Funkcija „Date“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje na varijante (datum) koja sadrži trenutni sistemski datum.

Sintaksa

Datum

Napomene

Da biste postavili sistemski datum, koristite izraz datuma .

Ako koristite funkcije Date sa gregorijanski kalendar, ponašanje funkcije Date$ je nepromenjene tako što ćete postavka svojstva Kalendar . Ako je kalendar Hidžra datum$ vraća nisku 10 znakova u obliku mm-ddyyyy, gde mm (01 – 12), dd (01-30) i yyyy (1400-1523) su Hidžra mesec, dan i godinu. Ekvivalentan opseg gregorijanski je Jan 1, 1980 2099 Dec 31.

Primeri

Korišćenje datuma u izrazu    možete da koristite funkcije Date , gde možete da koristite izraze. Na primer, možete da postavite svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst u obrascu na sledeći način:

=Date()

Kada je obrazac otvoren u prikazu obrasca, okvir za tekst prikazuje trenutni sistemski datum.

Korišćenje funkcije Date u VBA kodu   

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Date da biste se vratili na trenutni sistemski datum.

Dim MyDate
MyDate = Date ' MyDate contains the current system date.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×