Funkcija „DDEInitiate“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Funkcija DDEInitiate možete da koristite da biste započeli dinamički podaci exchange (DDE) razgovora sa drugom aplikacijom. Funkcija DDEInitiate otvara DDE kanal za prenos podataka između DDE servera i aplikacije klijenta.

Na primer, ako želite da izvršite prenos podataka iz unakrsne tabele Microsoft Office Excel 2007Microsoft Office Access 2007 baze podataka, možete da koristite funkciju DDEInitiate za otvaranje kanala između dve aplikacije. U ovom primeru, Access se ponaša kao klijentske aplikacije, a Excel ima ulogu aplikacije servera.

Sintaksa

DDEInitiate ( aplikacija, tema )

Sintaksa funkcije DDEInitiate ima sledeće argumente:

Argument

Opis

aplikacija

Na izraz niske identifikuje aplikaciju koja može da učestvuje u DDE razgovor. Argument aplikacija je najčešće ime .exe datoteke (bez oznake tipa datoteke .exe) za Microsoft Windows – aplikaciji, kao što je Excel.

tema

Izraz niske koji je ime tema prepoznati argument aplikacije . U dokumentaciji aplikacije za listu tema.


Napomene

Ako uspe, funkcija DDEInitiate započinje DDE razgovor sa aplikacijom i temom navedenim u argumentima applicapotrebno i teme , a zatim vraća u vrednost Dugački ceo broj. Ova vraćena vrednost predstavlja jedinstveni broj kanala identifikuje kanal kroz podatke koji prenos izvrši. Ovaj broj kanala se kasnije koristi sa drugim DDE funkcijama i izrazima.

Ako već nije pokrenut aplikaciju ili ako je pokrenut, ali ne prepoznaje argumenta ili ne podržava DDE, funkcija DDEInitiate daje greška izazvana tokom izvršavanja.

Vrednost argumenta tema zavisi od aplikacije navodi argument aplikacije . Za aplikacije koje koriste dokumente ili datoteke sa podacima, važeća imena tema često sadrže imena tih datoteka.

Napomena : Maksimalan broj kanala koje možete istovremeno da budu otvoreni određena je lokacijom Microsoft Windows i računara memorijom i resursima. Ako ne koristite kanal, trebalo bi da sačuvate resurse tako da sa DDETerminate ili DDETerminateAll izjavu.

savet

Ako vam je potrebna manipulisati neku drugu aplikaciju objekata iz programa Access, možda ćete želeti da razmislite o korišćenju automatizacije.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×