Funkcija „Day“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje na varijante (ceo broj) koji određuje ceo broj od 1 do 31, uključujući te brojeve, koji predstavlja dan u mesecu.

Sintaksa

Day( date )

Datum isporukeargument je sve varijante, brojni izraz, izraz niskeili bilo koju kombinaciju ovo može da predstavlja datum. Ako sastanak sadrži "null", "null" dobija se.

Napomena : Ako je postavka svojstva Kalendar gregorijanski, vraćeni ceo broj predstavlja gregorijanski dan u mesecu za argument datum. Ako je kalendar Hidžra, vraćeni ceo broj predstavlja Hidžra dan u mesecu za argument datum.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju dan da biste dobili dan u mesecu od navedenog datuma. U razvojnom okruženju, na literala se prikazuje u kratkom formatu postavke lokalnog standarda kod.

Dim MyDate, MyDay
MyDate = #February 12, 1969# ' Assign a date.
MyDay = Day(MyDate) ' MyDay contains 12.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×