Funkcija „CurDir“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisani u ovoj temi biće onemogućeni ako je Microsoft Jet Expression usluga pokrenuta u „sandbox“ režimu, što onemogućava procenu potencijalno nebezbednih izraza. Za više informacija potražite u pomoći „sandbox režim“.

Vraća tip Variant (nisku) koji predstavlja trenutnu putanju.

Sintaksa

CurDir[(disk jedinica)]

Opcionalni argumentdisk jedinica je izraz niske koji navodi postojeću disk jedinicu. Funkcija CurDir će vratiti putanju za trenutnu disk jedinicu ako nijedna disk jedinica nije navedena ili ako je disk jedinica niska nulte dužine (""). Na Macintosh računarima, funkcija CurDir zanemaruje sve navedene disk jedinice i jednostavno vraća putanju za trenutnu disk jedinicu.

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

U ovom primeru, funkcija CurDir se koristi za vraćanje trenutne putanje. Na Macintosh računarima, zanemaruju se specifikacije disk jedinice koje su date funkciji CurDir. Podrazumevano ime za disk jedinicu je „HD“, a delovi imena putanje su odvojeni dvotačkom umesto obrnutom kosom crtom. Slično tome, naveli biste Macintosh fascikle umesto \Windows.

' Assume current path on C drive is "C:\WINDOWS\SYSTEM" (on Microsoft Windows).
' Assume current path on D drive is "D:\EXCEL".
' Assume C is the current drive.
Dim MyPath
MyPath = CurDir ' Returns "C:\WINDOWS\SYSTEM".
MyPath = CurDir("C") ' Returns "C:\WINDOWS\SYSTEM".
MyPath = CurDir("D") ' Returns "D:\EXCEL".

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×