Funkcija „Atn“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Daje sa dvostrukim navesti Arkus tangens broja.

Sintaksa

Atn ( number )

Potreban brojargument je dupli ili bilo koji važeći brojni izraz.

Napomene

Funkcija Atn vodi odnos između dve stranice trougla nadesno (broj) i vraća odgovarajući ugao u radijanima. Odnos predstavlja dužinu sa strane podeli dužinom sa strane pored ugao.

Opseg rezultat je pi/2 da pi/2 radijana.

Da biste konvertovali u radijane, stepene pomnožite sa pi/180. Da biste konvertovali radijane u stepene, pomnožite sa 180/pi.

Napomena : Atn je obrnuta trigonometrijska funkcija funkcije Tan, koji vodi uglom kao argument i vraća odnos između dve strane pravougli trougao. Zbunjuje Atn sa kotangens, što je jednostavno obrnuti tangens (1/tangens).

Primer

Napomena : Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Atn da biste izračunali vrednost broja pi.

Dim pi pi = 4 * Atn(1) ' Calculate the value of pi.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×