Dodavanje videa, zvuka ili slike na stranicu klasični

Dodavanje videa, zvuka ili slike na stranicu klasični

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Klasični SharePoint stranicu možete dodati medija (kao što su videa, zvuka ili slika). Medijske datoteke mogu da potiču sa računara, sa SharePoint lokacije ili sa neke druge lokacije kao što su deljene datoteke. Možete da ugradite video zapisa sa Veb lokacije kao što je YouTube, Vimeo ili Hulu za deljenje video zapisa.

Upozorenje : Ako otpremite audio datoteku u polju. WAV format, možda ćete videti poruku koja nije ispravna za većine pregledača. Poruka stanja „Web segmentu Media Player ne može da reprodukuje datoteke u ovom formatu”. Ovo je pogrešna za sve Podržani pregledači osim Chrome. Zanemari poruku i nastavite da otpremite datoteku.

Važno : Morate da imate dozvolu za uređivanje stranica da biste mogli da pratite ovu proceduru.

Umetanje video zapisa u klasičnom SharePoint Online, 2016 ili 2013 stranici

 1. Idite na stranicu na koju želite da dodate medije.

 2. Izaberite karticu Stranica. Zatim na traci kliknite na dugme Uredi.

 3. Kliknite unutar oblasti koja se može uređivati na stranici.

 4. Odaberite karticu Umetanje i u grupi mediji na traci izaberite stavku Video i Audio.

  Umetanje video zapisa ili zvuka dugmeta u trake "Uređivanje"

 5. Videćete sledeće opcije:

  • Sa računara

  • Ugradi

  • Iz sistema SharePoint

  • Sa adrese

  Pratite jednu od navedenih veza za više informacija o umetanju medija pomoću neke od ovih opcija.

Da biste otpremili datoteku sa računara, pratite ove korake.

 1. Izaberite stavku Sa računara.

 2. Idite na lokaciju željene datoteke, izaberite datoteku i kliknite na dugme U redu.

 3. Navedite odredišne biblioteke kojoj želite da uskladištite datoteku.
  Preporučujemo da navedete u biblioteku resursa kao odredište. Biblioteke resursa je dizajniran posebno za medije i automatski uključuje funkcije kao što su slike pregleda i sličica za video zapise. Ove funkcije olakšavaju rad sa medijske datoteke.
  Da biste saznali kako da podesite biblioteke resursa za medijske datoteke, pogledajte članak Podešavanje biblioteke resursa za skladištenje slika, zvuk ili video datoteke.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Da biste ugradili video zapis sa Veb lokacije za deljenje video zapisa kao što je YouTube, Vimeo, Hulu ili slične lokacije, sledite ove osnovne korake.

Na lokaciji Video uradite sledeće:

 1. Vratite video zapis koji želite da koristite.

 2. Pronađite i kliknite na dugme deli za video zapis.

 3. U zavisnosti od lokacije, možda ćete morati da kliknete na veze za ugradnju ili možda tamo. Izaberite stavku kôd za ugradnju i pritisnite tasterCTRL+Cda biste kopirali, ili kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Kopiraj u kontekstualnom meniju.

Napomena o bezbednosti :  Zbog bezbednosnih razloga, SharePoint podržava samo kôd za ugradnju sa oznakom <iframe>.

Na SharePoint lokaciji, uradite sledeće:

 1. Kliknite na dugme Ugradi.

 2. Zatim nalepite kôd za ugradnju u dijalogu.

  Snimak ekrana <iframe> kôda za ugradnju video zapisa koji je kopiran iz lokacije za deljenje video zapisa. Kôd za ugradnju je fiktivan.

  Savet :  Kôd za ugradnju video zapisa obično se lako preuzima sa popularnih lokacija za deljenje video zapisa. Samo potražite opciju Ugradi ili Deli, a zatim pratite uputstva sa ekrana da biste prikazali kôd za ugradnju. Kada se kôd za ugradnju pojavi, kopirajte ga i nalepite kao što je to prikazano na prethodnoj slici.

 3. Kliknite na dugme Umetni.

Da biste dodali video zapis sa lokacije na SharePoint lokaciji, pratite ove korake.

 1. Kliknite na dugme iz sistema SharePoint. To otvara birač resursa koji možete da potražite fasciklu ili biblioteku koju želite.

 2. Idite do lokacije na vašoj lokaciji kao što je Biblioteka resursa, gde se video i audio datoteke čuvaju.

 3. Izaberite željenu datoteku i kliknite na dugme Umetni.

Da biste dodali video zapisa sa neke druge lokacije na Vebu, sledite ove korake.

