Dubinska analiza nadole za srodnu tabelu (Power Query)

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

U programskom dodatku Power Query, kolona koja sadrži vezu ka povezanoj tabeli ima veze " stavka " ili veze " tabela ". Veze " stavka " vodi do jedne srodni zapis. Veze " tabela " prelazi na povezanu tabelu. Veza predstavlja svojstva za navigaciju u izvoru podataka unutar relacioni model. Za OData feed, svojstva za navigaciju predstavljaju entitet sa sporednog ključa povezivanja. Za bazu podataka, kao što su SQL Server, svojstva za navigaciju predstavljaju relacije sporednog ključa u bazi podataka.

Želim da izvršim sledeću radnju

Navigacija do veze „Stavka“

Navigacija do veze „Tabela“

Navigacija do veze „Stavka“

Kad dođete do veze " stavka ", Power Query prikazuje na stranicu koja sadrži jedan zapis iz povezane tabele. Veze " stavka " ima jedan na jedan odnos sa tabelom teme.

Navigacija do veze „Stavka“

  1. U uređivaču Pregled kliknite na vezu Stavka u koloni koja je povezana sa tabelom teme.

Navigacija do veze „Tabela“

Kad odete do veze Tabela u koloni koja ima mnogo srodnih zapisa, Power Query prikazuje koordinatnu mrežu podataka koja sadrži redove iz srodne tabele. Veza Tabela ima relaciju jedan-prema-više sa tabelom teme.

Navigacija do veze "Tabela", u uređivaču Pregled kliknite na vezu tabela u koloni koja je povezana sa tabelom teme.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×