Dodavanje zaglavlja ili podnožja na slajdove

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Da biste dodali brojeve slajdova, brojeve stranica ili datum i vreme na slajdove, pogledajte članak Dodavanje brojeva slajdova, brojeve stranica ili datum i vreme.

Možete dodati tekst (kao što su naslov vaše prezentacije, izlagača ime, ime datoteke, ime preduzeća i još mnogo toga) na dnu jednog ili više slajdova, propratnih sadržaja ili stranice sa napomenama u prezentaciji ili na vrh jednog ili više propratni sadržaj ili stranice sa napomenama u prezentaciji.

Dodajte zaglavlja ili podnožja u propratni sadržaj ili stranice sa napomenama

Zaglavlje i podnožje su sjajno mesto za dodavanje naslova prezentacije, datuma, vremena i drugih informacija na vrh ili dno vašeg propratnog sadržaja ili stranica sa napomenama.

 1. Izaberite karticu Prikaz i odaberite prikaz u koji želite da dodate zaglavlja ili podnožja.

  Napomena : PowerPoint zasad ne podržava dodavanje zaglavlja u same slajdove prezentacije. Zaglavlja možete dodati u prezentaciju samo u prikazu Master propratnog sadržaja ili Master napomene.

 2. Na kartici Umetanje izaberite stavku Zaglavlje i podnožje.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali zaglavlja i podnožja u napomene ili propratni sadržaj, na kartici Beleške i propratni sadržaj potvrdite izbor u polju za potvrdu Zaglavlje, Podnožje ili u oba, a zatim otkucajte tekst koji želite da se pojavljuje pri vrhu ili dnu svake stranice napomena ili propratnog materijala.

   Prikazuje dijalog za zaglavlja u programu PowerPoint

  • Da biste dodali podnožja na slajdove, na kartici Slajd potvrdite izbor u polju za potvrdu Podnožje, a zatim otkucajte tekst za koji želite da se pojavljuje na dnu slajdova.

 4. Kliknite na dugme Primeni na sve.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×