Dozvoljavanje drugoj osobi da upravlja vašom poštom i kalendarom

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Slično imate pomoćnika koji vam pomaže upravljate dolazne pošte papira, možete da koristite Microsoft Outlook da biste dozvolili da druge osobe, poznat kao na delegat, da prima e-poruke i pozive za sastanak i odgovore na njih u vaše ime. Takođe možete da dodelite dodatne dozvole koje omogućavaju da čita, kreiranje ili imate veću kontrolu nad stavki u vaš Microsoft Exchange Server poštansko sandučedelegat.

Napomena : Potreban je Microsoft Exchange Server nalog .

Da li ste delegat? Saznajte više o upravljanju drugog korisnika pošte i stavke kalendara.

Ovaj članak sadrži:

Delegirani pristup

Uključivanje delegiranog pristupa

Promena dozvola za delegata

Promena pristupa delegata privatnim stavkama

Delegirani pristup

Delegirani pristup je naprednija opcija od jednostavnog deljenja Outlook fascikli koja vam omogućava da dodelite dodatne dozvole, na primer da dozvolite delegatu da u vaše ime kreira e-poruke ili odgovara na pozive za sastanak.

Napomene : 

 • Kao menadžer, Vaša pošta mora da bude isporučena u poštansko sanduče na Exchange serveru, ne i na Outlook datoteke sa podacima (.pst) na računaru.

 • Vi i delegat morate da koristite istu verziju programa Outlook.

Kao osoba koja dodeljuje dozvolu, vi određujete nivo pristupa svojim fasciklama koji će delegat imati. Delegatu možete da dodelite dozvolu da čita stavke u vašim fasciklama ili da čita, kreira, menja i briše stavke. Podrazumevano je da delegat, nakon što ga dodate, ima pun pristup fasciklama „Kalendar“ i „Zadaci“. Takođe, delegat može da odgovara na pozive za sastanak u vaše ime.

Šta su to nivoi dozvola za delegate?

 • Kontrolor     Sa ovom dozvolom delegat može da čita stavke u menadžerovoj fascikli.

 • Autor     Sa ovom dozvolom delegat može da čita i kreira stavke, kao i da menja ili briše stavke koje sam kreira. Na primer, delegat može kreirati zahteve za zadatak i pozive za sastanak direktno u menadžerovoj fascikli Zadatak ili Kalendar i nakon toga te stavke slati u ime menadžera.

 • Urednik     Sa ovom dozvolom delegat može da radi sve za šta i autor ima dozvole, kao i da dodatno menja i briše stavke koje je kreirao menadžer.

Vrh stranice

Uključivanje delegiranog pristupa

Delegat automatski dobija dozvole „Šalji u ime“. Delegat podrazumevano može da čita samo pozive za sastanak i odgovore koji su poslati menadžeru. Nema prava da čita bilo koje druge poruke u vašem prijemnom poštanskom sandučetu.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Postavke naloga, a zatim izaberite stavku Delegirani pristup.

 3. Kliknite na dugme Dodaj.

  Ne vidim dugme " Dodaj "

  • Dugme Dodaj nije prikazano iz nekog od sledećih razloga:

  • Ne postoji aktivna veza između programa Outlook i Exchange servera. Na statusnoj traci programa Outlook trebalo bi da bude prikazano Povezano sa Microsoft Exchange ili Na mreži.

  • Poruka nije isporučen Exchange poštanskog sandučeta. E-pošte mora da bude isporučena sa Exchange poštanskim sandučetom, ne i na Outlook datoteke sa podacima (.pst) na čvrstom disku.

 4. Upišite ime osobe koju želite da odredite kao svog delegata ili potražite ime i zatim ga izaberite sa liste rezultata pretrage.

  Napomena : Delegat mora da bude osoba koja se nalazi na Exchange opšta lista adresa vaše organizacije.

 5. Kliknite na dugme Dodaj, a zatim na dugme U redu.

 6. U dijalogu Dozvole za delegate možete da prihvatite podrazumevane postavke dozvola ili da izaberete prilagođene nivoe pristupa za Exchange fascikle.

