E-pošte u programu Outlook na Vebu za preduzeća

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku za referencu.

Kada otvorite Outlook na vebu za preduzeća, prijemno poštansko sanduče je prva stvar koju vidite. Prijemno poštansko sanduče je gde stigne poruka poslata, a gde ćete verovatno provesti najviše vremena za čitanje i odgovaranje na poruke.

Važno : Ako ste na mobilnom uređaju, za najbolji utisak pri radu preporučujemo da instalirate najnoviju Microsoft aplikaciju za uređaj: Outlook za iOS ili Outlook za Android.

Rad sa poštom

 1. Prijavite se u Outlook na vebu za preduzeća.

  Napomena : Ako želite da koristite light verziju programa Outlook na vebu za preduzeća, pogledajte članak Opcije > Outlook Web App verzija. Light verzija programa Outlook na vebu za preduzeća je dizajniran za korišćenje sa starije Veb pregledačima koji ne podržava standardnu verziju programa Outlook na vebu za preduzeća, za upotrebu preko spore veze, i da se sastanete pristupačnosti mora obezbeđivanjem pojednostavljeni interfejs koji je lakše koristiti pomoću čitača ekrana.

 2. Na vrhu stranice odaberite Outlook (ili Pošta). Ili odaberite pokretanje aplikacije Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ > Pošta.

  Opcije za navigaciju usluge Office 365

Zaboravili ste lozinku? Ako imate Office 365 nalog, idite na passwordreset.microsoftonline.com da poništite lozinku. Ili se obratite se administratoru organizacije za pomoć.

Šta ćete videti u aplikaciji „Pošta“

Kada otvorite pošta, dobijate brzi prikaz standardna i sve prilagođene fascikle, listu primljenim porukama i oknu za čitanje koja omogućava vam da odmah Pregledajte sadržaj sve poruke koje ste odabrali.

Pošta u programu Outlook Web App

Blok

Opis

Radnje

1

Naslovna traka iznad poruke sa oznakom formata

Kreirajte novu poruku tako što ćete odabrati Nova pošta .

2

Lista fascikli

Lista sadrži fascikle u poštanskom sandučetu. To može da uključuje druge fascikle, kao što su "Omiljene lokacije" i fascikle arhive.

 • Odaberite stavku Razvij Proširivanje da biste prikazali listu fascikli, ili odaberite stavku Skupi Dugme „Skupi okno sa osobama“ bi ga sakrio.

 • Na listi fascikli, odaberite stavku Prikaži Proširivanje da biste razvili listu ili odaberite skrivanje Dugme „Skupi okno sa osobama“ da biste skupili listu.

Pogledajte članak rad sa fasciklama poruka u programu Outlook na Vebu u business da biste saznali više o dostupnim opcijama.

3

Polje „Pretraga“

U polju za pretragu pošta i osobe otkucajte šta želite da pretražite. Na primer, otkucajte ime osobe koju želite da biste pronašli poruke iz ili unesite tekst koji želite da tražite da biste pronašli određenu poruku.

4

Lista poruka

Navedene su poruke u trenutnoj fascikli.

5

Okno za čitanje

Razgovora ili poruke koju odaberete će se pojaviti u oknu za čitanje. Možete da odgovorite na poruke u razgovoru tako što ćete koristiti odgovori odgovor, odgovori svima Odgovori svimailiProsledi prosledi na vrhu poruke.

Za više informacija o:

Vrh stranice

Poruke

Da biste kreirali novu poruku, uradite sledeće

 1. Odaberite Nova pošta iznad liste fascikli. Obrazac za novu poruku se otvara u oknu za čitanje.

 2. Uradite nešto od sledećeg da biste dodali primaoca:

  • Otkucajte ime svaka osoba koja je u fasciklu Kontakti ili lista adresa organizacije.

   ili

  • Otkucajte e-adresu u polje za ili Cc .

  Napomena : Prvo unesite ime osobe, Outlook na vebu za preduzeća traži adresu te osobe. Ime zatim se keširaju tako da u budućnosti pretragu rešen brzo.

