ExpressRoute i QoS u programu Skype za posao Online

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Povezivanje sa Office 365 putem namensku mrežne veze pomoću Azure ExpressRoute za Office 365 i Skype za posao Online. Namensku vezu za Skype for Business aplikacije će vam pružiti pouzdan i predvidivi performansi, kao i privatnosti od javnom internet. Sada možete da kupite bolje mrežnu vezu na Office 365 i Skype za posao Online, koji dodaje predvidljivost, poslovne klase pouzdanosti i dolazi uz na vreme rada SLA.

Napomena : To je nova verzija kalkulator propusnog opsega koji je dostupan Skype za posao, kalkulator propusnog opsega, međutim, ova uputstva u ovom dokumenta, koristite Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega.

Skype za posao Online i ExpressRoute

Rad sa partnerom ExpressRoute za Microsoft, možete se povezati razne Office 365 aplikacije, uključujući Skype za posao Online u oblaku putem namensku veze. Međutim, u realnom vremenu glas i video komunikacije mogućnosti za Skype za posao zahtevaju mreže usluge koje posebno konfigurisan tako da podrži ove Office 365 radnih opterećenja u realnom vremenu. Ova grupa obuhvata mreža koja ima dovoljan propusni opseg da izvršite potrebne količinu saobraćaja i može da kvalitet usluge (QoS) za izlaganje poslovno razredu iskustvo za podršku za korisnike.

Ovaj dokument je dizajniran da bi pomogle vama, administratori i mreže dizajneri razumevanje poseban izazov za podršku u realnom vremenu komunikacije, alatke za koju obezbeđuje korporacija Microsoft da vam pomogne u dizajniranju mreže može da te zahteve za podršku, a koji će vas provesti kroz proces dizajn pomoću micosoft studiji slučaja.

Prvi deo ovaj dokument vas vodi kroz micosoft studiji slučaja će vam pomoći da sa mreže dizajna pomoću programa Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega za procenu zahteva mreže za velike, sa više lokacija Skype za posao ExpressRoute primenu. U drugom delu ovog dokumenta vam pruža sa osnovnim konceptima kvalitet usluge (QoS), rupa duboke na određene tehničke detalje za podržavanje Skype za posao u realnom vremenu komunikacije i određene tipove mrežnih usluga koje su potrebne.

Sve informacije ovde će vam pružiti tehničke detalje i razumevanje za QoS i ExpressRoute razumevanje specifičnim izazovima koju ćete biti okrenut i vam poznate alatke i tehnike koje će vam omogućiti da uspešno rasporedi na ExpressRoute u programu Skype za posao mreže.

Prvi koraci

Kada ste spremni za ExpressRoute za Skype za posao, preporučuje se da pogledaju različite ExpressRoute vezu modela i izbor različitih partnerima i lokacija i pročitajte kako da kupite i obezbeđivanje ExpressRoute za svoje preduzeće. Evo nekih resursa da biste se upoznali:

Deo 1: studije slučaja - ExpressRoute za Dewey Law, D.O.O..

Ove studije slučaja Dewey zakona, D.O.O.. će vam pokazati kako za podešavanje mreže, usluge pristupa mreži redosled i odredite zahteve za propusni opseg za podršku ExpressRoute za Skype za posao Online.

Pozadine Faliće pravo D.O.O.. je nacionalni velike kompaniji sa 790 advokati i ukupno 5,580 zaposlene proširite 78 lokacije. U firmi ima sedište u Novom Sadu, tri regionalnih kancelarija u Chicago, San Francisko i Dalasa, zajedno sa 24 velike i 50 mali granu kancelarija rasuta po zemlji. U firmi rukovodi velikim, složenim slučajevima sa opterećenje obično rasprostranjen među dva ili više kancelarija. Imate ovu mrežu dizajna rezultate u znatan mrežni saobraćaj između kancelarije.

Faliće pravo D.O.O.. je relativno mali firmi i advokati i drugi članovi osoblja su veoma upoznati sa tehnologijom znatno zavise od toga za svakodnevno upotrebljavaju.

Distribucija korisnici lokacije i pozicije

Sedište (NY)

Regionalnih kancelarija (3)

Velike Kancelarija granu (24)

Mala granu kancelarija (50)

Izvršni

20

10

1

1

Partneri

150

50

10

5

Saradnici

300

100

20

10

Pomoćnik

400

125

30

15

Izvršni administratori

100

35

6

3

IT i administrativne Opšte postavke

100

25

3

2

Ukupno po lokacije

1,070

345

70

36

Ukupno po lokaciji klase

1,070

1035

1,680

1 800

Podešavanje mreže

Za vođenje dosledne i visokog kvaliteta u realnom vremenu u usluge za Dewey zakon D.O.O.., postoji nekoliko osnove zahteva koji moraju biti ispunjeni:

 • Žele da pružite glasovne usluge tokom nestanka struje tako da svoje mreže distribucije prekidači i usmjerivači moraju da navedu snagu preko Ethernet (po) IEEE 802.3af ili 802.3at.

 • Umrežavanja prekidači i usmjerivači morate da koristite izvora neprekidnog napajanja (UPS) tako da mogu da nastave sa radom tokom nestanka struje.

  Imaju Wi-Fi veze za svoje kancelarije LAN, preporučujemo da koriste sertifikovani Skype za posao Wi-Fi infrastrukture partnera iz Skype za Business Solutions

  Savet : Preporučuje se 802.11n i 802.11ac bežičnu pristupnu tačku.

 • I najvažnije, sve LAN mreža u svim kancelarija mora biti podešen za pružanje kvalitet usluge (QoS). Ovo obuhvata računara, laptop računara i mrežni hardver kao što su prekidači i usmjerivači.

Sada kada imate osnove pokriva, za isporuku usluge poslovnog ocenu glas Dewey zakona D.O.O.., preporučujemo da koristite prebacivanje sa više protokol oznake (MPLS) IP usluge iz mreže usluge partnera koji će se povežete sa uslugom Azure ExpressRoute. MPLS pruža IP usluga sa performansama garancije za odlaganje, smetnje i paket gubitak. Međutim, ako MPLS nije dostupna, Ethernet povezani sa jednom od naših ExpressRoute partnera za razmenu podataka može da se koristi.