 1. Izaberite stavku Iz adrese.

 2. Otkucajte URL ADRESE za datoteku koju želite da koristite, a zatim kliknite na dugme u redu. URL ADRESE moraju upućivati direktno video datoteku. Na primer: http://contoso.com/VideoFile.wmv.

Kada dodajete video ili audio stranice, SharePoint umeće Veb segment medija. Nakon što dodate medije, možete da prilagodite Veb segment. Na primer, možda ćete želeti da promenite veličinu ili lokacije, uredili naslov ili dodavanje logotipa kataloga.

Svaki put kada dodajete video na stranicu, uverite se da uključite natpise i audio opis sadržaja. Natpisi omogućite oštećenog sluha korisnicima više informacija o sadržaju i obezbeđuju pomoć govornicima koji nisu rodom koji Pogledajte video zapis.

Ako želite da promenite veb segment medija na stranici, pratite ove korake:

 1. Idite na stranicu koja sadrži video zapis.

 2. Izaberite karticu Stranica i kliknite na dugme Uredi.

 3. Kada se video pojavi na stranici, kliknite bilo gde na video slika da biste otvorili karticu medija i njegove trake.

  Mediji kartica na traci za uređivanje

 4. Na traci, u grupi Pregled postavite pokazivač na stavku Promeni sliku i izaberite sliku datoteke za koju biste želeli da se prikazuje kao pregled audio ili video datoteke. Ako ne ažurirate sliku pregleda, prikazuje se podrazumevana slika za određeni tip datoteke.

 5. U grupi Svojstva možete da unesete ili promenite naslov koji se pojavljuje. Takođe možete navesti da li želite da se datoteka automatski reprodukuje kada se učita stranica ili bi trebalo da se ponavlja dok ne bude zaustavljena.

 6. Na traci, u grupi Stilovi plejera postavite pokazivač na stavku Stilovi i izaberite željeni stil plejera.

 7. Na traci, u grupi Veličina takođe možete navesti sve promene horizontalne i vertikalne veličine plejera koje želite da napravite.

 8. Da biste uredili Veb segment medija, zadržite pokazivač miša na naslov medija, a zatim kliknite na strelicu koja se prikazuje da biste otvorili meni Veb segmenta medija.

  Meni Veb segmenta za izaberite stavku Uredi Veb segment

 9. Odaberite stavku Uredi veb segment da biste otvorili prozor za uređivanje sa strane ekrana.

 10. U Veb segmentu table za uređivanje, odaberite svojstva koja želite da promenite. Kada unesete promene, kliknite na dugme Primeni.

  Snimak ekrana table za uređivanje veb segmenta za medije koji prikazuje neka svojstva koja možete konfigurisati

 11. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili prozor za uređivanje i vratili se na stranicu.

 12. Kada završite sa menjanjem stranice, izaberite karticu Stranica i zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Ako vam je stranica odjavljena, videćete poruku o upozorenju zajedno sa vezom tako da možete da je prijavite.

Evo kako da postavite mnogo manja, manje kontrolnoj traci u Veb stranicu. Ova kontrola traka najprikladniji za audio datoteke, kao što su podkast, kojim Veb segmenta punu medija bi prevelika.

 1. Otpremite audio datoteku i transkript datoteku u fasciklu Resursi lokacije .

  1. Da biste otvorili meni " postavke " u gornjem desnom uglu, izaberite stavku postavke .

  2. Izaberite Sadržaj lokacije vezu.

  3. Idite u fasciklu " Resursi lokacije ".

  4. Prevucite audio i transkript datoteku u fasciklu.

  5. Preuzimanje URL adrese za datoteke. Da biste otvorili meni Radnje, pored imena datoteke, izaberite tri tačke. Kopirajte i nalepite vezu u meniju Radnje u drugu datoteku. Kasnije, moraćete ovu vezu u kôd za ugradnju zvuka.

 2. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režima za Uređivanje na stranici gde želite da prikažete video, izaberite stavku Uredi vezu.

 3. Postavite fokus gde želite da se video pojavi.

 4. Da biste otvorili dijalog Ugradi sa kartice " Umetanje ", otvorite grupi Video i Audio i izaberite stavku Ugradi.

  Snimak ekrana dijaloga "ugradi" u SharePoint Online da nalepite skriptu ili ugradite kôd za video ili audio datoteka, a zatim umetnite kôd.
 5. Nalepite kôd za ugradnju u polje sa URL audio datoteku nakon „src =” i između znake navoda.

