Funkcija „DDESend“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Funkcija " DDESend" možete da koristite za pokretanje dinamički podaci exchange (DDE) razgovora sa drugom aplikacijom i slanje stavke informacija o toj aplikaciji iz kontrole u obrascu ili izveštaju.

Na primer, možete da koristite funkciju DDESend u svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst da biste poslali podatke prikazane u taj okvir za tekst da biste navedene ćelije u unakrsnoj tabeli Microsoft Office Excel 2007 .

Sintaksa

DDESend ( aplikacija, tema, stavka, podaci )

Sintaksa funkcije DDESend ima sledeće argumente:

Argument

Opis

aplikacija

Na izraz niske identifikuje aplikaciju koja može da učestvuje u DDE razgovor. Aplikacija je najčešće ime .exe datoteke (bez oznake tipa datoteke .exe) za Microsoft Windows – aplikaciji, kao što je Excel. Na primer, da biste pokrenuli DDE razgovor sa programom Excel, otkucajte "Excel" za argument aplikacije .

tema

Izraz niske koji predstavlja ime teme koju prepoznaje aplikacija. Argument tema je najčešće u dokument ili datoteka sa podacima. U dokumentaciji druge aplikacije za listu mogućih tema.

stavke

Izraz niske koji se zove stavka podatka prepoznaje aplikacija. U dokumentaciji druge aplikacije za listu mogućih stavki.

podaci

Niska ili izraz koja sadrži podatke da biste poslali zahtev.


Primedbe

Funkcija DDESend započne DDE razgovor sa aplikacijom i temomi identifikuje stavke kao stavku podataka koja će primiti podatke. Na primer, ako je aplikacija Excel, tema možda "Sheet1"i stavka može da bude identifikator reda i kolone, kao što su "R1C1"ili ime opsega ćelija.

Argument podaci navodi informacije koje želite da pošaljete. Može biti niske literala, kao što su "Report prepared by John", ili može biti izraz koji sadrži rezultat funkcije koja kreira nisku, kao što su "Prepared on " & Date(). Ako stavka upućuje na više od jednog dela informacije, kao što je imenovani opseg u Excel radnom listu koji sadrži više ćelija, funkcija DDESend šalje podatke prvu stavku.

U sledećem primeru, funkcija DDESend šalje niske "Some text" ćelije u redu 1, kolona 1 na Excel radnom listu. Ovaj izraz za kontrolu okvira za tekst možete da unesete u polje za svojstvo Izvor kontrole na list sa svojstvima za kontrolu:

=DDESend("Excel", "Sheet1", "R1C1", "Some text")

Pretpostavimo da želite da pošaljete podatke iz na povezana kontrolaMicrosoft Office Access 2007 obrascu u ćeliju u Excel unakrsnoj tabeli. Svojstvo " ControlSource " vezane kontrole već sadrži ime polja ili izraz. Možete da kreirate drugi okvir za tekst ili kombinovani okvir i da postavite svojstvo Izvor kontrole izraza, uključujući funkciju DDESend gde se podaci na ime povezane kontrole. Na primer, ako imate povezani okvir za tekst koji se zove "Prezime", možete da kreirate drugi okvir za tekst i postavite svojstvo Izvor kontrole na sledeće:

=DDESend("Excel", "Sheet1", "R1C1", [LastName])

Ova posredna kontrola mora biti okvira za tekst ili kombinovanog okvira. Ne možete da koristite ime povezane kontrole kao argument podataka za polje za potvrdu ili grupu opcija.

Možete da koristite funkciju DDESend samo u postavci svojstvantrolSourcekompanijaokvir za tekst, grupe opcija, za potvrdu ili kombinovani okvir na obrascu. Funkcija DDESend možete da pozovete iz programa Visual Basic for Applications (VBA) modula.

Kada koristite funkciju DDESend , kontrola postaje samo za čitanje u prikaz „Obrazac“ i pregled pre štampanja. Zbog toga što je svojstvo Izvor kontrole takođe samo za čitanje u prikazu obrasca i pregled pre štampanja, na kontrolu mora izvršiti promene u prikaz „Dizajn“.

Microsoft Windows i računara memorijom i resursima određuju maksimalni broj DDE razgovora koji mogu da budu otvoreni istovremeno. Ako nije moguće pokrenuti razgovor zato što aplikacija nije pokrenuta ili ne prepoznaje temu ili maksimalni broj razgovora je već stigla, funkcija DDESend daje na "null".

Napomena : Druge aplikacije može da bude konfigurisan tako da zanemari DDE razgovor. Ako je tako, DDESend funkcija vraća vrednost "null". Slično tome, možete da podesite Access da zanemari zahteve iz drugih aplikacija: u meniju datoteka izaberite stavku Access opcije , a zatim izaberite stavku Više opcija u dijalogu Postavke aplikacije . U okviru DDE operacije, izaberite stavku Zanemari DDE zahteve.

Savet     Ako vam je potrebna manipulisati neku drugu aplikaciju objekata iz programa Access, možda ćete želeti da razmislite o korišćenju automatizacije.

Sledeća tabela ilustruje kako se funkcija DDESend ponaša kad je koristite sa svakom od kontrola.

Kontrola

Napomene

Okvir za tekst ili kombinovanog okvira

Pošto okvir za tekst ili kombinovani okvir prazan u prikazu obrasca i pregled pre štampanja, možda ćete želeti da biste podesili svojstva vidljivovrednost FALSE.

Argument podataka može da se odnosi na drugu kontrolu. Sledeći primer pokazuje kako možete da pošaljete sadržaj kontrole koja se zove "Prezime" u Excel radni list:

=DDESend("Excel", "Sheet1", "R1C1", [LastName])

Grupa opcija

Nijedna od dugmadi opcije u grupi opcija je izabrana u prikazu obrasca i pregled pre štampanja. Možda ćete želeti da biste grupu opcija (i njenu dugmad) nevidljivi tako što ćete postaviti svojstva vidljivovrednost FALSE.

Argument podataka mora da sadrži numeričke podatke, kao što su "2". Ako je argument podataka nije numerički, funkcija DDESend ne šalje informacije i stavka nije promenjena.

Polje za potvrdu

U polju za potvrdu je zatamnjeno u prikazu obrasca i pregled pre štampanja. Možda ćete želeti da ga učinite vidljivim postavljanjem svojstva vidljivoOSfakultetu.

Argument podataka mora da sadrži numeričke podatke, kao što su "2". Ako je argument podataka nije numerički, funkcija DDESend ne šalje informacije i stavka nije promenjena.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×