 3. Otkucajte temu.

 4. Otkucajte poruku koju želite da pošaljete.

  Napomena : Informacije o oblikovanju poruku, pogledajte članak Oblikovanje poruka u programu Outlook Web App.

 5. Kada je poruka spremna za slanje, odaberite stavku Pošalji pošalji .

Dok kreirate novu e-poruku (ili odgovaranje na postojeće liste), Outlook na vebu za preduzeća automatski čuva u fasciklu radne verzije. Ova podrazumevana radnja je koristan, naročito ako problem koji nastaje zahteva da obustavite kreiranja nove poruke. Da završite sa pisanjem poruke kada odaberete.

Da biste završili radne verzije poruke

 1. Odaberite stavku radne verzije na listi fascikli.

 2. Odaberite poruku kojoj ste radili da ga vidite u oknu za čitanje.

 3. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • Odaberite stavku Nastavi uređivanje uredi ako želite da promenite poruku pre slanja.

   ili

  • Odaberite stavku Odbaci izbriši ako odlučite da ipak ne da pošaljete poruku.

 4. Odaberite stavku Pošalji pošalji .

Dodavanje priloga, slika ili potpis u poruku

Da biste dodali prilog u poruku

 • Odaberite stavku Umetanje umetni > prilog na vrhu obrasca poruke i pronađite datoteku koju želite da priložite.

Više informacija potražite u članku rad sa prilozima.

Da biste ugradili sliku u poruku

Možete da ugradite sliku u poruku tako da se pojavljuje bez primaoca da biste ga otvorili.

 • Odaberite stavku Umetanje umetni > umetnute slikei pronađite sliku koju želite da dodate u poruku.

Da biste priložili poruku u novu poruku

 1. U prikazu liste, odaberite poruku koju želite da priložite i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C da biste ih kopirali.

 2. Otvorite novu poruku ili odgovorite na postojeću, odnosno prosledite je.

 3. U slučaju kad je nova poruka otvorena u oknu za čitanje, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste priložili kopiranu poruku.

Da biste dodali postojeći potpis

Ako niste kreirali potpis, pogledajte članak Kreiranje i dodavanje potpisa e-pošte u programu Outlook Web App. Možete odabrati da biste ručno dodavanje potpisa ili da ga automatski dodate u sve poruke ili pojedinačnim porukama.

 • Odaberite stavku Umetanje umetni > potpis.

Vrh stranice

Otvaranje poruke u zasebnom prozoru

Podrazumevano čitate i kreirate poruke u oknu za čitanje, ali to nije ono što vam uvek treba. Nekad ćete želeti da vidite poruku u zasebnom prozoru. .

Kada pišete novu poruku ili odgovaranje ili prosleđivanje poruka koju ste primili, možete da odaberete iskačući prozor Otvori u novom prozoru u gornjem desnom uglu poruke da biste ga otvorili u novom prozoru.

Da biste otvorili poruku u zasebnom prozoru

 1. Izaberite poruku koju želite da prikažete u zasebnom prozoru.

 2. Izbor više prošireni meni > Otvori u zasebnom prozoru.

Vrh stranice

Izbrisane poruke

Kada izbrišete poruku, ona se šalje u fasciklu "Izbrisane stavke". Poruke u fasciklu "Izbrisane stavke" može biti trajno izbrisana tako što ćete smernice automatizovanog postavio za tehničku pomoć, tako što ćete izabrati ih dok je u fasciklu i izbrišete ih ili tako što ćete pražnjenja fascikle "Izbrisane stavke". Informacije o oporavku izbrisanih poruka potražite u članku oporavak izbrisanih stavki ili e-pošte u programu Outlook Web App.

Brisanje sadržaja fascikle „Izbrisane stavke“
 1. Kliknite desnim tasterom miša (ili dodirnite i držite) fasciklu " Izbrisane stavke ".