  <audio src="your-audio-file-URL-here.mp3"controls="controls"></audio>

  Ovaj kôd postavlja trake za medije kontrola na stranicu. Na traci omogućava korisnicima da pokrenete i zaustavite reprodukciju.

  Savet : Ako je kôd za ugradnju nije ispravno oblikovana ili ukazuje na lokaciji datoteke koje ne postoji, dugme "Umetni" neće biti aktivan.

 6. Kada završite, izaberite stavku Umetanje da biste postavili na audio kontrole na stranici. Ugrađena kontrola zvuka izgleda ovako:

  Snimak ekrana usluge SharePoint Online zvukom isečka kontrolisali traka prikazuje ukupan dužinu trajanja vremena od zvučne datoteke i pruža na kontrolu da biste započeli i Zaustavljanje reprodukcije datoteke.
 7. Postavljanje fokusa na njega na kraju kontrola zvuka isečka i da biste otišli na sledeći red, pritisnite taster Enter.

 8. Umetanje veze do zvučni transkript datoteke.

  1. Da biste otvorili dijalog Izbor materijalnih sredstava sa kartice " Umetanje ", izaberite vezu i Iz sistema SharePoint.

  2. Izaberite zvučni transkript datoteku i pritisnite taster Umetanje. Umeće ovo hipervezu sa imenom datoteke kao tekst veze.

  3. Postavite fokus na vezu pre nego što poslednji znak ime datoteke. Sporo backspace da biste uklonili sve osim prve i poslednje znakovi u imenu datoteke.

   Savet : Ovo ostaje netaknuta vezu i zadržava kursor tačno gde treba da bude tako da možete da promenite tekst veze.

  4. Otkucajte tekst koji želite za vezu. Na primer, za zvučni transkript, otkucajte Prikaz zvučni transkript.

  5. Brisanje preostali znakovi u imenu datoteke.

 9. Kada završite, da biste sačuvali sve promene, na vrhu stranice, kliknite na dugme Sačuvaj.

Ako koristite SharePoint Online klasični, možete da dodate Office 365 Video ili Microsoft Stream na stranicu. Pogledajte članak ugrađivanje video zapisa sa Office 365 Video ili koristite Veb segment tok.

Kada koristite fotografije, slike, clip art kolekcije ili zvuk, vi ste odgovorni za poštovanje autorskih prava.

 1. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režima za Uređivanje na stranici koju želite da uredite, izaberite stavku Uredi vezu.

 2. Fokus na kojoj želite da se slika pojavi.

 3. Da biste otvorili dijalog Otpremanje slike sa kartice " Umetanje ", otvorite grupi sliku i izaberite stavku Iz računara.

  Snimak ekrana SharePoint Online trake. Izaberite karticu Umetanje, a zatim izaberite sliku da biste odabrali da li želite da otpremite datoteku sa računara, Veb adrese ili SharePoint lokaciju.

  Savet : Da biste umetnuli sliku sa Interneta tako što ćete lepljenjem URL ADRESE slika, izaberite stavku Sa adrese. Da biste umetnuli sliku sa SharePoint lokacije, izaberite stavku Iz sistema SharePoint.

 4. Odaberite datoteku, izaberite odredišnu fasciklu na lokaciji SharePoint (podrazumevani izbor je fasciklu Resursi lokacije ) i uključite sve beleške o verziji drugom slikom.

 5. Da biste umetnuli sliku i aktiviranje kartici slika , izaberite u redu.

  Snimak ekrana prikazuje odeljak usluge SharePoint Online trake sa izabranom karticom "slika" i izbore dostupne u izaberite stavku Svojstva, stilovi, rasporedi, veličinu i razmak između grupe.

  Savet : Slika kartice vidljiv je samo kada je izabran u sliku.

 6. Premeštanje u polje Alternativni tekst na kartici slika i unesite alternativni tekst za sliku.

 7. Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj.

Saveti za pristupačnost   

 • Alternativni tekst bi trebalo da bude kratak, ali opisno.

 • Dobar alternativni tekst govori slušalac treba zašto je važno sliku.

Više informacija o alternativnom tekstu, uključujući primere i veze ka više informacija, posetite stranicu WebAIM alternativni tekst .

