Funkcija „Error“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite "" sandbox "režim" u pomoći.

Daje poruku o grešci koja odgovara datom broj greške.

Sintaksa

Greška [ (brojgreške) ]

Opcionalno brojgreškeargument može biti bilo koji važeći broj greške. Ako brojgreške nije važeći broj greške, ali nije definisano vraća nisku "aplikacijom ili objekat definisane greške." Ako brojgreške nije važeći, doći će do greške. Ako brojgreške izostavi, dobija se poruka koja odgovara najnovijoj greška izazvana tokom izvršavanja . Ako je došlo je do greške bez izvršavanja ili brojgreške je 0, greška daje niske nulte dužine ("").

Napomene

Pregledajte postavke svojstvogreška objekta za identifikovanje Poslednja greška u izvršavanju. Rezultat funkcije greške odgovara svojstvo Opisgreška objekta.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju greške da biste odštampali poruke o grešci koje odgovaraju navedenim brojevima grešaka.

Dim ErrorNumber
' Loop through values 61 - 64.
For ErrorNumber = 61 To 64
' Print error to Immediate window.
Debug.Print Error(ErrorNumber)
Next ErrorNumber

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×