MPLS dobavljači nude nekoliko klase usluge nivoa, ali svaki korišćenje različitih uslova za identifikovanje ih. Moraćete da blisko kod dobavljača usluga da biste se uverili da razumeju podataka koje imaju za unos u programu Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega i opcijama koje su dostupne i se preporučuju za različite Office 365 u realnom vremenu opterećenje aplikacije.

Postoje dve opcije za način podatke iz Skype za posao aplikacije može mapirati odgovarajuće MPLS klase usluge:

 • Označavanje krajnje tačke saobraćaj pomoću DiffServ kontrolna tačka (DSCP)

 • Mreža Access kontrola liste (ACL) na osnovu

Da biste primenili označavanju krajnje tačke, morate da konfigurišete sve domena pridružili Windows mašine za Dewey zakon D.O.O.. da biste označili svaki paket odgovarajuće pisanje DiffServ kontrolna tačka (DSCP) i zatim primenite QoS na svim mreže prekidače i usmjerivači preko svih svojih office lokacija da biste se uverili u QoS oznake se održavaju i ne uklanjaju. DSCP oznake na mrežnim paketima recite dobavljač usluga kako mreže pakovanje je imala veći prioritet. Postoji više informacija o DSCP u odeljku QoS u deo 2.

Za mrežu na osnovu ACL zadatak, oznake prioritet DSCP primenjuju na uzvodno ruter i su zasnovani na UDP port izvora. Preporučeni port opsezi za svaku aplikaciju su navedene u odeljku 2.6.1.1 Planiranje mreže, nadgledanje, i rešavanje problema sa Lync Server. To je važno da ovo koordinisanje Dewey zakon D.O.O. kompletna QoS primenu i dizajn i budete svesni različite smernice za QoS i mogućnost za paket označavanju oklapaju.

Svaki dobavljač usluga mreže ExpressRoute će imati klase usluge (QoS) koji odgovara u realnom vremenu glas i video. Ovaj COS se zove "ubrza prosleđivanje' (EF) za glas i 'Uvereni prosleđivanje' (AF) za video zapis. Morate biti oprezni veličine količinu propusnog opsega kupite za glas EF saobraćaj. Razlog je glas klase usluge veoma nefer u slučaju da šaljete više glas saobraćaj nego što je pripremljena klase usluge.

Savet : Bilo koji saobraćaja koji se šalje na glas klase usluge od dobavljača usluga obavezu odmah je odbačena koja će usmeravaju efekat kvalitet zvuka.

Kada kompletna dizajna za Dewey zakon D.O.O.. izuzetno je važno da ste precizno odredili količinu propusni opseg mreže koji im je potreban za podršku glas saobraćaj preko svoju mrežu i biti označavanju svaki glas paket (i samo glas pakete) sa DSCP postavku za glas (odnosno DSCP EF 46).

Da biste primenili QoS preko svoje poslovne mreže, krajnje tačke ili usmjerivači mora da označite svaki paket sa odgovarajuće prioritet indikator Layer 3 (odnosno DSCP). Čitava mreža putem, svaki prekidač i ruter morate imati QoS opcija uključena. Problema čak i samo jednu mrežu prebacivanje ili ruter koji nema QoS uključena, QoS oznake na glas ili video pakete prolaze kroz taj prekidač ili ruter može biti uklone. Efikasno ovo onemogućava QoS u svim nizvodno prekidači i usmjerivači koji se smanjuje vrednost ExpressRoute.

Takođe treba da povezivanja prioriteta Layer 3 i Layer 2 QoS bude definisano u svakom trenutku. Layer 2 prioritet mehanizme su definisani u IEEE 802.1p za žičnu mreže i 802.11e / WMM za Wi-Fi mreže. Važnije, rutera naporedne mreži dobavljača usluga MPLS mreže morate održavanje DSCP postavke u sve odlazne pakete tako da će održati odgovarajuće MPLS klase usluge.

Savet : Određene detalje u vezi sa QoS podesim, pogledajte odeljak 2,6 Planiranje mreže, nadgledanje, i rešavanje problema sa Lync Server. Takođe možete da vidite Plan zahteva mreže za Skype za posao 2015 za planiranje zahteva više mreže.

Naručivanje usluge pristupa mreži

Nakon što ste QoS mreže preduslovi i mehanizme na mestu za podršku ExpressRoute, sledeći korak je da biste postavili nalog za pristup uslugama mreže ExpressRoute. Kada naručivanje ExpressRoute access usluge za Dewey zakon D.O.O. od partnera dobavljača usluge Microsoft mreže, potrebno je da obezbedite dve stvari:

 • Ukupan iznos propusni opseg potreban za povezivanje svakoj lokaciji ExpressRoute i Office 365.

 • Ukupni propusni opseg potreban za svaku klasu usluge koji je potreban za podršku Skype for Business aplikacije koje se koriste u Dewey zakon D.O.O.. Klasa zahteva za propusni opseg usluge koje se pokreću jačinu zvuka saobraćaja koje očekujete od svaku od raznih Skype za poslovnih aplikacija kao što su glasovni, video, trenutne Poruke, prisutnost i deljenje ekrana.

Određivanje zahteva za propusni opseg za Skype for Business aplikacije

Dewey zakona D.O.O.., kada ste utvrdili ukupni propusni opseg potreban sada treba da znate kako bi trebalo da to ukupnu količinu propusnog opsega podeliti raznih predmeta usluge. Na primer, koliki propusni opseg za svaku Skype za poslovnu aplikaciju.

Da biste utvrdili tih zahteva u svakoj od Dewey zakon D.O.O.. lokacija, koristićete Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega. Ovaj kalkulator je alatka zasnovane na Excel koja vam omogućava da navedete očekivani korišćenjem raznih Skype za poslovnih aplikacija, uključujući glasovni, video, konferencije i deljenje ekrana. Kalkulator automatski generiše procenu propusni opseg i CoS zahtevi za svaku lokacije na svoju mrežu. Kada preuzmete Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega, Vodič za korisnika će takođe biti preuzeta koji će vam pružiti detalja o korišćenju ga.

Da biste lakše sa unakrsne tabele, različite ćelije u unakrsnoj tabeli su označene bojom:

 • Zelena ovo su Opšti podaci oblasti za unos.

 • Žuti ovo su napredne oblasti za unos podataka. Možete da promenite, ali to pažljivo.

 • Crveno Ovo su samo za čitanje oblastima i su zaključani unosa vrednosti i nije moguće promeniti.