Dodavanje Veb segmenta medija na stranicu

Možete da koristite Veb segment medija za reprodukovanje audio ili video klipa na stranici. Za informacije o određenim video i audio formatima podržava Veb segment medija, pogledajte članak podržani formati medija i protokoli u Silverlight.

Morate da imate dozvolu za uređivanje stranica da biste mogli da pratite ovu proceduru.

 1. Idite na stranicu koju želite da ažurirate.

 2. Na kartici " stranica " na traci kliknite na dugme Uredi.

 3. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • Ako uređujete wiki stranice ili stranice za objavljivanje, kliknite na koji se može uređivati lokaciju na stranici gde želite da dodate Veb segment medija, izaberite karticu " Umetanje " u okviru Alatke za uređivanje na traci, a zatim izaberite Video i Audio.

  • Ako uređujete stranicu sa Veb segmentima, kliknite na dugme Dodaj Veb segment u koloni ili zona koje mesto na koje želite da ugradite medija. U okviru kategorijeizaberite stavku mediji i sadržaj. U okviru Veb segmentiizaberite Veb segment medija, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

 4. Kada će se pojaviti Veb segment medija na stranici, kliknite na tekst sa obaveštenjem kliknite ovde da biste konfigurisali.
  Novi umetnuti veb segment medija

 5. Izaberite karticu Opcije medija na traci.

 6. Da biste konfigurisali Veb segment medija da biste prikazali određene audio ili video datoteke, postavite pokazivač Promeni medija, a zatim izaberite nešto od sledećeg:

  • Da biste otpremili datoteku sa računara, izaberite stavku Iz računara, potražite lokaciju datoteke koju želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

  • Da biste ugradili video zapis koji je već sačuvan na SharePoint lokaciji, izaberite stavku Iz sistema SharePoint, a zatim i zatim pronađite lokaciju na lokaciji, kao što je Biblioteka resursa, gde se video i audio datoteke čuvaju. Izaberite datoteku koju želite, a zatim kliknite na dugme u redu.

  • Da biste ugradili video zapisa sa Veb lokacije za deljenje video zapisa, izaberite stavku Sa adrese, i zatim otkucajte URL ADRESE za datoteku koju želite da koristite i zatim kliknite na dugme u redu.

   U Veb segment medija podržava reprodukovanje datoteka iz URL adrese koje upućuju direktno u video datoteku. Na primer: http://contoso.com/VideoFile.wmv. Ako koristite ugrađeni kôd ili deljenja veze za stranice koje hostuju video zapisa, oni neće raditi. Informacije o ugrađivanje video zapisa pomoću koda za ugradnju, pogledajte članak ugrađivanje video zapisa na stranicu pomoću koda za ugradnju.

 7. Kada izaberete željenu datoteku, kliknite na dugme u redu.

 8. U grupi Pregled postavite pokazivač Promeni sličicui izaberite datoteku slike koju želite da prikažete kao pregled za audio ili video datoteke. Ako ne ažurirate slike pregleda, prikazaće se podrazumevana slika za tip datoteke.

 9. U grupi Svojstva Navedite naslov koji želite da prikažete za Veb segment. Takođe, možete da odredite da li želite da se reprodukuje automatski prilikom učitavanja stranice ili ako je trebalo bi da Ponavljaj do zaustavljanja reprodukcije.

 10. U grupi Stilovi plejera na traci, postavite pokazivač miša stilove i izaberite stil koji želite za plejera.

 11. U grupi " Veličina " na traci, opcionalno možete navesti sve promene koje želite da učinite horizontalne i vertikalne veličine plejera.

Web segment za upit sadržaja možete da koristite da biste dodali dinamički prikaz video ili audio datoteka na stranicu. Ovo je korisno ako želite da dodate odeljak sa stranicom koja funkcije „prvih ocenili” video zapise, ili sve video zapise sa oznakom određene metapodataka.

Primer veb segmenta upita sadržaja

Kada dodajete Web segmenta upita sadržaja na stranicu, možete da konfigurišete upit za sve stavki sadržaja na lokaciji koje ispunjavaju određene kriterijume. Zatim prikazuje rezultate tog upita na stranici. Ako se dodaju novi sadržaj lokacije i zadovoljava kriterijume za upit, on takođe prikazaće se u Web segmentu. Web segment za upit sadržaja može da vrati sadržaj iz pojedinačne liste ili biblioteke ili sa više listama i bibliotekama u kolekciji lokacija.

Morate da imate dozvolu za uređivanje stranica da biste mogli da pratite ovu proceduru.

