Dodeljivanje kategorije boje zakazanoj obavezi u kalendaru

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sve stavke povezane sa određenim projektom ili zadatkom možete da pratite tako što ćete koristiti kategorije boja u cilju jednostavnog prepoznavanja i organizovanja stavki. Osim stavkama kalendara, kategorije boja možete da dodelite kontaktima, porukama, zadacima, beleškama i stavkama dnevnika.

Kategorije boja povezuju stavke kalendara da biste ih lakše prepoznali. Kategorije boja vas takođe povezuju sa drugim srodnim stavkama, kao što su poruke ili kontakti.

Kategorije boja u kalendaru

Kategorija mora da bude navedena u listi kategorija boja da biste mogli da je dodelite. Ako nije navedena, možete istovremeno da kreirate novu kategoriju boje i da je prvi put dodelite nekoj stavci. Osim toga, možete da izaberete neku od podrazumevanih kategorija boja i preimenujete je tako da njeno ime za vas ima više smisla.

Da biste dodelili kategoriju boje, postupite na sledeći način:

 • Za zakazanu obavezu u kalendaru     Kliknite desnim tasterom miša na zakazanu obavezu, postavite pokazivač Kategorizuj Slika dugmeta i zatim izaberite kategoriju boje.

 • Za zakazanu obavezu otvori    Na kartici Zakazana obaveza, u grupi Opcije kliknite na dugme Kategorizuj Slika dugmeta , a zatim izaberite kategoriju boje.

 • Za na otvorenom pozivu za sastanak    Na kartici sastanak , u grupi Opcije kliknite na dugme Kategorizuj Slika dugmeta , a zatim izaberite kategoriju boje.

 • Za otvaranje periodični sastanak    Na kartici Periodični sastanak , u grupi Opcije kliknite na dugme Kategorizuj Slika dugmeta , a zatim izaberite kategoriju boje.

  Da biste videli još kategorija ili kreirali novu kategoriju, kliknite na dugme Sve kategorije i tako otvorite dijalog Kategorije boja. Da biste kategoriju boje dodelili iz dijaloga Kategorije boja, potrebno je da potvrdite izbor u polju za potvrdu pored kategorije boje. Dijalog Kategorije boja omogućava da stavci brzo dodelite i više kategorija.

  Kada prvi put stavci dodelite podrazumevanu kategoriju boje, od vas će se tražiti da stavku preimenujete. Tada možete promeniti i boju kategorije, kao i odabrati prečicu na tastaturi.

  Napomene : 

  • Boju koja je pridružena kategoriji možete da promenite u svakom trenutku.

  • Drugi način da biste otvorili meni Kategorizuj i dijalog Kategorije boja jeste tako što ćete kliknuti na dugme Kategorizuj Slika dugmeta na traci sa alatkama.

  • U meniju Kategorizacija prikazuje se samo 15 najskorije korišćenih kategorija boja. U meniju Kategorizacija izaberite stavku Sve kategorije da biste videli ostale kategorije.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×