje može da sadrži direktorijuma ili fascikle i disk jedinicu.

Napomene

Ako je navedena datoteka otvorena kada funkcija FileLen se zove, dobijena vrednost predstavlja veličinu datoteke neposredno pre otvaranja.

Napomena : Da biste dobili dužinu otvorene datoteke, koristite funkciju LOF .

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju FileLen da biste dobili dužinu datoteke u bajtovima. Za svrhe u ovom primeru, potrebno je da taj TESTFILE je datoteka koja sadrži podatke.

Dim MySize
MySize = FileLen("TESTFILE") ' Returns file length (bytes).

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×