Filtriranje podataka u izveštaju

Filtriranje podataka u izveštaju

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada prikazujete Access izveštaj na ekranu, možete da primenite filtere na nulu na podatke koje želite da vidite. A zatim možete da odštampate izveštaj sa samo te podatke. Više informacija o pravljenju izveštaja potražite u članku Uvod u izveštaje u programu Access.

Napomena : Ovaj članak se ne odnosi na Access Veb aplikacije – vrstu bazu podataka za dizajniranje pomoću programa Access i objavljivanje na mreži.

Da biste filtrirali podatke u izveštaju, otvorite izveštaj u prikazu izveštaja (kliknite na njega desnim tasterom miša u oknu za navigaciju i izaberite opciju Prikaz izveštaja). Posle toga kliknite desnim tasterom miša na podatke koje želite da filtrirate.

Na primer, u izveštaju u kojem su popisani svi zaposleni možda ćete hteti da ograničite prikaz samo na zaposlene čije prezime počinje slovom „L“:

 1. Kliknite desnim tasterom miša bilo koje prezime i izaberite stavku Filteri za tekst > Počinje sa.

  Primena filtera u izveštaju pritiskanjem vrednosti u prikazu izveštaja desnim tasterom miša.

 2. Unesite „L” u dijalogu koji se pojavljuje i kliknite na dugme u redu.

  Dijalog „Prilagođeni filter“ sa upisanim slovom "L".

  access primenjuje filter, a sada možete da odštampate izveštaj sa samo te podatke.

  Izveštaj o zaposlenima filtriran tako da prikazuje samo zaposlene čije prezime počinje sa slovom "L".

Uključivanje/isključivanje ili brisanje filtera

Na kartici Početak kliknite na dugme Preklopnik filtera da biste prema potrebi uklonili i ponovo primenili filter.

Ako zatvorite izveštaj a da izričito ne obrišete filtere, Access će ih zapamtiti pa ćete moći da kliknete na Preklopnik filtera da biste ih ponovo primenili kada sledeći put otvorite izveštaj. To radi čak i kada zatvorite i ponovo otvorite bazu podataka. Međutim, ako izaberete Početak > Više opcija > Obriši sve filtere, Access će potpuno da obriše sve filtere i sledeći put ćete morati da krenete iz početka.

Čuvanje filtera kao upita

Ako je na izveštaj primenjeno mnogo filtera, možete da ih sačuvate kao upit. Posle toga taj upit možete da upotrebite kao izvor podataka za trenutni izveštaj ili za novi izveštaj ili da ga jednostavno pokrenete kada sledeći put budete hteli da vidite podatke.

 1. Primenite filtere i izaberite Početak > Više opcija > Napredno filtriranje i sortiranje.

  Access kreira upit koji uključuje sve filtere koje ste primenili. Ako u rezultatu upita želite da vidite i druge kolone, a ne samo filtrirane, dvaput kliknite na njih u tabelama da biste ih dodali na mrežu upita.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj i unesite ime za upit.

Za više informacija o izveštajima u članku Uvod u izveštaje u programu Accessi detaljnije informacije o filtriranju potražite u članku Filtriranje podataka u bazi podataka. Ako vas zanima druge stvari koje možete uraditi sa upitima, pogledajte članak Uvod u upite.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×