Dodavanje znakova za nabrajanje ili brojeva u tekst

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Znakovi za nabrajanje ili brojeve možete da koristite da biste lakše organizovali tekst ili prikazivanje sekvencijalni proces u PowerPoint prezentaciji.

 1. Na kartici Prikaz, u grupi Prikazi prezentacije izaberite opciju Normalan.

  Prikaz trake sa normalno istaknuta
 2. Na levoj strani prozora programa PowerPoint, kliknite na sličicu slajda na koji želite da dodate tekst sa znakovima za nabrajanje ili numerisani tekst.

  Levi sličice galerija sa izabranim slajdom
 3. Na slajdu izaberite redove teksta u čuvaru mesta za tekst ili tabeli u koje želite da dodate znakove za nabrajanje ili numerisanje.

 4. Na kartici Početak , u grupi Pasus kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje  Slika dugmeta znakovi za nabrajanje ili Numerisanje  Slika dugmeta .

  Izabrani tekst pomoću znakova za nabrajanje primenjuje

  Napomene : 

  • Da biste promenili sve redove teksta, izaberite okvir tekstualnog objekta, a zatim primenite znak za nabrajanje ili numerisanje.

  • Da biste povećali ili smanjili uvlačenje, da biste promenili razmak između znaka za nabrajanje ili brojeva i teksta, da biste promenili stil, boja ili veličinu znakova za nabrajanje ili brojeva, da biste ručno promenili broj koji želite da pokrenete iz i tako dalje, pogledajte podesite uvlačenje u listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu.

Znakovi za nabrajanje ili brojeve koristite da biste predstavili veliku količinu teksta ili sekvencijalni proces u prezentaciji Microsoft PowerPoint 2010 .

 1. Na kartici Prikaz , u grupi Prikazi prezentacije . Kliknite na dugme normalno.

  Prikaz trake sa izabranim normalan dugmetom
 2. Na levoj strani prozora programa PowerPoint, u oknu koje sadrži prikaz strukture i slajdovi, izaberite karticu Slajdovi , a zatim kliknite na sličicu slajda koji želite da dodate sa znakovima za nabrajanje ili numerisane tekst. Okno koje sadrži kartice „Prikaz strukture“ i „Slajdovi“

 3. Na slajdu izaberite redove teksta u čuvaru mesta za tekst ili tabeli u koje želite da dodate znakove za nabrajanje ili numerisanje.

  Izabrani tekst i istaknutim dugmetom za znak za nabrajanje
 4. Na kartici Početak , u grupi Pasus kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje  Slika dugmeta znakovi za nabrajanje ili Numerisanje  Slika dugmeta .

  Napomene : 

Znakovi za nabrajanje ili brojeve koristite da biste predstavili mnogo teksta ili sekvencijalni proces u prezentaciji Microsoft Office PowerPoint 2007 .

 1. Na kartici Prikaz , u grupi Prikazi prezentacije . Kliknite na dugme normalno.

  Prikaz traka sa normalan dugme izabrana
 2. U oknu koje sadrži kartice "Prikaz strukture" i "Slajdovi", kliknite na sličicu slajda.

  Levi sličice galerija sa izabranim slajdom
 3. Na slajdu izaberite redove teksta u čuvaru mesta za tekst ili tabeli u koje želite da dodate znakove za nabrajanje ili numerisanje.

  Tekst sa istaknutim dugmetom za znak za nabrajanje
 4. Na kartici Početak , u grupi Pasus kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje ili Numerisanje.

  Napomena : Da biste promenili stil znakova za nabrajanje ili brojeva, boje ili veličine da biste ručno promenili broj koji želite da počnete sa, da biste povećali ili smanjili razmaka između znaka za nabrajanje i teksta i tako dalje, pogledajte članak napravite promene na znakove za nabrajanje ili brojeve.

Saznajte kako da promenite boje i stila znakova za nabrajanje i razumete ograničenja

Mnogo više informacija o oblikovanju i prilagođavanju lista u programu PowerPoint potražite u članku Promena boje i stila liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste.

Vidim samo jedan znak za nabrajanje, bez obzira na to koliko redova dodam

Proverite da li stavljate znakove za nabrajanje ili brojeva u okvir za tekst , a ne polje naslov . U okviru za tekst , dobijate broja ili znaka za nabrajanje svaki put kada pritisnete tasterEnter. Ako kliknete na dugmeCTRL + Enter, možete da preuzmete dodatne linije bez znakova za nabrajanje (dobar za detalje ili beleške na red sa znakovima za nabrajanje ili numerisane).

Slika praznim naslovom okvira i prazan okvir za tekst da biste prikazali gde će raditi znakova za nabrajanje.

U okviru naslov , tekst će verovatno biti na jedan red naslova ili naslov. Možete da koristite znakove za nabrajanje ili brojeve, ali to tretira sve redove teksta kao jedan red, što će dati jednog znaka za nabrajanje ili broj.

Kako da zaustavim unošenja znakova za nabrajanje, svaki put kada dodam linije?

Da biste zaustavili kreiranje znakova za nabrajanje ili brojeva i vratili tekst, kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje  Slika dugmeta znakovi za nabrajanje ili Numerisanje  Slika dugmeta ponovo da biste ga isključili.

Takođe možete da pritisneteEnterpritisnite Backspaceda biste izbrisali znak za nabrajanje ili broj. Zatim možete početi da dodajete tekst ili pritisnite tasterEnterda biste dodali dodatne prazne redove.

Kako da radim sa više nivoa znakova za nabrajanje?

Da biste kreirali listu sa više nivoa, kliknite na dugme Povećaj uvlačenje Povećavanje uvlačenja da bi uvučenom redu. Da biste se vratili jedan nivo, izaberite stavku Smanji uvlačenje Smanjivanje uvlačenja .

Dodatne informacije potražite u članku Promena boje i stila sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste.

Kako da promenim podrazumevani znakovi za nabrajanje u drugi simbol?

Da biste promenili podrazumevani znakovi za nabrajanje, sledite ove korake.

 1. Na kartici Prikaz izaberite stavku Master slajda.

  prikazuje dugme master slajda na traci u programu PowerPoint

 2. Izaberite stavku na Master slajda (prva, veće slajda u oknu sa sličicama).

  Master slajda izabrana sa sličicama table
 3. Izaberite karticu Početak.

 4. Izaberite jednu ili više redova sa znakovima za nabrajanje u uzorke.

 5. Kliknite na strelicu nadole na dugmetu znakova za nabrajanje i odaberite stil koji želite za podrazumevanu vrednost.

  Postavljanje podrazumevanog nabrajanje za sve nivoe
 6. Ponovite ako imate drugi znakovi za nabrajanje za različite redove.

 7. Kada završite ažuriranja stilove znakova za nabrajanje, na kartici Master slajda , a zatim kliknite na dugme Zatvori prikaz mastera.

Kada umetnete slajd ili okvir za tekst za znakove za nabrajanje, to će se odraziti na novi znak za nabrajanje na podrazumevane vrednosti.

Za više informacija o radu sa masterima, pogledajte članak Promena mastera slajda.

Srodne teme

Prikazivanje reči jedan po jedan red u programu Power Point

Oblikovanje sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste za PowerPoint 2010

Promena boje i stila liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste

Slušamo!

Ažurirani juna 20 2017

Da li je ova tema odgovore na pitanja. Ako je tako, recite. Ako niste, recite nam ispod kako biste želeli da izvršite i koju verziju programa PowerPoint i Windows koristite. Da biste ažurirali i dodajte informacije koje će vam odgovoriti ćemo koristiti taj povratne informacije.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×