Držite bezvrednu poštu iz prijemnog poštanskog sandučeta na lokaciji Outlook.com

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako vidite povećava neželjene pošte, postoji nekoliko načina da smanjite količinu bezvredne e-pošte koju u prijemnom poštanskom sandučetu. Kliknite na strelicu da biste videli još.

Izbegavajte objavljivanje e-adrese na društvenog umrežavanja lokaciji u velikim Internet direktorijuma i posao objavljivanje Veb lokacije. Ne čak i objavili ga na svoju Veb lokaciju, osim ako ne možete ga sakriti kao što je opisano u „maskiranje e-adrese”, ispod.

Bezvredne pošte obogatiti (i pravi listama kontakata,) prilikom kupovine njihove „proizvodi”. Ne odgovori bezvredne e-pošte (čak i da otkažete pretplatu), kupite ništa od nepoznate preduzeća ili pristane na čekanje ili prenesete novca za svakoga. Pazite na poruke koje se pojavljuju iz Microsoft i koja traži lozinku ili da zatvorite svoj nalog ili ističe lozinku. To su vrednost false.

Da biste očistili fasciklu Neželjena e-pošta:

 1. U oknu za navigaciju izaberite stavku Neželjena e-pošta.

 2. Na vrhu ekrana, izaberite stavku Isprazni fasciklu.

  Snimak ekrana dugmeta "isprazni fasciklu".

Ako dobijete neželjene e-pošte, možete da blokirate osobe i domeni ne želite da primate e-poruke iz. Dodajte bilo koju e-adresu ili domen na listu blokiranih pošiljalaca da biste poslali ove e-pošte direktno u fasciklu Neželjena e-pošta. Možete da dodate e-adrese ili domena na spisak sigurnih pošiljalaca ako uvek želite da primate poruke od one pošiljaoci.

Napomena : Možete da imate do 1024 adrese ili domena na liste blokiranih pošiljalaca i sigurnih pošiljalaca. Ako želite da dodate više od toga, pokušajte da blokira domena umesto pojedincima e-adrese.

Dodavanje osobe ili domena na spisak blokiranih pošiljalaca

 1. Na vrhu ekrana, izaberite stavku postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije > Pošta > Neželjena e-pošta.

 2. Izaberite stavku Blokirani pošiljaoci, unesite e-adresu ili domen koji želite da blokirate i izaberite stavku Dodaj ikonu Dugme „Napravi novu fasciklu“ .

  Snimak ekrana Blokirani pošiljaoci stranice.

  Savet : Da biste uredili ili uklonili e-poruke ili domene sa liste Blokirani pošiljaoci, izaberite stavku na listi, a zatim izaberite Uredi Ikona "Uredi" ili Uklanjanje Ukloni .

 3. Izaberite SačuvajDugme "Sačuvaj"..

Dodavanje osobe ili domena na spisak sigurnih pošiljalaca

 1. Na vrhu ekrana, izaberite stavku postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije > Pošta > Neželjena e-pošta.

 2. Izaberite stavku "Pouzdani pošiljaoci", unesite e-adresu ili domen koji želite da dodate i izaberite stavku Dodaj ikonu Dugme „Napravi novu fasciklu“ . E-adrese ili domena na Pouzdani pošiljaoci liste ne premeštaju u fasciklu neželjena.

  Snimak ekrana stranice "Pouzdani pošiljaoci".

  Savet : Da biste uredili ili uklonili e-poruke ili domene sa liste "Pouzdani pošiljaoci", izaberite stavku na listi, a zatim izaberite Uredi Ikona "Uredi" ili Uklanjanje Ukloni .

 3. Izaberite stavku Sačuvaj Dugme "Sačuvaj". .

Ako Outlook.com identifikuje poruku kao moguća Neželjena e-pošta, ona može automatski je premestite u fasciklu "Neželjena e-pošta". Malver – potencijalno zlonamernog softvera ili kôd – je onemogućen.

Outlook.com nudi dva nivoa filtriranje za neželjenu e-poštu: standardni "i" uključujući i te vrednosti.

