Formati video i audio datoteka podržani u programu PowerPoint

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Video i audio formata datoteka brzo zbunjujuće, zato što su toliko da odaberete.

Ako PowerPoint ne dozvoljava da biste umetnuli video ili audio datoteku, možete da rešite problem u nekoliko koraka i skroman vremenski period. Najjednostavniji način da biste rešili ovaj problem jeste da izvršite ova tri koraka koje su opisane u ovom članku:

  1. Pronalaženje i preuzimanje konvertora datoteka.

  2. Konvertovanje video ili audio datoteke u uobičajeni format tu PowerPoint razume.

  3. Umetanje konvertovani video datoteka na slajdu.

Ako jednostavno želite pomoć za umetanje audio ili video datoteke, potražite u nekom od ovih drugih članaka:

Preuzimanje konvertora

Web pretrage za "video konvertor" ili "audio konvertor" će vam pokazati brojne konvertore koje su dostupne, od kojih su mnoge slobodno, kao što su RealPlayer konvertor. Možete da koristite pretraživač ili idite do Windows prodavnice. Odaberite onaj koji izgleda pouzdan za vas i preuzmete na računar.

Otvorite konvertor na Računaru. Recite konvertor direktorijuma lokaciju datoteke koju želite da konvertujete. (Konvertor će ostavite originalnu datoteku netaknuta i kreirate novu datoteku u formatu koji je odredio. Pogledajte opcije oblikovanja u sledećem odeljku).

Odaberite uobičajenih formata datoteke

Format datoteke nije ceo rešenje, ali je važan deo. Drugi faktor je softver program koji se zove kodeka, što kodira na video ili zvuk digitalnim snimanjem. Nije moguće imati medijsku datoteku u odgovarajućem formatu, ali kodirana tako što ćete kodeka tu PowerPoint ne razume. Ako datoteke je već u ispravnom formatu, to je verovatno kodeka koji se koristi digitalizovati datoteke nije podržana na operativnom sistemu Windows i PowerPoint. Zato dobijete konvertora: da ažurirate vašu datoteku da biste kodiranja pod imenom na jedan od sledeća dva pasusa.

Video zapis:    U programu PowerPoint 2013 i novijim verzijama, za najbolje iskustvo video reprodukcija, preporučujemo da koristite .mp4 datoteke šifrovanu sa video zapisima H.264 (poznat kao AVC MPEG-4) i AAC zvuk. U PowerPoint 2010, preporučujemo da koristite .wmv datoteke.

Zvuka:    Preporučujemo da koristite .m4a datoteke šifrovanu sa AAC zvukom. U PowerPoint 2010, preporučujemo da koristite .wav ili .wma datoteke.

Ove i druge uobičajene formate datoteka navedene su u tabelama u nastavku.

Podržani formati video datoteka

Format datoteke

Oznaka tipa datoteke

Windows video datoteka (Neke .avi datoteke mogu zahtevati dodatne kodeke)

.asf

Windows video datoteka (Neke .avi datoteke mogu zahtevati dodatne kodeke)

.avi

MP4 Video datoteka *

.mp4, .m4v, .mov

Filmska datoteka

.mpg ili .mpeg

Adobe Flash Media **

.swf

Windows Media Video datoteka

.wmv

* Samo programa PowerPoint 2013 i novije verzije.

** Adobe Flash nije dostupna u sistemu Office na Windows RT Računaru. Želite da vidite koju verziju sistema Office koristite?

Podržani formati audio datoteka

Format datoteke

Oznaka tipa datoteke

AIFF audio datoteka

.aiff

AU audio datoteka

.au

MIDI datoteka

.mid ili .midi

MP3 audio datoteka

.mp3

Advanced Audio Coding – MPEG-4 Audio datoteka *

.m4a, .mp4

Windows Audio datoteka

.wav

Windows Media Audio datoteka

.wma

* Samo PowerPoint 2013 i novije verzije.

Umetnite datoteku na slajdu

Kada su konvertovani medijske datoteke u odgovarajući format sa ispravno kodiranje, vratite se na slajd PowerPoint gde želite da umetnete video ili audio datoteku. Na kartici " Umetanje " na traci, u oknu medija kliknite na strelicu u okviru Video ili zvuk, a zatim odaberite odgovarajuću komandu za Umetanje datoteke.

Dodatne informacije

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Takođe pogledajte

Poruku o grešci kada pokušate da umetnete datoteku MPEG-4 ili QuickTime filma: "PowerPoint ne može da umetne video zapisa iz izabrane datoteke"

"PowerPoint ne može da umetne video zapisa sa izabranu datoteku" o grešci kada pokušate da umetnete video zapisa na MPEG-2

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×