  Ako je delegatu potrebna samo dozvola za rad sa pozivima za sastanke i odgovorima, dovoljne su podrazumevane postavke dozvola, uključujući izbor polja za potvrdu Delegat prima kopije poruka poslatih meni u vezi sa sastancima. Postavku dozvole za fasciklu Prijemno poštansko sanduče možete da zadržite na vrednosti Nijedan. Pozivi za sastanke i odgovori će ići direktno u prijemno poštansko sanduče delegata.

  Napomena : Delegatu je podrazumevano dodeljena dozvola Urednik (može da čita, kreira i menja stavke) za vašu fasciklu Kalendar. Nakon što delegat odgovori na poziv za sastanak u vaše ime, taj sastanak će automatski biti dodat u vašu fasciklu Kalendar.

 7. Potvrdite izbor Automatski pošalji poruku delegatu sa rezimeom ovih dozvola da biste delegatu poslali poruku sa obaveštenjem o promeni dozvola.

 8. Ako želite, potvrdite izbor Delegat može da pristupi mojim privatnim stavkama.

  Važno : Ovo je globalna postavka koja utiče na sve Exchange fascikle, što podrazumeva fascikle „E-pošta“, „Kontakti“, „Kalendar“, „Zadaci“, „Beleške“ i „Dnevnik“. Nije moguće dozvoliti pristup privatnim stavkama u samo jednoj fascikli.

 9. Kliknite na dugme U redu.

  Napomena : Poruke poslate sa dozvolom „Šalji u ime“ u polju Od uključuju ime delegata i ime menadžera. Kada se poruka pošalje sa dozvolom „Pošalji kao“, pojavljuje se samo ime menadžera.

Vrh stranice

Menjanje dozvola za delegata

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Postavke naloga, a zatim izaberite stavku Delegirani pristup.

 3. Izaberite ime delegata za koga želite da promenite dozvolu, a zatim kliknite na dugme Dozvole.

  Napomena : Ako želite da uklonite sve dozvole za delegirani pristup, kliknite na dugme Ukloni, a ne da dugme Dozvole i preskočite preostale korake.

 4. Promenite dozvole za svaku Outlook fasciklu kojoj delegat ima pristup.

 5. Potvrdite izbor Automatski pošalji poruku delegatu sa rezimeom ovih dozvola da biste delegatu poslali poruku sa obaveštenjem o promeni dozvola.

Napomena : Ako želite da kopije poziva za sastanke i odgovore koji su vam stigli pošaljete delegatu, uverite se da mu je dodeljena dozvola Urednik (može da čita, kreira i menja stavke) za fasciklu Kalendar, a zatim potvrdite izbor Delegat prima kopije poruka poslatih meni u vezi sa skupovima.

Vrh stranice

Promena pristupa delegata privatnim stavkama

Ako ste delegatu dodelili dozvole tako da može da pristupi vašim Outlook fasciklama, lične informacije u zakazanim obavezama, sastancima, zadacima i kontaktima možete da sakrijete. Otvorite svaku ličnu stavku i na kartici Alatke za kalendar, u grupi Oznake kliknite na dugme Privatno.

Ukoliko želite da delegatu dodelite pristup svojim privatnim stavkama, izvršite sledeće radnje:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Postavke naloga, a zatim izaberite stavku Delegirani pristup.

 3. Izaberite ime delegata za kojeg želite da promenite pristup svojim privatnim zakazanim obavezama i kliknite na dugme Dozvole.

 4. Potvrdite izbor Delegat može da pristupi mojim privatnim stavkama.

Važno : Ne preporučuje se da koristite samo funkciju „Privatno“ da biste sprečili druge osobe da pristupe detaljima vaših zakazanih obaveza, kontakata ili zadataka. Da biste bili sigurni da druge osobe neće moći da pročitaju stavke koje ste označili kao privatne, nemojte da im dodelite dozvolu Redaktor (može da čita stavke) u fasciklama Kalendar, Kontakti ili Zadaci.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Deljenje Outlook kalendara sa drugim osobama

Otvaranje Exchange kalendara druge osobe

Podešavanje e-pošte u programu Outlook

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×