Funkcija „Atn“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje sa dvostrukim navesti arkus tangens broja.

Sintaksa

Atn ( broj )

Potreban brojargument je dupli ili bilo koji važeći brojni izraz.

Napomene

Funkcija Atn vodi odnos između dve strane pravougli trougao (broj) i vraća odgovarajući ugao u radijanima. Odnos predstavlja dužinu sa strane podeli dužinom sa strane pored ugao.

Opseg rezultat je pi/2 da pi/2 radijana.

Da biste konvertovali u radijane, stepene pomnožite sa pi/180. Da biste konvertovali radijane u stepene, pomnožite sa 180/pi.

Napomena: Atn je obrnuta trigonometrijska funkcija funkcije Tan, koji vodi uglom kao argument i vraća odnos između dve strane pravougli trougao. Zbunjuje Atn sa kotangens, što je jednostavno obrnuti tangens (1/tangens).

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Atn da biste izračunali vrednost broja pi.

Dim pi pi = 4 * Atn(1) ' Calculate the value of pi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×