Formati video i audio datoteka podržani u programu PowerPoint

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu PowerPoint 2010 i novijim verzijama možete da ugradite ili povežete nekoliko tipova audio i video datoteka u prezentaciji. U sledećim tabelama prikazane su tipovi video i audio datoteka možete da koristite sa programom PowerPoint. PowerPoint možda takođe podržava dodatne tipove datoteka ako instalirate dodatne video i audio dekoderima na Računaru.

Napomene : 

  • U programu PowerPoint 2013 i novijim verzijama, za najbolje iskustvo video reprodukcija, preporučujemo da koristite .mp4 datoteke šifrovanu sa video zapisima H.264 (poznat kao AVC MPEG-4) i AAC zvuk. Za zvuk, preporučujemo da koristite .m4a datoteke šifrovanu sa AAC zvukom.

  • Određene starije video datoteka formati možda nisu komprimovanje ili izvoz ispravno u sistemu Office na Windows RT Računaru. Umesto toga koristite formata moderni medija kao što su H.264 i napredne Audio Coding (AAC), koje PowerPoint 2013 RT podržava. PowerPoint 2010 podržava AAC format ako je instaliran ispravan kodek (na primer ffDShow). Želite da vidite koju verziju sistema Office koristite?

  • Dobijate grešku pri pokušaju umetanja video zapisa? Pogledajte veze na kraju ovog članka za moguća rešenja.

  • Da li imate problema sa reprodukovanjem video ili audio sadržaja?

Podržani formati video datoteka

Format datoteke

Oznaka tipa datoteke

Windows Media datoteka

.asf

Windows video datoteka (Neke .avi datoteke mogu zahtevati dodatne kodeke)

.avi

MP4 Video datoteka *

.mp4, .m4v, .mov

Filmska datoteka

.mpg ili .mpeg

Adobe Flash Media **

.swf

Windows Media Video datoteka

.wmv

* PowerPoint 2013 i novijim verzijama.

** Adobe Flash nije dostupna u sistemu Office na Windows RT Računaru. Želite da vidite koju verziju sistema Office koristite?

Podržani formati audio datoteka

Format datoteke

Oznaka tipa datoteke

AIFF audio datoteka

.aiff

AU audio datoteka

.au

MIDI datoteka

.mid ili .midi

MP3 audio datoteka

.mp3

Advanced Audio Coding – MPEG-4 Audio datoteka *

.m4a, .mp4

Windows Audio datoteka

.wav

Windows Media Audio datoteka

.wma

* PowerPoint 2013 i novijim verzijama.

Napomena :  Ne pružamo garancije za performanse ili pouzdanost proizvoda koji nisu u vlasništvu kompanije Microsoft a pomenuti su u ovom članku.

O kodecima

Iako zvučna ili video datoteka možda ima jednu od oznaka tipa datoteke navedenih u prethodnoj tabeli, ona se možda neće ispravno reprodukovati ako nije instalirana ispravna verzija kodek ili ako datoteka nije programirana u formatu koji vaša verzija operativnog sistema Microsoft Windows prepoznaje. Uspešno reprodukovanje medija se uglavnom oslanja na to da program PowerPoint sadrži razdelnik za format datoteka, dekoder za video podatke i dekoder za audio podatke.

Za više informacija o uobičajenim kodecima, uključujući gde želite da ih preuzmete, pogledajte:

Takođe pogledajte

Dodavanje zvuka u prezentaciju

Umetanje ili povezivanje sa video zapisom na lokaciji YouTube (PowerPoint 2013, PowerPoint 2016)

Povezivanje sa video zapisom na lokaciji YouTube iz programa PowerPoint 2010

Umetanje video zapisa uskladištenog na mom računaru

Poruka o grešci kada pokušate da umetnete datoteku MPEG-4 ili QuickTime filma: "PowerPoint ne može da umetne video zapisa iz izabrane datoteke"

Greška "PowerPoint ne može da umetne video zapisa iz izabrane datoteke" kada pokušate da umetnete video zapisa na MPEG-2

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×