 • Siva ovo su samo za prikaz oblasti. Oni su rezultati ili podatke koji su iz glavne oblasti za unos.

Procesa dizajniranja za Dewey zakon D.O.O.. počinje tako što ćete opisao korisnicima u različitim "osobe". Za svaku osobu definišete, možete da navedete očekivana upotrebe raznih Skype za posao aplikacije ("Nijedno", "Najniža", "Srednje", "Visoko" ili neku od tri definisane prilagođene postavke). One izbore nalaze se u radnom listu "Osoba". Određene upotrebe za svaki izbor ("Nisko", "Srednje" ili "Visoko") je obezbeđen, ali podrazumevane vrednosti za svaki izbor može se promeniti. Identifikovanjem broj korisnika za svaku osobu koja se nalazi na svakoj lokaciji Kalkulator možete računanje ukupne propusni opseg potreban za svaku lokaciju.

Takođe možete navesti audio i video kodeka koji se koriste, da li se koristi ispravku napred greške i takođe druge sistemske parametre koje će se odraziti na zahteva za propusni opseg. Možete da koristite podrazumevane postavke u programu Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega ili da izaberete različite kodecima i drugih sistema parametara. Dewey zakon D.O.O. dizajna lokacije, mogu se koristiti podrazumevane postavke. Međutim, da biste promenili sa bilo kog podrazumevane postavke tamo je spusti meni sa svim dostupnim izborima. Bandwidths koje se koriste za svaki izbor su uključene u radnom listu 'Kodecima'. Kada promenite željene postavke, promene u propusni opseg i klase usluge (jer) mešavinu na svakoj lokaciji se ažurira. Imate ovu mogućnost vam omogućava da testirate različitih potencijalne konfiguracija za njih i vidite efekat promena će imati na zahteva za propusni opseg za njih.

Definisali tri osobe za Dewey D.O.O.., ' Izvršni/partnera', ' Saradnik/pomoćnik' red i zakon "IT administratori". Tabela ispod pokazuje kako ste podesili upotrebe profilima za razne Skype for Business aplikacije za svaku osobu.

Osobe i korišćenje profila ('Osobu' radnog lista - kolone od A do P)

Osobu

Trenutne Poruke/prisutnosti

P2P zvuka

P2P video zapisa

Audio konferencije

Video konferencije

Deljenje radne površine

Uključivanje u konferenciju biranjem zvuka

Lync 2010 RTV_Type

Udaljenim korisnicima

Lync 2013 stereo zvuka

Lync 2013 kvalitet video zapisa

Lync 2013 korisnici ponašanja za P2P video prozora

Lync 2013 Upotreba sa više prikaza

Izvršni / Partnera

Visok

Srednje

Nizak

Srednje

Srednje

Nema

Srednje

CIF

0%

0%

Najveća

Tipična

Tipična

Povezivanje / Pomoćnik

Visok

Srednje

Nizak

Srednje

Visok

Visok

Srednje

CIF

0%

0%

Srednje

Tipična

Tipična

IT administratori

Visok

Srednje

Nema

Nizak

Nijedno

Nijedno

Srednje

CIF

0%

0%

Srednje

Tipična

Tipična

Moraćete da unesete informacije u polju Distribucija korisnici lokacije i pozicije iznad tabele u radnom listu "Lokacije" programa Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega. Kao broj korisnika u regionalnih kancelarija identične, su definisane za jednu lokaciju i naveli da postoje tri instance. Isto je gotovo za velikih i malih grane kojima su 24 do 50 korisnika na lokacijama za tim redosledom.

Nakon što ste precizirali postavke za svaku osobu, morate da unesete broj korisnika u svaka osoba na svakoj lokaciji u radnom listu "Lokacije". Ukupno korisnicima za sve lokacije se automatski ažurira. Pošto korisnici nisu na lokaciji Office 365, sve njihov unos u 'Grane' redove na radnom listu. Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega zatim popunjava 'Najbolje napor klase', 'Podataka saobraćaj klase' i 'u realnom vremenu saobraćaj klase' kolona u tabeli "WAN BW po QoS saobraćaj klase". Ovo je prikazan u podatke u tabeli ispod.

Savet : Puna unakrsna tabela je takođe sadrži maksimalan broj istovremeno sesije za svaku aplikaciju, ali ćemo izbrisane te kolone da biste uštedeli prostor.

Osobe lokaciji - ("Lokacije" radni list - kolone od A, D, i AI kroz AX)

Ime lokacije

Ukupno korisnika lokacije

Ukupno lokacije kao što je ovaj

Korisnički profil 1

Korisničkog profila 1

Korisnički profil 2

Korisničkog profila 2

Korisnički profil 3

Korisničkog profila 3

Sedište

1070

1

Izvršni/partnera

170

Saradnik/pomoćnik

700

IT administratori

200

Regionalnih kancelarija

345

3

Izvršni/partnera

60

Saradnik/pomoćnik

225

IT administrator

60

Veliku granu kancelarija

70

24

Izvršni/partnera

11

Saradnik/pomoćnik

50

IT administrator

9

Mala granu kancelarija

36

50

Izvršni/partnera

6

Saradnik/pomoćnik

25

IT administrator

1

Propusni opseg potreban po aplikaciju tako što ćete lokacije u kb/s ("Lokacija radnog lista"-kolone A i BQ kroz ako)

Lokacija

Vrhuncu SIP / propusnog opsega trenutne Poruke

Vrh Intersite Peer Audio propusnog opsega

Vrh Intersite Peer Video propusnog opsega

Vrh Audio vesti propusnog opsega

Vrh Video vesti propusnog opsega

Vrh WAN deli propusnog opsega

Vrh WAN propusni opseg za PSTN pozive

Sedište

1070

525.30

560.00

739.50

2640.00

4224.00

2688.30

Regionalnih kancelarija

345

185.40

560.00

255,00

1320.00

1536.00

896.10

Velike grane

70

92.70

560.00

102.00

600.00

384.00

216.30

Mala grane

36

119.40

560.00

76.50

600.00

384.00

123.60

Verovatno najvažnije kolone u unakrsnoj tabeli su one koje opisuju WAN propusnog opsega QoS klasa. Ovo je prikazana u tabeli ispod. Ove podatke rezimira informacije ćete morati da obezbedite dobavljaču usluga mreže da access za povezivanje na svim lokacijama. Kada se vrši izračunavanje ukupni propusni opseg, zapamtite da biste pomnožili propusni opseg za svaki tip granu lokacija za broj lokacija istog tipa. Da biste se povezali sa partnerom usluga ExpressRoute mrežu, možete da vidite Azure ExpressRoute.

