Funkcija „Avg“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Izračunava aritmetičku sredinu skupa vrednosti koje se nalaze u određenom polju upita.

Sintaksa

Avg ( izraz )

Čuvar mesta izraz predstavlja izraz niske identifikuje polje koje sadrži numeričke podatke koje želite da izračuna prosečnu vrednost ili izraz koji izvršava izračunavanje pomoću podataka u tom polju. Operandi izraz mogu da sadrže ime polja tabele, konstantu ili funkciju (koji može biti unutrašnje ili korisnički definisana, ali ne jedna od drugih SQL agregatne funkcije).

Napomene

Izračunava prosek prosek je aritmetička sredina (zbir vrednosti podeljen brojem vrednosti). Možete da koristite Avg, na primer, za izračunavanje prosečne cene prevoza cena.

Funkcija " Avg" ne obuhvata sva polja bez vrednosti u izračunavanje.

Avg možete koristiti u izrazu upita i u svojstvu SQL QueryDef objekta ili prilikom kreiranja grupa zapisa objekta na osnovu SQL upita.



Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×