Dodavanje značajnih tačaka na slike u aplikaciji Sway

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Svaki put kada dodate sliku, Sway pokušava da identifikuje stvari kao što su lica, horizonti i druge izražene crte. Sway zatim uzima u obzir kako se svi ovi elementi slažu i gde se slika koristi (na primer, u zaglavlju ili naslovu). Koji deo umetnute slike će biti prikazan i koje delove možete da izrežete dalje zavisi od ograničenja vašeg trenutnog uređaja, kao i od primenjenog rasporeda i stila.

Iako funkcija „Pametno izrezivanje“ u aplikaciji Sway radi dobro u većini slučajeva, možete lako da označite najvažnije delova umetnute slike da biste osigurali da se ti delovi uvek prikazuju.

Uradite sledeće:

 1. Kliknite na sliku čije značajne tačke želite da uredite.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako uređujete Sway platno iz plana radnje, kliknite na stavku Značajne tačke na gornjoj traci.

  • Ako uređujete Sway platno sa platna, kliknite na stavku Značajne tačke u opcijama koje se pojavljuju.

 3. U oknu Značajne tačke koje se pojavljuje, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali značajne tačke na delove slike koje želite da se uvek prikazuju na Sway platnu, kliknite na te oblasti na izabranoj slici. Možete da dodate onoliko značajnih tačaka koliko želite.

  • Da biste promenili bilo koju postojeću značajnu tačku, prevucite je na novu željenu lokaciju.

  • Da biste izbrisali bilo koju nepotrebnu značajnu tačku, kliknite na nju.

  • Da biste uvek prikazivali celu sliku na Sway platnu, potvrdite izbor u polju za potvrdu Cela slika je važna.

  • Da biste vratili sliku u originalno stanje, kliknite na dugme Uspostavi početnu vrednost.

Izgled umetnute slike zavisi od tipa uređaja na kom prikazujete Sway platno, stila koji ste primenili na sadržaj i trenutnog položaja umetnute slike.

Svi delovi slike koji su označeni značajnom tačkom uvek će biti prikazani kada reprodukujete Sway platno. Pošto te značajne tačke mogu da se koriste i za olakšavanje animiranja važnih delova slike, nećete moći da vidite sve značajne tačke kada prikazujete pregled Sway platna. Pored vođenja animacija, značajne tačke mogu i da izmene sliku koju ranije niste izrezivali.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×