To je važno da ne prekoračuje propusnog opsega u glas ili 'Ubrza prosleđivanje' (EF) klase usluge. Nasumični skup pakete odbaciće se tako a ne smanjenje kvalitet jedan poziva ili grupne poziva, sva pozive u toku mogu da utiču na. Takođe je važno da samo glas označena na DSCP za EF (odnosno DSCP = 46) ili redosleda glas može "prekoračenje" kada nije glas saobraćaja doda.

Savet : Ponovo, dok EF klasa usluga nudi najbolje performanse garancija, ako prekoračite definisano propusnog opsega, sve dodatne pakete će odmah biti odbačena.

Agregatne propusnog opsega po lokacije tako što ćete QoS saobraćaj klasa - ("Lokacije" radni list - kolone A i ML kroz g)

Ime lokacije

Najbolji napor klase (DSCP 0)

Podaci saobraćaj klase (DSCP prilagođene)

U realnom vremenu saobraćaj klase (DSCP 34, AF41)

Prioritet saobraćaj klase (DSCP 46, EF)

Sedište

0,00

5764.80

3200.00

3953.10

Regionalnih kancelarija

0,00

2033.60

1880.00

1336.50

Velike grane

0,00

486.40

1160.00

411.00

Mala grane

0,00

438.40

1160.00

319.50

Stavlja plana radnje

Može da izračuna ukupna propusni opseg koji će Pređi na WAN i količinu propusni opseg koji će Pređi ExpressRoute, koristeći propusni opseg procenjuje iz po aplikaciji po lokaciji tabele iznad. Deo saobraćaja koji preko koga prelazi ExpressRoute isključuje između lokacija peer propusni opseg.

Lokacija

Vrhuncu SIP / propusnog opsega trenutne Poruke

Vrh Audio vesti propusnog opsega

Vrh Video vesti propusnog opsega

Vrh WAN deli propusnog opsega

Vrh WAN propusni opseg za PSTN pozive

Ukupno ExpressRoute saobraćaj po lokaciji klase (odnosno, ukupno vreme # lokacija)

Sedište

1,070

739.50

2640.00

4224.00

2688.30

11361.80

Regionalnih kancelarija

345

255,00

1320.00

1536.00

896.10

8704.20

Velike grane

70

102.00

600.00

384.00

216.30

32935.20

Mala grane

36

76.50

600.00

384.00

123.60

61005.00

To znači da Skype za posao Online saobraćaj koji će Pređi izričite maršrutu će biti približno 114 MB/s, tako da Dewey treba najmanje 200 MB/s pretplatu za ExpressRoute. Više ExpressRoute kolo može se kupiti na različitim lokacijama planinske ExpressRoute. Ovo može biti preporučuje ako su deweyja lokacija u različitim geografskim regionima ili da obezbedite postojanost u slučaju tu vezu da biste na ExpressRoute sklop ne uspe. Ako kupite ExpressRoute kolo u više Azure regiona, ExpressRoute premium dodatak će morati da se primati globalnog povezivanja preko ExpressRoute.

Sada kada imate ukupnu količinu potrebne propusni opseg i klase usluge (CoS) propusnog opsega brojeva, možete da postavite svoje porudžbine sa izabranom mrežom usluge dobavljači-a. Ne zaboravite da uključite procenjuje za saobraćaj za druge aplikacije i usluge. Nudimo vam uputstva za druge usluge Office 365, uključujući kalkulatore propusnog opsega za Exchange i OneDrive planiranje mreže. Propusni opseg pretplatu za dobavljača usluga mreže će biti veći jer intra lokacije saobraćaj će morati da dodate u. Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega pruža samo procenu očekivani saobraćaj, zbog toga se preporučuje da biste potvrdili mogućnost na mrežu podržavaju tu količinu saobraćaj vođenje na testa.

Savet : Stres testiranju mreže je dobre preporuke kada izvršavate procenu probne mreže.

Na testa obuhvata zgrade i konfigurisanju infrastrukturu i zatim je pokretanjem sa očekivani jačine zvuka simulirani saobraćaj dok praćenje performansi. Vaše saobraćaj procene možda netačne u nekim oblastima, ali bar budete sigurni da on može da podrži količinu saobraćaja Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega predviđene. Preporučuje se da pokrenete na testa za najmanje nekoliko dana, ali ga pokrenete za dužeg vremenskog perioda može pomoći da suzite brojeve. Međutim, produžiti testa periodu mora biti svoje mišljenje protiv cene usluga na mreži plaćate za koja ne nosi realan broj korisnika mrežni saobraćaj. Microsoft potvrdio broj dobavljača kao deo programa njegove IT profesionalce alatke za pružanje upravljanju i operacije alatke za mrežu uključujući alatke za mrežu pre procenu stres. Skype za posao obezbeđuje u sistemu Integrators (da) koje možete preduzeti certifikovani IT profesionalce alatke i koje možete uraditi mreže procenu za vas. Možete da vidite više u članku Skype za Business Solutions: IT profesionalce alatke.

Testiranje stresa obezbeđuje neke osiguranje da mreže može da podrži saobraćaj jačine zvuka koji će biti potrebno, ali u stvarnosti Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega podataka može da bude isključeno za bilo koji broj razloga. Trebalo bi da razmotrite da nastavite da bi se nadgledao vaših mreža lokacije time procenu toku mreža nakon primene da biste se uverili da propusni opseg je dovoljan i koji QoS mehanizme rade kako treba. Važno je da nastavite nadgledanje performansi mreže kao više pravi korisnici su doveli u redu.

Deo 2: ExpressRoute Skype za posao QoS

ExpressRoute Microsoft usluga obezbeđuje namensku vezu sa Azure oblaku, ali Office 365 realnom vremenu radnih opterećenja, komunikacije usluge će zahtevati usluge mreže sa dovoljan propusni opseg da prenose količinu saobraćaja i za kvalitet usluge (QoS) za izlaganje poslovni korisnik ocenu iskustvo. U QoS ostalim veza mora da bude konfigurisan tako da kraja (računar, mreže prekidači i usmjerivači u oblaku) kao bilo koji deo u putanju koju ne uspe da podrži QoS može dovesti do smanjenja kvaliteta celu poziva.

