Funkcija „DateValue“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje na varijante (datum).

Sintaksa

Funkcija DateValue ( date )

Datum isporukeargument je obično izraz niske predstavlja datum od januara 1, 100 do 31 decembar 9999. Međutim, sastanak može biti bilo koje izraz koji može da predstavlja datum, vreme, ili oboje datum i vreme, u tom opsegu.

Napomene

Ako je datum niska koja sadrži samo brojeve odvojene važeći znakovi za razdvajanje datumaDateValue prepoznaje redosled za mesec, dan i godinu prema kratki format datuma koju ste naveli za vaš sistem. Funkcija DateValue takođe prepoznaje nedvosmislenim datume koji sadrže imena meseci u dugačkom ili skraćenom obliku. Na primer, osim što prepoznaje 12/30/1991 i 30/12/91, Funkcija DateValue takođe prepoznaje decembar 30, 1991 i Dec 30, 1991.

Ako godina deo datuma izostavljen, Funkcija DateValue koristi trenutnu godinu iz računara sistemski datum.

Ako argument datuma sadrži informacije o vremenu, DateValue ne vraća. Međutim, ako sastanak sadrži nevažeće informacije o vremenu (kao što su "89: 98"), doći će do greške.

Napomena : Datum, ako je postavka svojstva Kalendar gregorijanski kalendar, datum koji je dat mora biti gregorijanski kalendar. Ako je kalendar Hidžra datum koji mora biti Hidžra. Ako je datum koji je Hidžra argumenata datuma je niska koja predstavlja datum od 1/1/100 (gregorijanska 2 avgust 718) do 4/3/9666 (gregorijanska Dec 31 9999).

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju DateValue za konvertovanje niske u datum. Možete da koristite i literale da biste direktno dodelili datum varijante ili datum promenljivu, na primer, MyDate = #2/12/69 #.

Dim MyDate
MyDate = DateValue("February 12, 1969") ' Return a date.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×