 • Standardni    radi tipične količinu filtriranje e-poštu. Sve poruke koje filter određuje neželjene je poslata u fasciklu Neželjena e-pošta.

 • Isključujući    je veoma ograničenja. Samo ga veruju nove poruke koje dolaze od članova spiska sigurnih pošiljalaca i sigurnih liste slanja. To takođe veruju obaveštenja koji ste se prijavili i usluge objave. Druge poruke postavljaju se u fascikli "Neželjena e-pošta".

Da biste promenili nivo filtriranja neželjene e-pošte, izaberite stavku postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije > Pošta > Neželjena e-pošta > Filteri i izveštavanje.

Kada poruku premestite u fasciklu "Neželjena e-pošta", Outlook saznaje iz te radnje da biste razumeli vrstu poruke korisnici razmislite o neželjena. Ako dobijete e-poruku koja izgleda kao bezvredna pošta ili phishing prevara, prijaviti.

Da biste prijava neželjene pošte ili phishing prevara:

 1. U prijemnom poštanskom sandučetu, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored poruke.

  Da biste izabrali više poruka, držite pritisnut taster Ctrl i izaberite dodatne poruke ili držite pritisnut taster Shift i izaberite opseg poruke.

 2. Na traci za navigaciju kliknite na strelicu pored dugmeta neželjeno, a zatim izaberite nešto od sledećeg:

Da biste dozvolili korporaciji Microsoft da delite izveštaje sa drugim preduzećima koja se neželjene e-pošte, izaberite stavku postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije > Pošta > Neželjena e-pošta > Filteri i izveštavanje o, a zatim izaberite željenu opciju Ask pošiljaoca da uklonite me iz liste slanja i automatski blokiranje bezvredne pošte.

Napomena : Legitimne preduzeća (uključujući Microsoft) nemojte slati neželjene e-poruke da biste zatražili lične ili finansijske informacije. Ako ste sumnjivim o e-poruku, ne otvorite vezu ili pozovite broj u poruci. Pronađite kontakt informacije sa Veb lokacije preduzeća ako želite da Raspitajte se o potencijalni problem sa vašim nalogom.

Kada kupujete na mreži, preduzeća ponekad unapred potvrdite izbor u poljima za koji ukazuju na to koji slažem se da je u redu da prosleđena ili e-adrese na odgovorni zabave.

Bilo mudro o tome kada da se pretplatite na bilteni e-pošte i o tome koje vrste e-poruke ste spremni da primate. Uverite se da opozovete izbor u polju za potvrdu ako ne želite da budu kontaktirani.

Kada se prijavite za usluge zasnovane na Vebu kao što su bankarskih, kupovinu ili biltene, pažljivo pročitajte smernice za privatnost pre nego što unesete e-adresu pa ne nenamerno slažete se da biste delili poverljivim informacijama.

Smernice za privatnost treba za prikaz strukture termina i okolnostima u vezi sa ako ili kako će lokacije deljenje informacija. Ako na Veb lokaciji ne objavite izjavu o privatnosti, razmislite o primenjivanju preduzeće na drugim mestima.

Kada ste objavili na oglasnoj tabli, diskusione grupe, sobe za ćaskanje ili druge javne Veb stranice, ispisivanje celu e-adresu, na primer, jerrifrye Outlook tačke com. Ovaj način osobe mogu tumačenje adresu, ali ne može da automatski programi koje često koristite bezvredne pošte.

Možete značajno da smanjite rizik od hakera, virusa i crva ako imate zaštitni zid, redovno Windows i Microsoft Office softver i instalirate antivirusni i antispajver softver (i sve Redovno ažuriranje).

 1. Na vrhu ekrana, izaberite stavku postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Opcije > Pošta > Neželjena e-pošta.

 2. Izaberite Filteri i izveštavanje o, a u okviru blokiranje sadržaja od nepoznatih pošiljalaca, izaberite blok priloga, slika i veze iz anyeone ne nalazi na spisku sigurnih pošiljalaca.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Filter za neželjenu e-poštu i bezvredne e-pošte na lokaciji Outlook.com

Rukovanje neželjene u aplikaciji pošta za Windows 10

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×