Svrha ovaj odeljak je će vam pomoći da razumete izazovima kada za podršku u realnom vremenu saobraćaj u IP mreže i podešavanje i uspešnu ExpressRoute primenu sistema Office 365 realnom vremenu radnih opterećenja pomoću Microsoft, dobavljač Exchange ExpressRoute ili dobavljača usluga mreže partnera za podršku.

QoS je prihvatio od vaših mreža isključivo preko mreže kolo ExpressRoute i se koristi u okviru Microsoft mreže za Skype za posao saobraćaj. Danas, delove neke odlazne veze sa Microsoft imaju vrednosti koje nedostaju DSCP za Skype za posao. Dok se odlazni saobraćaj potpuno označena DSCP vrednosti, ste da pratite uputstva za dodavanje QoS oznake saobraćaj na granicu na mreži kao što je opisano u odeljku Sprovođenje QoS pomoću mreže Access kontrola liste (ACL) u ovom članku.

Problem sa realnom vremenu

Isporučivanje kvalitet glasovnih i video usluge poslovnog postavlja posebne zahteve na IP mreže. U realnom vremenu saobraćaj koristi na u realnom vremenu Transport Protocol (RTP) koje se vrši pomoću User Datagram Protocol (UDP). Za razliku od Transmission Control Protocol (TCP) koje brojeve i testira svaku poruku za greške i uključuje druge mehanizme za otkrivanje i ponovni prenos izgubljenih ili errored poruke, UDP ne pruža za ovaj tip pouzdanosti. Ako poruke su oštećene do greške ili će se izgubiti zbog bafer premašuje, oni se gube. UDP izabran za korišćenje sa RTP zato što je priroda u realnom vremenu saobraćaj da čak i ako su izgubljene poruke su smeta, da stignu dugo da bi bilo koji pozitivan uticaj na protok govornu poruku.

Znamo uticaj izgubiti glas paketa, dizajneri je dva pristupa da biste poboljšali performanse glas i video zapisa preko IP:

 • Glas kodiranja/dekodiranja više otporni kada pakete će se izgubiti. To se može uraditi tako što ćete ili pomoću ispravljanja napred grešaka (FEC) da biste ispravili procenat je naišla na greške koje se nalazi u Office 365 realnom vremenu prenosa mogućnost ili tako što ćete projektovanje glas dekodiranje sistema koji pokušavaju da sakriju efekat izgubljene pakete koje je karakteristika Microsoft kodecima.

 • Korišćenje usluge koje koristite kvalitet usluge mehanizme za garantuje da će se mrežnih performansi u odnosu na odlaganje, gubitak paketa i smetnje i varijanti u kašnjenje između pakete.

Samo tako da su otporni glas kodiranjem adrese problem gubitak paketa, tako da je važno da mreža koristi da prenose u realnom vremenu glas i video imate mehanizme koje umanjivanje odlaganje i smetnje. Čak i sa tako da su otporni kodiranje, ako previše pakete će se izgubiti, primanju stanici nećete morati dovoljno informacija da obnove prepoznatljiva verziju glasovni signal. Procenat izgubljene pakete koja bi prouzrokovala primetna narušen kvalitet u kvalitet zvuka koji varira u zavisnosti od glasa kodiranju tehnika koja se koristi. U svim slučajevima Međutim, gubitak niske uzastopne paketa je veoma problematična.

Umanjivanje odlaganje je važan zato što prekomerna odlaganje može uticati na protok razgovora i kreiranje bude za zvučnike. Najbolje prakse recite nam koji do kraja odlaganje za glas (šta mi nazivamo "od usta do uva" odlaganje) morate zadržati ispod 150 milisekundi (msecs). jednosmerno, ne 'povratna' odlaganje. Naravno odlaganje će povećati na duže veze za prenos kao što su one koje idu preko okeana, data Razdeljivanje odlaganje ili na vreme potrebno za znak za fizički putuju preko kabl.

Kada odlaganje ide većim od 150 msecs. jednosmerno, ima čudno efekat na zvučnik. Psiholoљki, sat ode u glavi govornika koje ih da primalac još nije čuo ih i ponavljaju poslednje su rekli. Ovo sudari sa odložena odgovor koji potiču od kraj. Ako ste ikada u govoru preko kanala satelit će prepoznati taj efekat. Preko kanala satelit jednosmerne odlaganje je otprilike 250 msecs., što je izvan dozvoljenog odlaganje.

Preporučeni mreže parametara za posao ocenu glasa

Parametar

Preporučena vrednost

Inter dolazak paket smetnje (prosek)

≤ 5MS

Inter dolazak paket smetnje (maksimalno)

≤ 40MS

Stopa gubitak paketa (prosek)

0% približavanje

Kašnjenje mreže jedan način

≤ 100ms (trebalo bi da uključite provere na odlaganje u odnosu na geografski rastojanje)

ExpressRoute kao deo poslovne ocenu glas mreže

ExpressRoute nudi namensku vezu putem mreže dobavljača usluge (NSP) ili u Exchange usluga (EXP) u jednom od 3 opcije povezivanja:

 • Oblak Exchange Colocation

 • Point-to-Point Ethernet veze

 • Bilo da svaka veze (IPVPN)

Ovo pruža pogodnosti dostupnost (99.9% rada SLA) i pouzdan usmeravanje tj bezbednog (bez internet prenosa), ne utiče tako što ćete varijacije u Internet saobraćaj i aspektima kvalitet usluge oznake za prioritet saobraćaj (QoS je objašnjeno ispod). ExpressRoute, zajedno sa dobro planirano WAN može da vam pruži poslovne ocenu glas mreže.

Možete koristiti ExpressRoute za prenos podataka iz kancelarije ili centrima podataka (ako hibridne topologije) koji su povezani sa kolo. Podaci za korisnike o propratnom (na primer, sa početnom kancelarija ili putovanje, itd.) ne iskoristite ExpressRoute štampane osim ako korisnici su VPN povezani i treba biti uključeni u procenama propusni opseg za određivanje veličine ExpressRoute kolo. Ako ste internacionalne klijenata, može da kupite ExpressRoute kolo u svakoj oblasti i koristite BGP zajednice oznake da biste obavestili proizvodnim pravila tako da je saobraćaj usmeren na željenoj kolo ExpressRoute (obično najbliži onog za svaku lokaciju), dok drugi sklopove nude redundantnost kada dođe sa prekidima utiče na jednom štampane.

