Funkcija „Count“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Izračunava ukupan broj zapisa je upit vratio.

Sintaksa

Count ( izraz )

Čuvar mesta izraz predstavlja izraz niske identifikuje polje koje sadrži podatke koje želite da prebrojite ili izraz koji izvršava izračunavanje pomoću podataka u polju. Operandi izraz mogu da sadrže ime polja u tabeli ili funkcija (koji može biti unutrašnje ili korisnički definisana, ali ne druga SQL agregatna funkcija). Mogu da prebrojim bilo koji tip podataka, uključujući i tekst.

Napomene

Savet: U programu Access 2010 "Izrada izraza" ima IntelliSense, tako da možete da vidite koje argumente izraz zahteva.

Broj možete da koristite da biste izračunali broj zapisa u osnovni upit. Na primer, možete da koristite broj da biste izračunali broj porudžbina koje su otpremljene u određenu državu.

Iako izraz može da izvrši izračunavanja na polju, Count jednostavno prikazuje broj zapisa. Nije važno koje su vrednosti uskladištene u zapisima.

Funkcija Count ne broji zapise koji imaju vrednosti polja osim ako izraz je džoker znak zvezdice (*). Ako koristite zvezdicu, Count izračunava ukupan broj zapisa, uključujući i one koje sadrže polja bez vrednosti . Count (*) je znatno brže od Count ([Ime kolone]). Stavite zvezdice pod navodnike (""). Sledeći primer izračunava ukupan broj zapisa u tabeli "porudžbine":

SELECT Count(*) AS TotalOrders FROM Orders;

Ako izraz identifikuje više polja, funkcija Count broji zapis samo ako bar jednog od polja nije bez vrednosti. Ako su svi navedena polja bez vrednosti, zapis se ne računa. Imena polja razdvojite znaka "ampersand" (&). Sledeći primer pokazuje kako možete da ograničite broj zapisa u kojima otpreme ili troškovi prevoza nije bez vrednosti:

SELECT Count('ShippedDate & Freight') AS [Not Null] FROM Orders;

Broj možete koristiti u izrazu upita. Možete da koristite ovaj izraz u na SQL svojstvo na QueryDef objekta ili prilikom kreiranja na objekta skup zapisa na osnovu SQL upita.


Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×