Ova procedura pretpostavlja da želite da prikažete video zapise, ali on će raditi za zvuka ili slika datoteke.

 1. Idite na stranicu koju želite da ažurirate.

 2. Na kartici "stranica" na traci kliknite na dugme Uredi. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako uređujete wiki stranice ili stranice za objavljivanje, kliknite na oblast koja se može uređivati stranici gde želite da dodate Veb segment za upit sadržaja. Izaberite karticu " Umetanje " na traci Alatke za uređivanje , a zatim kliknite na dugme Veb segment. U okviru kategorijeizaberite stavku Pregled sadržaja. U okviru Veb segmentiizaberite Upit sadržaja, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

  • Ako uređujete stranicu sa Veb segmentima, kliknite na dugme Dodaj Veb segment u koloni ili zona koje mesto na koje želite da dodate Veb segment za upit sadržaja. U okviru kategorijeizaberite stavku Pregled sadržaja. U okviru Veb segmentiizaberite Upit sadržaja, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

 3. U Veb segment za upit sadržaja, kliknite na strelicu, a zatim kliknite na dugme Uredi Veb segment.

 4. Kliknite na vezu Otvori okno sa alatkama .

 5. U oknu sa alatkama upita za sadržaj, kliknite na dugme da biste razvili upita.

 6. U okviru izvor, navedite lokaciju za stavke koje želite da prikažete. Ako je potrebno, potražite lokaciju na određenu lokaciju, podlokaciju ili lista.

 7. Ako ste obuhvaćena upit za lokaciju, u okviru tip liste, navedite tip liste iz koje želite da prikažete stavke. Ako ste izabrali određene liste ili biblioteke u koraku 6, ovo polje se automatski popunjava za vas.

 8. U okviru Tip sadržaja, u okviru Prikaži stavke ovog tipa sadržaja grupe izaberite stavku Tipovi sadržaja digitalnih resursa.

 9. U okviru Prikaži stavke ovog tipa sadržaja, izaberite video zapis. Ako vaša organizacija ima kreirali prilagođene verzije digitalnih resursa tipove sadržaja, takođe možete poželeti da potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi podređenim tipovima sadržaja .

 10. Opcionalno, u okviru Ciljani, možete da izaberete da biste primenili publici filtriranje, koji će se prikazati određene stavke u određenim grupama korisnika lokacije, u zavisnosti od toga kako je ciljanja konfigurisan za lokaciju.

 11. U okviru Dodatne filteremožete da koristite stavku metapodataka za filtriranje sadržaja koji se prikazuje. Na primer, ako želite da prikažete video zapise koji su označeni određenu ključnu reč, izaberite Poslovne ključne reči pomoću operatora sadrži bilo koju odi otkucajte vrednosti koje želite.

 12. Ako želite da dodate više filtera, kliknite na dugme i ili ili i Navedite dodatne filtere.

 13. Razvijanje prezentacije, izvršite prilagođavanja u okviru grupisanje i sortiranje, Stilovii polja da biste prikazali. U okviru Stilovi, je korisno da biste se uverili da je potvrđen izbor u polju za potvrdu reprodukovanje medija veze u pregledaču ako želite posetiocima lokacije mogu da reprodukujete medijski klipovi direktno u pregledaču.

  Kada prvobitno konfigurišete Veb segment za upit sadržaja, možda ne znate kako želite da konfigurišete stavke u okviru prezentacije. Možda je korisno da prvo pregled upita u Veb segmentu, a zatim uredite ga ponovo da biste prilagođavanja izgleda informacije.

  Na primer, ako ne prilagodite postavke u okviru prezentacije, video zapisa može da prikazuje sa velikom pregledu slika, koje možda neće raditi sa dizajniranjem stranice. U tom slučaju, možda ćete želeti da biste izabrali Veličina osnovnih slike u okviru Stilovi | Stavka stil da obezbedite posetioce lokacije sa malim pregled slike možete da kliknete da biste reprodukovali video zapise. U sledećem primeru prikazana u Web segmenta upita sadržaja koji prikazuje tri video zapise. On je konfigurisan sa fiksnim sliku veličine.
  Veb segment upita sadržaja konfigurisan pomoću fiksne veličine slike

 14. Kliknite na dugme U redu

 15. Sačuvajte promene na stranicu.

Više informacija o Web segmenta upita sadržaja, pogledajte članak Prikazivanje dinamičkog prikaza sadržaja na stranici dodavanjem Veb segmenta upita sadržaja.

