Funkcija „Chr“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Vraća nisku koja sadrži znak koji je povezan sa navedenom kôd znaka .

Sintaksa

"Chr" ( kôdznaka )

Potreban kôdznakaargument je Long koji identifikuje znak.

Napomene

Brojevi od 0 do 31 su isti kao standardni, koja se ne štampa ASCII kodove. Na primer, "Chr"() 10) daje znak za prelaz u novi red. Normalni opseg za kôdznaka je od 0 do 255. Međutim, u DBCSsistemima, stvarni opseg za kôdznaka je-32768 do 65535.

Napomena: Funkcija ChrB se koristi sa bajt podataka koji se nalaze u niski. Umesto da se vratite znak, koji može biti jedan ili dva bajta, ChrB uvek vraća jedan bajt. ChrW funkcija vraća nisku koja sadrži Unikod znak, osim na platformama gde Unikod nije podržan, u tom slučaju ponašanje identično funkcija " Chr ".

Napomena: Visual Basic for the Macintosh ne podržava Unikod niske. Stoga, ChrW(n) ne može da vrati Unikod znake za n vrednosti u opsegu od 128 do 65 535, kao što je slučaj u Windows okruženju. Umesto toga, ChrW(n) pokušava „najbolje procena” za Unikod vrednosti n veće od 127. Stoga, ne bi trebalo da koristite ChrW u Macintosh okruženju.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju "Chr" da biste se vratili povezan sa navedenim znakom kôd znaka.

Dim MyChar
MyChar = Chr(65) ' Returns A.
MyChar = Chr(97) ' Returns a.
MyChar = Chr(62) ' Returns >.
MyChar = Chr(37) ' Returns %.
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×