Ako ExpressRoute ne postoji opcija

Možda nije izvodljivo za povezivanje svih lokacija ExpressRoute, ili zbog troškova, nemogućnost ispunjenja ExpressRoute preduslovi ili ograničenja na trenutni NSP. Ako vi ne možete da koristite ExpressRoute možete i dalje preporučuje se da pratite uputstva ispod za označavanje QoS u okviru mreže i planiranje ugovore sa vaše NSP da obezbedite dovoljan propusni opseg i podrške za saobraćaj priliva na osnovu QoS.

Pored toga, ako imate kancelarija u više oblasti, ali ne morate ExpressRoute kolo u svim regionima bi trebalo da koristite oblast BGP zajednice oznake prilikom konfigurisanja usmeravanje za saobraćaj u/iz kancelarija tako da nepotrebne dugo prenosa izbegavati. Na primer, uzmite u obzir preduzeće koje je Skype za posao Online organizaciji hostuje u sad, ali uz granu kancelarija u Evropi i kompanija ima samo jedan ExpressRoute spoj na Harverdu. Većina Skype za posao Online saobraćaj će biti usmerene na centrom podataka kojoj organizaciji hostuje (na primer, konferencijske pozive sa drugim korisnicima unutar preduzeća), koristite ExpressRoute štampane možda željenog za većinu saobraćaj. Međutim, ako korisnik u Evropi se pridružiti konferencijskom pozivu hostuje drugog preduzeća čiji organizacije se nalazi u Evropi, odredište za medije u poziv bi Evropski centrom podataka u kojoj se nalazi drugog preduzeća. Usmeravanje saobraćaja kroz ExpressRoute spoj na Harverdu bi manje direktan ne bi bilo moguće putem Interneta. U tom slučaju, možda ćete želeti da konfigurišete usmjerivači u okviru mreže (na primer, na evropski kancelarija) da ispitate zajednice oznaka kada unesete pravila za usmeravanje i usmeravanje putem Interneta umesto Harverdu ExpressRoute kolo za saobraćaj koji ima Evropskog regiona oznaka.

Osnovni koncepti kvalitet usluge (QoS) / klase usluge (CoS)

U IP, kvalitet usluge (QoS) opisuje sve mehanizam koji se koristi za obezbeđivanje prioritet rukovanje za neke pakete na druge. Prema definiciji međunarodni telekomunikacija Union (ITU) QoS sastoji se od svih kvaliteta aspekata veze uključujući odlaganje gubitka, odnos znak za zvuk, smetnje, Eho, i prekida, učestalost odgovor, uobličavanja nivoi i tako dalje. Šta nazivamo QoS u paketu mreža je ispravno više nazvati klase usluge (jer) koja je usredsređena na poboljšanje performansi za odlaganje, smetnje i paket gubitka, ali ćemo će nastaviti da koristi QoS termin dok se često koristi.

Pružanje QoS u IP mreže poziva na dve glavne komponente:

 • Rezervacije definisano količinu propusnog opsega na svaku vezu u realnom vremenu saobraćaj; Ako taj propusnog opsega nije potrebno za saobraćaj u realnom vremenu u bilo kom trenutku, ona može se koristiti za druge saobraćaj. Opšta uputstva su za glas saobraćaj treba dodeljivati više od 30% kapacitet bilo koju vezu.

 • Označavanje paketa sa prioritet indikator u zaglavlju koji govori prekidače i usmjerivači na putanji prioritet paketa koji treba da se dodeljuju.

Kad paket je primljen po prebacivanje ili ruter, ona se premešta na izlaz red za sledeći nogu ili međukorak. Postoje drugi izlaz redova za različite prioriteta nivoa. Prebacivanje ili ruter koristi algoritam koji usluge redosleda visokog prioriteta češće u odnosu na niži prioritet redovi.

Izazov je da postoje različite tehnike QoS koji se primenjuju na Layer 2 (odnosno Ethernet ili Wi-Fi sloj) i Layer 3 (odnosno IP layer). Te različite QoS primene možda ćete morati da se podesi u svakom prekidač i ruter na mreži, kao i u interfejsu između mreže i mreži dobavljača usluga mreže.

Postoje dve opcije za kako podataka iz raznih Skype for Business aplikacije može mapirati odgovarajuće klase usluge:

 • Krajnja tačka označavanje saobraćaj pomoću varijabilni usluga kontrole postavite (DSCP)

 • Mrežni spisak za kontrolu pristupa (ACL) – na osnovu

Krajnja tačka saobraćaj markiranje - varijabilni usluge kontrolna tačka (DSCP)

Pružite različita usluga (DiffServ) se naziva "gruba nahranio" mehanizam klasifikaciju i upravljanje mrežni saobraćaj i pružanje QoS u IP mreže. Ruteri i na drugim uređajima koje primenjuju Layer 3 funkcije koristite DiffServ kontrolna tačka (DSCP) da biste definisali na paket prioritet. QoS sprovodi tako što ćete umetnuti 6-bitni DSCP vrednost u polju varijabilni usluge (ranije polje "Tip usluge") u zaglavlju IP; 6-bita omogućava 64 različite prioriteta nivoa. Nivo prioriteta obično su definisani kao što je prikazano ovde.

Preporučene postavke DSCP

Saobraćaj klase

Način (DSCP markiranje)

Skype za posao radnih opterećenja

Glas

EF (46)

Skype za posao i Lync glasa

Interaktivni

AF41 (34)

Video zapis

AF21 (18)

Deljenje aplikacija

Podrazumevana

AF11 (10)

Prenos datoteka

CS0 (0)

Ostalo

IP verzija 4 zaglavlja

IPv4 zaglavlje

Sloja 2 QoS: IEEE 802.1 p/Wi-Fi mreže Multi-Media (IEEE 802.11e)

Dok je DSCP standardni mehanizam za sprovođenje QoS Layer 3, postoje različite Layer 2 QoS mehanizme za povezana (odnosno Ethernet) i bežične (odnosno Wi-Fi mreže). QoS mehanizam za žičnu mreža je definisan u IEEE 802.1p standardni; WLAN QoS mehanizam je definisan u IEEE 802.11e, šta Wi-Fi Alliance identifikuje kao "Wi-Fi Multi-Media certifikovani" (WMM certifikovani).

