Dodela radnje sliku ili OLE objekat

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate sliku ili ugrađenog objekta u prezentaciji, možete da podesite radnju na njega. Postavke za radnju primeru možete da uključite: premeštanje na sledeći slajd, premeštanje na prethodni slajd, idite na poslednji slajd projekcije, i idite na Veb stranicu ili druge Microsoft Office PowerPoint prezentacije ili datoteke.

Dodavanje slike i dodeljivanje radnje toj slici

 1. Na kartici Umetanje u grupi Ilustracije kliknite na dugme Slika. Ako želite da dodate SmartArt grafiku, kliknite na dugme SmartArt

 2. U dijalogu Umetanje slike pronađite sliku koju želite da dodate i kliknite na dugme Umetni.

  Napomena:  U SmartArt grafici radnju možete da dodelite samo tekstu unutar oblika, a ne pojedinačnim oblicima u toj grafici.

 3. Kliknite na sliku koju ste dodali, a zatim na kartici Umetanje, u grupi Veze kliknite na dugme Radnja.

 4. U dijalogu Postavke za radnju uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste odabrali ponašanje slike kad kliknete na nju u prikazu projekcije slajdova, izaberite karticu Klik mišem.

  • Da biste odabrali ponašanje slike kad pomerite pokazivač miša iznad nje u prikazu projekcije slajdova, izaberite karticu Prelazak mišem.

 5. Da biste odabrali radnju koja se izvršava kad kliknete tasterom miša ili pomerite pokazivač iznad slike, uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na dugme Nijedna da biste koristili oblik bez odgovarajuće radnje.

  • Da biste kreirali hipervezu, izaberite stavku Hiperveza sa i izaberite odredište (na primer, sledeći slajd, prethodni slajd, poslednji slajd ili druga PowerPoint prezentacija) na koje želite da radnja hiperveze prelazi.

  • Da biste se povezali sa datotekom napravljenom u drugom programu kao što je Microsoft Office Word ili Microsoft Office Excel datoteka, sa liste Hiperveza sa izaberite stavku Druga datoteka.

  • Da biste pokrenuli program, izaberite stavku Pokreni program, kliknite na dugme Potraži i pronađite program koji želite da pokrenete.

  • Da biste pokrenuli makro, izaberite stavku Pokreni makro, a zatim izaberite makro koji želite da pokrenete.

  • Ako želite da slika ili ClipArt grafika izvršava neku drugu radnju, a ne ono što je navedeno, izaberite stavku Radnja objekta, a zatim izaberite radnju koju želite da izvrši.

   Napomena: Postavke opcije Radnja objekta dostupne su samo ako prezentacija sadrži OLE objekat.

  • Da biste reprodukovali zvuk, potvrdite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj zvuk, a zatim izaberite zvuk koji želite da se reprodukuje.

Dodela radnje OLE objekat

Da biste podesili OLE objekat da biste pokrenuli tokom prezentacije, uradite sledeće:

 1. Na slajdu izaberite ikonu ili vezu ka OLE objekat koji želite da otvorite. Za informacije o ugrađivanja objekata na slajdu, pogledajte članak vezu ili ugrađivanje PowerPoint slajda.

 2. Na kartici Umetanje , u grupi veze kliknite na dugme Radnja.
  Na kartici „Umetanje“, u grupi Veze“ kliknite na dugme „Radnja“

 3. U dijalogu Postavke za radnju uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste kliknuli na ugrađenu ikonu ili vezu da biste otvorili program, izaberite karticu Klik mišem.

  • Da biste program otvorili pomeranjem pokazivača miša preko ugrađene ikone ili veze, izaberite karticu Prelazak mišem.

 4. Na kartici "ili", izaberite stavku Radnja objektai zatim na listi, izaberite stavku koju želite da se desi. Na primer, da biste prikazali Excel radnom listu, kliknite na dugme Otvori, ali ako želite da promenite ili da radite na radnom listu tokom prezentacije, kliknite na dugme Uredi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×