FILTERXML (funkcija FILTERXML)

Funkcija FILTERXML vraća određene podatke iz XML sadržaja pomoću navedene XPath.

Napomene: 

  • Funkcija FILTERXML nije dostupna u Excel Online i programu Excel za Mac.

  • Ova funkcija se može pojaviti u galeriji funkcija u programu Excel za Mac, ali se oslanja na funkcije operativnog sistema Windows, tako da neće vratiti rezultate na Mac računaru.

Sintaksa

FILTERXML(xml, xpath)

Sintaksa funkcije FILTERXML ima sledeće argumente.

  • format    Obavezno. Niska u važećem XML formatu.

  • XPath    Obavezno. Niska u standardnom XPath formatu.

Primedbe

  • Ako XML nije važeći, FILTERXML daje #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

  • Ako XML sadrži prostor za ime sa važećim prefiperom, FILTERXML daje #VALUE! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume.

Primer

U ovom primeru, funkcija FILTERXML se koristi za XML podatke vraćene u ćeliji B2, koju su rezultati funkcije WEBSERVICE na Veb upitu u ćeliji B1.

Primer funkcije FILTERXML

Podaci iz FILTERXML-a se vraćaju u ćelijama B3: B5 i C3: C5 i prikazuje tri nedavno ažurirane rezultate upita na Wikipediji i vremenu njihovog ažuriranja (u UTC-u).

Ćelije B3: B5 sadrži formulu = FILTERXML (B3, "^RC/@title"), koje treba uneti kao formulu niza u te ćelije. Izaberite B3: C5, unesite formulu i pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + ENTER. Ćelije C3: C5 sadrže formulu = FILTERXML (B3, "^RC/@timestamp") i treba da se unese kao formula niza.

Napomena: Ako imate trenutnu verziju sistema Office 365, možete jednostavno da unesete formulu u gornju levu ćeliju izlaznog opsega, a zatim pritisnite taster ENTER da biste potvrdili formulu kao dinamičku formulu niza. U suprotnom, formula mora biti uneta kao formula zastarele niza tako što ćete prvo izabrati izlazni opseg, uneti formulu u gornju levu ćeliju izlaznog opsega, a zatim pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + ENTER da biste to potvrdili. Excel umeće uglaste zagrade na početku i kraju formule za vas. Dodatne informacije o formulama niza potražite u članku Vodiči i primeri formula niza.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×