IEEE 802.1p koristi sa 3-bitni prioritet kôd tačke (PCP) da biste identifikovali na poruku prioriteta; na PCP je deo 32-bitna polja u zaglavlju Ethernet koji takođe nosi VLAN identifikator. Definicija za PCP vrednosti su uključena ispod.

IEEE 802.1p PCP vrednosti

PCP vrednost

Prioritet

Skraćenica

Tipovi saobraćaj

7

7

NC

Kontrola mreže

6

6

MK

Otkazivanje kontrola

5

5

JAČINA

Glas

4

4

VI

Video zapis

3

3

CA

Kritične aplikacije

2

2

DOBILI

Odličan napor

0

1

BE

Najbolji napor

1

0

BK

Pozadina

Gde je primenjena IEEE 802.1p mnogo na isti način kao DSCP sa saobraćaj sortirane u različitim prioritet redova za svaki nivo prioriteta, ali deljene medije prirode WLANs pozive na drugi pristup. Iako pristupnu tačku i klijenta će održali odvojene izlaz redova za različite prioriteta nivoa, postoje i razlike u kako okviri se šalje na radio kanal.

U Wi-Fi mrežom, svi klijenti povezan sa pristupnu tačku deljenje jedne, po obostrano kanala (odnosno samo jedan klijent stanici ili pristupnu tačku možete poslati odjednom). Da biste umanjili mogućnost sudara na radio kanal, pre nego što pošaljete okvir stanici čeka za kanal u stanju mirovanja za definisano vremenskog perioda koji se zove e "razmak između okvira", ako je kanal zauzet kada na stanici ide za slanje, on odbije nasumične vremenski period. Kada okvir se šalje ako pošiljalac nije primiti potvrda poruku od primaoca, pretpostavlja se sudar ili je došlo do druge otkazivanja i nazad koraka nasumične intervala pre nego što pokušate da biste pristupili radio kanala za ponovno. Interval nazad isključeno je nasumične da biste smanjili verovatnoću iste dve stanice će se ponovo.

Da bi prioritet pristupa radio kanal, IEEE 802.11e / WMM definiše različite pre prenosa čekanja intervala koji se zove "Arbitražu između okvira Spacings" (AFIS) i različite opsege nazad isključeno za različite saobraćaj časove; četiri nivoa prioriteta koji se zove "Pristup kategorije" su definisani.

Prioritet se daje dodeljivanjem kraće AFIS vrednosti na veći prioritet okvire. Pa ako monitore je čeka se slanje okvira za glas, a drugi je čeka se slanje okvira za podatke, glas okvira uvek prvo će biti poslati. Tehnički, glas i video okvire dodeljuju istu AFIS vrednost, ali opseg nazad sa vremenskim intervalima za propuštene je veće. Pa dok glas i video okvir može se na prvi pokušaj, glas okvira će uvek biti prenete ranije. Korelacije između IEEE 802.1p i IEEE 802.11e je prikazan ispod:

IEEE 802.11e / Wi-Fi Multi-Media (WMM) da biste 802.1 P mapiranja

WMM pristup kategorije

WMM Opis

Vrednost PCP 802.1P

Označavanje 802.1P

1 (AC_VO)

Glas

7 (111)

NC

6 (110)

JAČINA

2 (AC_VI)

Video zapis

5 (101)

VI

4 (100)

ZA

3 (AC_BE)

Najbolji napor Podaci

3 (011)

DOBILI

0 (000)

BE

4 (AC_BK)

Pozadine Podaci

1 (001)

BK

2 (010)

---

Preporučeni povezivanja Layer 3 Layer 2 prioritetima je što je prikazano ovde:

Preporučuje se Layer 3 da Layer 2 prioritet povezivanja

Layer 3 oznake

Slojevima 2 (PCP vrednost)

Wi-Fi mreže (Access kategorija)

Kontrola mreže

Po međukorak ponašanje (PHB) - klase birač (CS) 6

6

1 (AC_VO)

Vrednost DSCP-48

Glas

Po međukorak ponašanje (PHB)-ubrza prosleđivanje (EF)

5

1 (AC_VO)

DSCP vrednost - 46

Video konferencije

Po međukorak ponašanje (PHB) - uvereni prosleđivanje (OS) 41

4

2 (AC_VI)

DSCP vrednost - 34

Pozivanje signali

Po međukorak ponašanje (PHB) - klase birač (CS) 3

3

2 (AC_VI)

DSCP vrednost - 24

Niska kašnjenje podataka

Po međukorak ponašanje (PHB)-uvereni prosleđivanje (OS) 21

2

3 (AC_BE)

DSCP vrednost -18

Velika protoka podataka

Po međukorak ponašanje (PHB) - uvereni prosleđivanje (OS) 11

1

3 (AC_BE)

DSCP vrednost - 10

Najbolji napor

Po međukorak ponašanje (PHB) - 0

0

4 (AC_BK)

DSCP vrednost - 0

Važno je da Imajte na umu da je Nepodudaranje u prioritet kodiranje za IEEE 802.1p i WMM. 802.1p na PCP vrednost za glasa je 5, međutim, u standardnom jednakosti mapiranje do WMM, PCP 5 je preveden Access kategoriju 2, WMM pristup kategoriju za video zapis (AC_VI). Ako je moguće treba da zamenite mapiranje tako da PCP 5 prevodi se u Access kategorije 1 ili jednostavno izbegavanje korišćenja glas i video na istom Wi-Fi mrežom dok Wi-Fi Alliance rešava ovaj problem. Dodatne informacije o Wi-Fi potražite u odeljku Stavke kataloga Wi-Fi

Sprovođenje QoS pomoću mreže Access kontrola liste (ACL)

Alternativni način primene QoS u konfiguraciji ExpressRoute jeste da koristite mreže Access kontrola liste (ACL). U tom pristup, umesto da krajnje tačke umetnuli odgovarajuće DSCP markiranje u zaglavlju svakog paketa, označavanje možete izvršiti sa uzvodno ruter, na osnovu UDP port izvora. I dalje sve prekidače i usmjerivači mora biti konfigurisana za podršku QoS da biste se uverili da se održavaju DSCP postavke. Važnije, ruter povezani sa mrežom dobavljača usluga mora održavanje DSCP u zaglavlju svaki paket kao tu postavku DSCP je u suštini vaše uputstva na mreži dobavljača usluge za kako bi trebalo da se postupa pakovanje.