Ako želite da koristite kôd za ugradnju sa nezavisnih proizvođača video deljenje Veb lokacije da biste dodali video na stranicu, možete da uradite to tako što ćete dodati kôd za ugradnju u Veb segment uređivača sadržaja.

Morate imati dozvole dizajnera da pratite ovu proceduru.

 1. Pronađite video zapis koji želite da ugradite na stranici i kopirajte kôd za ugradnju.

 2. Idite na stranicu koju želite da ažurirate.

 3. Na kartici " stranica " na traci kliknite na dugme Uredi. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako uređujete wiki stranice, kliknite na lokaciju na stranici gde želite da dodate Veb segment uređivača sadržaja, izaberite karticu " Umetanje " na traci Alatke za uređivanje i zatim kliknite na dugme Veb segment. U okviru kategorijeizaberite stavku mediji i sadržaj. U okviru Veb segmentiizaberite stavku Uređivanje sadržaja, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

  • Ako uređujete stranicu sa Veb segmentima, kliknite na dugme Dodaj Veb segment u koloni ili zona koje mesto na koje želite da ugradite medija. U okviru kategorijeizaberite stavku mediji i sadržaj. U okviru Veb segmentiizaberite stavku Uređivanje sadržaja, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

 4. U Veb segment uređivača sadržaja, postavite pokazivač na strelicu i izaberite stavku Uredi Veb segment.

 5. U Veb segment uređivača sadržaja, otkucajte tekst koji želite da se prikaže predstavljanje video.

 6. Na kartici " Oblikovanje teksta " na traci Alatke za uređivanje , u grupi " naznaka ", izaberite stavku HTML, a zatim kliknite na dugme Uredi HTML izvor.
  Komanda „Uredi HTML izvor“

 7. Nalepite kôd za ugradnju u dijalogu HTML izvora , a zatim kliknite na dugme u redu.
  Uređivač HTML izvora za veb segment uređivača sadržaja sa kodom za ugrađivanje video zapisa

 8. Sačuvajte stranicu (ili Sačuvaj i prijavljivanje ako je odjavljivanje obavezno za stranica na lokaciji).

 9. Kliknite na dugme Reprodukuj na ugrađeni video plejera da biste reprodukovali video zapis.

Dodavanje slike sa alternativnim tekstom

Da biste sadržaj učinili dostupna za sve korisnike, pratite ova uputstva.

Kada koristite fotografije, slike, clip art kolekcije ili zvuk, vi ste odgovorni za poštovanje autorskih prava.

 1. Da biste otvorili traku uređivanja i da biste uneli režima za Uređivanje na stranici koju želite da uredite, izaberite stavku Uredi vezu.

 2. Fokus na kojoj želite da se slika pojavi.

 3. Da biste dodali sliku, na kartici Umetanje , otvorite grupi sliku i izaberite stavku Iz računara.

  Kliknite na dugme slike na traci i izaberite stavku sa računara, adrese ili SharePoint.

  Savet : Da biste umetnuli sliku sa Interneta tako što ćete lepljenjem URL ADRESE slika, izaberite stavku Sa adrese. Da biste umetnuli sliku sa SharePoint lokacije, izaberite stavku Iz sistema SharePoint.

 4. Odaberite datoteku, izaberite odredišnu fasciklu na lokaciji SharePoint (podrazumevani izbor je fasciklu Resursi lokacije ) i uključite sve beleške o verziji drugom slikom.

 5. Da biste umetnuli sliku i aktiviranje alatke za Slike , izaberite dugme u redu.

  Alatke za slike kartica omogućava da podešavate veličinu, stil, pozicije i alternativnog teksta na slike.

  Savet : Kartica " Alatke za slike " vidljiv je samo kada je izabran u sliku.

 6. Premeštanje u polje Alternativni tekst na kartici slika i unesite alternativni tekst za sliku.

 7. Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj.

Saveti za pristupačnost   

 • Alternativni tekst bi trebalo da bude kratak, ali opisno.

 • Dobar alternativni tekst govori slušalac treba zašto je važno sliku.

Više informacija o alternativnom tekstu, uključujući primere i veze ka više informacija, posetite stranicu WebAIM alternativni tekst .

Podržani Video formati

Veb segment medija koristi HTML5 video zapisa i podržava asf avi, mpg, mp3, mp4, ogg, ogv, webm, wma i Windows Media video formati

Klasični Silverlight Veb segment medija podržava asf mp3, mp4, wma i Windows Media.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×