 2. Odaberite stavku Isprazni fasciklu.

 3. Odaberite dugme u redu da biste potvrdili da želite da trajno izbrišete stavke.

Vrh stranice

Lista poruka

Kada otvorite pošte, na listi poruka je u centralnom oknu, koja se dodiruje sa leve strane liste fascikli, a na desnoj strani tako što ćete u oknu za čitanje. Podrazumevano, na listi poruka prikazuje poruke u prijemnom poštanskom sandučetu, Trenutna fascikla. Podrazumevanu postavku ne možete na koji se poruke prikazuju ograničite. Prikazuje poruke možete upravljati tako što ćete odabrati filter ili pomoću pretrage. Takođe postoje druge alatke dostupne sa liste poruka da biste omogućili da li se za neke zadatke.

 • Odaberite stavku Razvij Proširivanje da biste prikazali listu fascikli, ili odaberite stavku Skupi Dugme „Skupi okno sa osobama“ bi ga sakrio. Odaberite bilo koju fasciklu na listi da biste prikazali njen sadržaj.

 • Odaberite ikone sa desne strane liste poruka da biste izbrisali poruke ili razgovora ili da biste dodali zastavicu. Druge ikone vam poruka koje imaju priloge, značaj (velike ili male) i koliko nepročitane stavke su u razgovoru.

 • Kliknite desnim tasterom miša na poruku da biste videli meni sa opcijama. Postoje opcije kao što je Označavanje poruke kao pročitane ili nepročitane, premestite ga u drugu fasciklu ili Kreirajte pravilo na osnovu određene poruke. Na ekranu osetljivom na dodir, koristite dodirnite i držite da biste prikazali opcije poruke.

 • Odaberite Razvijte za prikaz svih poruka ili razgovora sa leve strane poruke da biste razvili razgovora da biste videli sve poruke u njemu.

 • Koristite oznaku na vrhu liste sa porukama da biste prelazili između pregleda Razgovori po datumu i Stavke po datumu.

  outlook lista poruka

Vrh stranice

Okno za čitanje

Okno za čitanje je mesto gde se poruke prikazuju. Može da čita i odgovara na poruku u oknu za čitanje. Ili, možete da Otvorite poruku u zasebnom (novo) prozoru.

 • Da biste odgovorili na poruku, odaberite stavku odgovori odgovor, odgovori svima Odgovori svimailiProsledi na vrhu poruke prosledi . Nova poruka se pojavljuje u oknu za čitanje na vrhu poruke.

 • Da biste promenili status čitanja poruke, koristite Označavanje poruke kao pročitane ili Označi kao nepročitano.

 • Da biste prikazali više opcija, odaberite dodatne prošireni meni za prošireni meni.

Da biste promenili lokaciju okna za čitanje, uradite sledeće
 1. Na traci za navigaciju odaberite stavku postavke Ikona „Postavke“ > postavke prikaza > okno za čitanje.

 2. Odaberite nešto od sledećeg:

  • Prikaži okno sa desne strane za čitanje, podrazumevane postavke.

  • Prikaži okno za čitanje na dno

  • Skrivanje okna za čitanje

 3. Odaberite dugme u redu da biste sačuvali izbor i zatvorili prozor postavke prikaza.

Vrh stranice

Pretraga i ugrađeni filteri

Pronaći ćete polje za pretragu i ugrađene filtere na vrhu liste poruka.

OWA_mailsearchandfilters

 • Da biste pretražili, u polje za pretragu počnite da kucate ono što želite da potražite. Pojavljuje se lista predloga ispod, a možete izabrati jednu od tih predloge za pretragu za tu stavku. Ili možete da završite unošenje tekst za pretragu i pritisnite taster Enter da biste pokrenuli pretragu. Da biste obrisali pretragu, kliknite na ikonu sa desne strane polja za pretragu.

 • Ugrađene filtere – sve, nepročitano i obeležene – su način da brzo odabir informacija za prikaz u listi poruka. Sve prikazuje sve poruke, nepročitano prikazuje poruke koje nisu označene kao pročitane, mi prikazuje sve poruke gde vaše ime se pojavljuje u polju za ili Cc za listu i obeležene prikazuje sve poruke označene za dodatno radnju.

