Funkcija „DateSerial“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje tip podataka Varijanta (Datum) za navedenu godinu, mesec i dan.

Sintaksa

"DateSerial" ( godinu, mesec, dan )

Sintaksa funkcije DateSerial ima sledeće argumente:

Argument

Opis

godine

Obavezno. Ceo broj. Broj između 100 i 9999, uključujući te brojeve, ili brojni izraz.

mesec

Obavezno. Ceo broj. Bilo koji numerički izraz.

dan

Obavezno. Ceo broj. Bilo koji numerički izraz.


Primedbe

Da biste naveli datuma, kao što su 31 decembra 1991 opseg brojeva za svaki DateSerialargument treba da bude u prihvaćenom opsegu za jedinicu; To jest, 1 – 31 dana i 1 – 12 meseci. Međutim, možete da navedete relativne datume za svaki argument koristeći bilo koji numerički izraz koji predstavlja neki broj dana, meseci ili godina pre ili posle određenog datuma.

Sledeći primer koristi numerički izrazi umesto apsolutnih brojeva datuma. Ovde funkcija "DateSerial" vraća vrednost datuma koji je na dan pre prvog dana (1 - 1), dva meseca pre avgust (8 - 2), 10 godina pre 1990 (1990 - 10); drugim rečima, maj 31 1980.

DateSerial(1990 - 10, 8 - 2, 1 - 1)

Dvocifrenim godinama za argument godina su preveden na osnovu korisnički definisanih postavki računara. Podrazumevane postavke su da su vrednosti između 0 i 29, uključujući te brojeve, tumači kao godina 2000 – 2029. Podrazumevane vrednosti između 30 i 99 se tumači kao godina između 1930 – 1999. Za sve argumente druge godine , koristite četiri cifre za godinu (na primer, 1800).

Verzija operativnog sistema Windows starije od Windows 2000 tumačenje dvocifrenim godinama zasnovana na podrazumevane vrednosti gorenavedenu. Da biste bili sigurni da funkcija vraća ispravnu vrednost, koristi četiri cifre za godinu.

Kada neki argument premaši prihvaćeni opseg za taj argument, način se uvećava sledeća veća jedinica po potrebi. Na primer, ako navedete 35 dana, to se tumači kao jedan mesec i neki broj dana, u zavisnosti od toga gde u godini se primenjuje. Ako je bilo koji argument izvan opsega-32 768 da 32.767, doći će do greške. Ako datum naveden od tri argumenta ne nalazi u opsegu prihvatljivi datume, doći će do greške.

Napomena: Za godinu, mesec, i,ako je postavka svojstva Kalendar gregorijanski kalendar, Data vrednost pretpostavlja da bude gregorijanski kalendar. Ako je postavka svojstva Kalendar Hidžra, Data vrednost pretpostavlja da bude Hidžra.

Vraćeni deo datuma je u polju jedinicama vremenskog perioda aktuelnog Visual Basic kalendara. Na primer, ako je trenutni kalendar i deo datuma se vraćaju je godina, vrednost godine je Hidžra godina. Za argument godinavrednosti između 0 i 99, uključujući te brojeve, se tumači kao godina 1400 1499. Za sve ostale vrednosti godine , koristite potpunu četiri cifre godine (na primer, 1520).

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju "DateSerial" da biste se vratili na datum za navedenu godinu, mesec i dan.

Dim MyDate ' MyDate contains the date for February 12, 1969. MyDate = DateSerial(1969, 2, 12) ' Return a date.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×