Preporučeni port opsezi za svaku Skype za posao aplikacije su navedene u odeljku 2.6.1.1 Vodič za Planiranje mreže, nadgledanje, i rešavanje problema sa Lync Server . Važno je da ovo biti koordinisano sa organizacije ukupan pristup QoS i bi trebalo da bude u potrazi za različite smernice za QoS i potencijalne oklapaju kompliment paketa.

Dok je glavni razlog koriste usluge QoS i MPLS mreže da biste se uverili da je dobra korisnika pri radu u realnom vremenu glas i video, te iste mogućnosti takođe mogu da se primene na podataka aplikacije. A ne jednako tretiranje sve aplikacije, MPLS mreža mogu da dozvolim organizacijama da date prioritet neke aplikacije za podatke na druge. Sa MPLS, u realnom vremenu u aplikacijama kao što je kreditna kartica transakcije ili deljenje ekrana može biti dat prioritet saobraćaju manje vremena osetljive kao što su e-pošte.

Razumevanje tipova IP mreže usluge - osnovni IP i MPLS

Originalna IP paketa prosleđivanje operacije načelo "najbolji napor." To znači da je usmjerivači prosleđivanje te IP pakete bi uraditi sve da ih isporučila odredišta, ali je apsolutno ne garantuje sa odnosi da kada ili da stignu na odredišta. To je kako osnovni Internet usluga, uključujući kod kuće Internet vezu, posao danas. Je ideja bila pouzdanost je neophodna za određenu aplikaciju, on će biti dat na višem nivou u nizu protokola. Pouzdani isporuke mehanizam je Transmission Control Protocol (TCP). Na User Datagram Protocol (UDP), koja se koristi za u realnom vremenu glas i video, je nepouzdanih (odnosno "najbolji napor") isporuku mehanizam.

Prebacivanje sa više protokol oznaka (MPLS) je razvijen kao način za dobavljača usluga mreže za ponudu IP usluga sa performansama garancije za odlaganje, bila i gubitak paketa. Za izlaganje na performanse garancije, MPLS treba Ajzenhauerova iz tradicionalne IP. Prvo, umesto svaki paket pronađite putu ruter za ruter na odredište (rezultat koji može biti da svaki paket potreban drugim putem iz izvora na odredište), MPLS usmerava sve pakete "virtuelne kolo" veza sa osnovnih usmeravanje pod imenom na oznaku prebaci putanju (LSP-a). Ako jednu od veza u putanja ne uspe, sve LSPs pomoću tu vezu su brzo preusmereni.

Kada paket se šalje na mrežu MPLS mreži dobavljača usluga ivice ruter dodaje dodatne zaglavlje paket koji sadrži oznake koje se koristi da prosledite je preko odgovarajuće LSP-a. Oznake se uklone tako što ćete ivicu rutera na kraju MPLS mreže.

Pored pojednostavljivanje prosleđivanje proces, druga prednost MPLS pruža je da sistem za upravljanje mreže će koje veze prenose se na svaku vezu sa mrežom. Kontrolisanjem način saobraćaj se usmerava putem mreže operator da garantujemo QoS pružiće vam svaki put. Tako za razliku od najbolje performanse napor tradicionalni ili osnovni IP, MPLS operatore može da pruži usluge na IP predvidivi performanse. Da LSP-a takođe ima MPLS po sebi bezbednija od tradicionalne Internet usluge. Tako sa osnovni IP usluge možemo da nada da mreže će izvršiti dovoljno da obezbedite kvaliteta glasa i koristite tehnike kao što su FEC i više tako da su otporni glas kodiranje da biste poboljšali izgledi, ali pomoću MPLS sigurno to.

MPLS dobavljači nude nekoliko klasa usluge preliva koja Nažalost koristi različitih uslova za identifikovanje ih. Moraćete da blisko kod dobavljača usluga da biste se uverili da razumeju izlaze iz programa Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega i preporučene opcije za različite aplikacije za Office 365 radnih opterećenja realnom vremenu.

Zaključak

Skype za posao poboljšava način na koji se poslovne komunikacije su. Umesto telefon povezan sa PBX, samostalno video konferencije sistem, odvojene platformu za e-poštu, izvan usluge za audio konferencije i automobil za razmenu trenutnih Poruka i prisutnosti, Skype za posao možete povezati sve ove mogućnosti u jedan korisnički interfejs.

Dosledno vođenja poslovnih ocenu u realnom vremenu glas i video usluge zahteva do kraja mrežnu infrastrukturu koji može da pruže QoS. Koje će sadržati LAN i WAN usluga. Microsoft pruža alatke kao što je Lync 2010 i 2013 kalkulator propusnog opsega za procenu mrežni kapacitet će zahtevati za razne usluge. Postoje i partnerima u programu za IT profesionalce alatke Skype za Business Solutions: IT profesionalce alatke koje nude alatke da biste unapred procenite mrežnu infrastrukturu i podrška nadgledanje, izveštavanje i rešavanje problema. Bez ispravno dimenzija i konfigurisan mrežnu infrastrukturu, pokrenete rizik od probleme u programu ExpressRoute Skype primene preduzeća koje ne ispunjava očekivanja vaš korisnički za kvalitet i doslednost.

Alatke za efikasnu preduzeća mora izvršavanje pouzdano, dosledno, i isporučivanje korisničko iskustvo koji podstiče usvajanja korisnika. Gledano umrežavanja to znači da imate mrežnu infrastrukturu, lokalne i široku oblast, fiksne i mobilne, koje omogućavaju da se to desi. Planiranje, dizajn, sprovođenje i održavanje infrastrukture nije uvek lako. Hardversko, alatke i mreže usluge za obavljanje koje su dostupne danas, ali je odgovornost za TO Pro da biste videli da su dizajnirani, primenjena i održavaju na način koji obezbeđuje korisnicima prvi skup komunikacije i saradnje usluge koje im omogućavaju da radite efikasno i efikasno i organizacije mogle da koriste punu pogodnosti šta ova tehnologija ima da ponudi.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

ExpressRoute dokumentaciju

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×