Dodeljivanje kontrole sinhronizacije u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako ste trenutno sinhronizator u alatki „Datoteke“ sistema SharePoint, drugi članovi radnog prostora vam mogu poslati zahtev da postanu sinhronizatori.

Ovaj zahtev možete primiti iz raznih razloga. Obično kontrolu sinhronizacije treba da prenesete samo ako niste u mogućnosti da pokrenete raspored sinhronizacije ili upravljate njime tokom dužeg vremenskog perioda. U nekim okolnostima ćete možda vi morati da zatražite od nekog drugog člana radnog prostora da vam pošalje zahtev za kontrolu sinhronizacije.

Imajte u vidu sledeće detalje o prenosu kontrole sinhronizacije:

  • Drugom članu radnog prostora možete je preneti samo putem zahteva. To jest, trenutni sinhronizator ne može pokrenuti prenos kontrole sinhronizacije ako ne primi zahtev.

  • Trebalo bi da se prenosi samo članu radnog prostora koji ima pristup povezanoj biblioteci dokumenata na izabranoj SharePoint lokaciji, kao i potrebne dozvole za slanje i primanje ispravki na SharePoint lokaciji.

Napomena : U hitnim slučajevima menadžeri radnog prostora mogu preuzeti status sinhronizatora bez pravljenja zahteva.

Zahtev za kontrolu sinhronizacije prikazuje se na sistemskoj traci poslova operativnog sistema Windows:

Zahtev za kontrolu sinhronizacije

Kada otvorite obaveštenje, dijalog Zahtev za kontrolu sinhronizacije obezbeđuje opcije za prihvatanje zahteva odmah ili kasnije, kao i opciju za odbijanje zahteva. Takođe vas obaveštava da li postoje datoteke koje ste vi odjavili. U tom slučaju, preporučuje se da odložite prihvatanje zahteva tako što ćete kliknuti na dugme Prihvati kasnije. Kada prijavite odgovarajuće datoteke, možete nastaviti sa prihvatanjem zahteva. Ako kliknete na dugme Prihvati kasnije, dijalog se zatvara, ali obaveštenje zahteva za sinhronizaciju ostaje na traci zadataka. U bilo kom trenutku možete ga ponovo otvoriti i izabrati drugu opciju.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×