Dubinsko pretraživanje podataka izvedene tabele

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Dubinsko pretraživanje velikih količina podataka u hijerarhiji izvedene tabele uvek je bilo dugotrajan zadatak sa mnogo razvijanja, skupljanja i filtriranja.

U programu Excel 2013, nova funkcija Brzo istraživanje omogućava vam da dubinski pretražite kocku obrade podataka na mreži (OLAP kocku) ili hijerarhiju izvedene tabele zasnovanu na modelu podataka da biste analizirali detalje o podacima na različitim nivoima. Brzo istraživanje vam pomaže da se krećete do podataka koje želite da vidite i ponaša se kao filter pri dubinskom pretraživanju. Dugme se pojavljuje svaki put kada izaberete stavku u polju.

Galerija brzog istraživanja

Obično započinjete dubinskim pretraživanjem do sledećeg nivoa u hijerarhiji. Evo kako:

 1. U OLAP kocki ili izvedenoj tabeli modela podataka odaberite stavku (kao što je „Pribor“ u našem primeru) u polju (kao što je polje „Kategorija“ u našem primeru).

Moguće je dubinski pretražiti samo jednu stavku odjednom.

 1. Kliknite na dugme Brzo istraživanje Dugme „Brzo istraživanje“ koje se pojavljuje u donjem desnom uglu izbora.

Dugme „Brzo istraživanje“

 1. U polju Istraži odaberite stavku koju želite da istražite i kliknite na dugme Dubinska analiza nadole.

Dugme „Dubinski pretraži“ u polju „Istraživanje“

Sada možete videti podatke potkategorije za tu stavku (u ovom slučaju, „Proizvodi koji spadaju u pribor“).

Izvedena tabela koja prikazuje stavke koje ste dubinski pretražili

 1. Nastavite da koristite Brzo istraživanje dok ne dođete do željenih podataka.

  Napomene: 

  • Ne možete dubinski pretraživati u ravnim hijerarhijama (na primer, u hijerarhijama koje pokazuju atribute iste stavke, ali ne obezbeđuju podatke na sledećem nivou) ili drugim hijerarhijama koje nemaju podatke na više nivoa.

  • Ako imate grupisane stavke u izvedenoj tabeli, možete dubinski pretražiti ime grupe na isti način kako dubinski pretražujete druge stavke.

  • Ne možete dubinski pretraživati imenovane skupove (skupove stavki koje često koristite ili koji kombinuju stavke iz različitih hijerarhija).

Pravljenje sažetijeg izveštaja radi sagledavanja šireg plana

Nakon dubinskog pretraživanja, možete se vratiti na pravljenje sažetijeg izveštaja da biste analizirali podatke rezimea. Dok vas stavka Opozovi na Priručna traka vraća na mesto gde ste počeli, pravljenje sažetijih izveštaja omogućava vam da se nekom drugom putanjom vratite nazad da biste dobili uvid u širi plan.

 1. U hijerarhiji izvedene tabele koju ste dubinski pretražili odaberite stavku za koju želite da napravite sažetiji izveštaj.

 2. Kliknite na dugme Brzo istraživanje Dugme „Brzo istraživanje“ koje se pojavljuje u donjem desnom uglu izbora.

 3. U polju Istraži odaberite stavku koju želite da istražite i potom kliknite na dugme Dubinska analiza nagore.

Dugme „Napravi sažetiji izveštaj“ u polju „Istraživanje“

Sada vidite podatke sa najvišeg nivoa.

 1. Nastavite da koristite Brzo istraživanje dok ne dođete do željenih podataka.

  Napomene: 

  • Sažetiji izveštaj možete napraviti na više nivoa hijerarhije odjednom. Kliknite desnim tasterom miša na stavku za koju želite da napravite sažetiji izveštaj, izaberite stavkuSažetiji izveštaj/Dubinski pretražiti, a zatim odaberite nivo za koji želite da napravite sažetiji izveštaj.

  • Ako imate grupisane stavke u izvedenoj tabeli, možete napraviti sažetiji izveštaj za ime grupe.

  • Sažetiji izveštaj ne možete napraviti za imenovane skupove (skupove stavki koje često koristite ili koji kombinuju stavke iz različitih hijerarhija).

Više informacija o izvedenim tabelama

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×