Dopuštanje korisnicima da kreiraju sopstvene lokacije tima

Dopuštanje korisnicima da kreiraju sopstvene lokacije tima

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kao administrator, možete da dopustite korisnicima u vašem preduzeću da kreiraju sopstvene lokacije tima da bi upravljali projektima i povezanim dokumentima. Kreiranje lokacije je podrazumevano uključeno, tako da ako korisnik ima dozvole Kreiranje podlokacija u odredišnoj nadređenoj lokaciji, podešavanje nove lokacije tima za korisnike je lako i radi se klikom na vezu na stranici „Lokacije“ i davanjem imena lokaciji. Podrazumevano nove lokacije tima se kreiraju u okviru osnovne SharePoint lokacije, na primer https://contoso.sharepoint.com. Alternativno možete da navedete putanju gde će se kreirati nove lokacije tima, na primer https://contoso.sharepoint.com/teamsites/userProjects. Možete da navedete i prilagođeni predložak da biste kontrolisali ponašanje novih lokacija tima.

Da biste kontrolisali da li korisnici mogu ili ne mogu da kreiraju sopstvene lokacije tima:

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u SharePoint centar administracije.

 3. Izaberite stavku postavke, a u okviru Pokretanje lokacije, odaberite nešto od sledećeg:

  • Sakrij vezu da biste onemogućili podrazumevane dozvole koje dozvoljavaju kreiranje lokacija za korisnike u preduzeću i da biste sakrili vezu Nove lokacije na stranici lokacija.

  • Prikaži vezu da biste omogućili podrazumevane dozvole koje dozvoljavaju kreiranje lokacija za korisnike u preduzeću i da biste načinili vezu Nove lokacije vidljivom na stranici lokacija. Ovo je podrazumevana postavka.

   Napomena :  Ova funkcionalnost radi samo ako osnovna kolekcija lokacija koristi predložak lokacije tima.

   Napomena :  Ako izaberete opciju Sakrij vezu, administratori će i dalje moći da kreiraju lokacije sa stranice „Još sadržaja“ na sistemu SharePoint, kao i svaki drugi korisnik koji za to ima dozvolu.

 4. Ako je izabrana opcija Prikaži vezu, postavite putanju u polje Kreiraj lokacije u okviru ka nadređenoj lokaciji u okviru koje će nove lokacije tima biti kreirane ili ostavite ovo polje prazno da bi se nove lokacije tima kreirale direktno u okviru osnovne lokacije.

 5. Ako je izabrana opcija Prikaži vezu, izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Sakriveno od korisnika – da biste sakrili opciju smernica za zadržavanje od korisnika na predlošku koji će videti tokom kreiranja nove lokacije tima. Ovo je podrazumevana postavka.

  • Opcionalni izbor – da biste načinili primenu smernica za zadržavanje opcionalnom za nove lokacije tima

  • Zahtevani izbor – da biste zahtevali od korisnika da primene smernice za zadržavanje za nove lokacije tima

 6. Ako je izabrana opcija Prikaži vezu, odaberite da li korisnici moraju ili ne moraju da pruže ime sekundarnog kontakta za njihovu lokaciju tima. Podrazumevana postavka je Nije potrebno.

 7. Ako je izabrana opcija Prikaži vezu, potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi obrazac sa ovog URL-a da biste koristili prilagođeni predložak za nove lokacije tima i unesite URL adresu za predložak. Ona može biti puna URL adresa (http://contoso.sharepoint.com/templates/MyCustomTemplate) ili relativna URL adresa (/templates/MyCustomTemplate). Kada je ova opcija izabrana, vi kontrolišete ponašanje novih lokacija tima navođenjem predloška koji se koristi za sve nove lokacije tima.

Dozvole za lokaciju

Kada korisnici kreiraju sopstvene lokacije tima uz pomoć veze Nova lokacija na stranici lokacija, jedinstvene korisničke grupe se kreiraju za posetioce, članove i vlasnike korišćenjem podrazumevanih postavki u sistemu SharePoint Online. Nova lokacija ne nasleđuje dozvole od njene nadređene lokacije. Ove grupe se automatski imenuju dodavanjem imena lokacije imenu grupe, na primer„Projekat X – Članovi“ i kontrolišu ko može da vidi koje informacije na lokaciji.

Na početku, kada korisnici kreiraju lokacije, oni su jedini koji imaju pristup lokaciji. Vlasnici lokacije onda dalje mogu da dele lokaciju i dodele dozvole korisnicima kao i obično.

Više informacija o korišćenju podrazumevanih postavki dozvola u sistemu SharePoint Online potražite u članku Podrazumevani nivoi dozvola.

Više informacija o nasleđivanju dozvola potražite u članku Šta je nasleđivanje dozvola?.

Navigacija lokacije

Nove lokacije će imati sopstvenu strukturu navigacije. Neće naslediti navigaciju od nadređene lokacije. Kada korisnik kreira novu lokaciju tima, veza ka lokaciji će se pojaviti na njihovoj listi praćenih lokacija.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×