Filtriranje i isticanje u programskom dodatku Power View

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Power View obezbeđuje nekoliko načina za filtriranje i isticanje podataka u izveštajima. Zbog metapodataka u osnovnom Model podataka Power View koristi relacije između različitih tabela i polja u modelu da bi se stavke u listu ili prikazu isticale i međusobno filtrirale.

Power View pruža mnogo različitih načina za razlaganje podataka. Filteri uklanjaju sve osim podataka na koje želim da se usredsredim. Mogu da koristim filtere okna za filtere, module za sečenje i unakrsno filtriranje da bih filtrirao podatke u programskom dodatku Power View. Isticanje nije isto što i filtriranje zato što ono ne uklanja podatke već ističe podskup podataka koje je moguće prikazati; podaci koji nisu istaknuti ostaju vidljivi, ali su zatamnjeni.

Filteri i isticanje možete da primenite na ceo list ili prikazu pojedinačne vizuelizacije, i jedna sa drugom. Primenite nijedan od filtera preko više listova i prikaze.

Filtriranje u programskom dodatku Power View

Markiranje u programskom dodatku Power View

Moduli za sečenje u programskom dodatku Power View

Sve te funkcije vam omogućavaju da ograničite podatke biranjem jedne ili više vrednosti.

Klikom na traku za pića u umetnutom trakastom grafikonu ističu se vrednosti pića u velikom trakastom grafikonu i filtriraju kartice.

Veliki grafikon sa manjim umetnutim grafikonom

Unakrsno filtriranje i isticanje sa grafikonima

Vizuelizacije mogu da se ponašaju kao filteri i moduli za isticanje, zahvaljujući relacijama u osnovnom modelu. To je interaktivno filtriranje, što znači da možete da izaberete vrednosti direktno u jednoj vizuelizaciji i da one filtriraju ili istaknu ostale regione podataka u prikazu. Na primer, ako izaberete jednu kolonu u stubičastom grafikonu, to će automatski:

filtrirati vrednosti u svim tabelama, pločicama i grafikonima sa mehurićima u izveštaju i

istaći vrednosti u mapama i trakastim i stubičastim grafikonima. To ističe delove koji se odnose na tu vrednost i prikazuje doprinos izabranih vrednosti prvobitnim vrednostima.

Koristite taster Ctrl i klik na taster miša da biste izabrali više vrednosti. Da biste obrisali filter, kliknite unutar filtera, ali ne na vrednost.

Interaktivno filtriranje funkcioniše i sa grafikonima sa više grupa. Klikom na jedan odeljak trake u naslaganom trakastom grafikonu filtriranje se obavlja na osnovu te određene vrednosti. Klik na stavku u legendi filtrira sve odeljke u toj grupi.

Na sledećoj slici stubičasti grafikon sa leve strane označava samo hladna pića na trakastom grafikonu sa desne strane. Hladna pića su samo žute i bele boje. To prikazuje koji deo namirnica označenih žutom i belom bojom predstavlja hladna pića.

Stubičasti grafikon sa filtriranjem vrednosti u grupama

Označavanje u grafikonu sa grupama

Izbori interaktivnog filtera se čuvaju kada prelazite sa jednog lista ili prikaza na drugi, ali se ne čuvaju u radnoj svesci ili izveštaju. Kada sačuvate radnu svesku ili izveštaj i ponovo ih otvorite kasnije, svaki grafikon će se vratiti u prvobitno stanje.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Uputstvo: analiza podataka izvedene tabele pomoću modela podataka u programu Excel 2013

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×