Više informacija o pretraživanju pronaći ćete u članku Pretraga u programu Outlook Web App.

Vrh stranice

Korišćenje Outlook na vebu za preduzeća na mobilnom uređaju

Važno : Ako ste na mobilnom uređaju, za najbolji utisak pri radu preporučujemo da instalirate najnoviju Microsoft aplikaciju za uređaj: Outlook za iOS ili Outlook za Android.

Ako koristite Outlook Web App na mobilnom uređaju kao što je tablet ili pametni telefon, možda ćete videti nešto drugačije od onog na slikama iznad.

Pošta

Većina funkcija radi isto kao i kada Outlook Web App koristite na stonom ili laptop računaru, ali neke stvari funkcionišu drugačije.

Dodirnite stavku Idite na Navigacija u donjem uglu da biste se premeštali Pošta, Kalendari osobe.

Da biste pretražili, dodirnite ikonu "Pretraga" Pretraga . Da biste pročitali poruku preko celog ekrana, dodirnite čitanje ikonu Prikaz preko celog ekrana . Dodirnuti više ikona Više opcija prikazuje dodatne izbore.

Umesto korišćenja desnim tasterom da biste videli na ekranu meni, dodirnite i držite. Da biste izabrali više stavki na listi poruka, brzo prevucite svaku stavku koju želite da dodate. Da biste opozvali izbor stavke, prevucite ga ponovo.

Dodirnite Novo da biste kreirali nove stavke. I dodirnite stavku Ševron nalevo i Ševron nagore za razvijanje ili skupljanje dela ekrana na kojem se pojavljuju.

Da biste došli do opcija kada koristite mobilni uređaj, dodirnite još Više opcija , a zatim dodirnite stavku Opcije. Više informacija potražite u članku Opcije na mobilnom uređaju.

Pogledajte članke OWA za iPad i OWA za iPhone za informacije o OWA za uređaje.

Vrh stranice

Lista fascikli

Lista fascikli prikazuje podrazumevane fascikle koje su kreirane za sve poštanske sandučiće i svim fasciklama koje kreirate. U zavisnosti od podešavanja u organizaciji, možda ćete videti omiljene lokacije i arhiviranje fascikle.

OWA_mailfolderlist

Možete odabrati Razvij Proširivanje da biste prikazali listu fascikli, ili odaberite stavku Skupi Dugme „Skupi okno sa osobama“ bi ga sakrio. Odaberite bilo koju fasciklu na listi da biste prikazali njen sadržaj.

Kliknete desnim tasterom miša bilo koju stavku na listi fascikli da biste videli meni stvari koje možete da, kao što su Kreiranje nove fascikle, brisanje postojeću fasciklu ili isprazni fasciklu. Na dodirnom ekranu, dodirnite i držite stavku meni za tu stavku.

Kreiranje nove fascikle
 1. Kliknite desnim tasterom miša (ili dodirnite i držite) bilo koje fascikle u fascikli listu i odaberite stavku Kreiraj novu fasciklu. Nova, neimenovanu, fascikla se dodaju kao potfascikla izabranu fasciklu.

  Da biste kreirali fasciklu koja je potfascikla, kliknite desnim tasterom miša (ili dodirnite i držite) svoje ime iznad u prijemno poštansko sanduče.

 2. Otkucajte ime za novu fasciklu, a zatim pritisnite taster Enter.

Fascikla „Neželjena e-pošta“

Pošta prepoznata kao moguća Neželjena e-pošta se automatski premešta u fasciklu " Neželjena e-pošta " i sav potencijalno opasan sadržaj unutar poruke, na primer veze ili izvršni kôd je onemogućen.

Možete da upravljate prijava neželjene e-pošte i druge postavke u okviru menija " Opcije ". Pogledajte teme ispod da biste saznali više o neželjenu poštu i kako da upravljate postavkama.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

A možete da saznate više o:

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×